Ολυμπιακός: Κόντρα στην παράδοση για την υπέρβαση στο Μάντσεστερ

Ολυμπιακός: Κόντρα στην παράδοση για την υπέρβαση στο Μάντσεστερ

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός (22.00, Cosmote Sport 2) για την 3η αγωνιστική του Champions League- Τα πλάνα των προπονητών και η προϊστορία

5177236
Ο Ολυμπιακός απόψε στις 22:00 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ» δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει και αυτό το ξέρουν πολύ καλά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του. Το φαβορί είναι σίγουρα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα όχι γιατί η χρηματιστηριακή αξία της Σίτι ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» πλησιάζουν τις 100 εκατ. βάσει το «Transfermark», αλλά γιατί πρόκειται για μια σπουδαία Αγγλική ομάδα υπό τις οδηγίες ενός εκ των κορυφαίων προπονητών ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Αν και ακούγεται, κλισέ, στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν παίζουν μπάλα τα χρήματα, αλλά το πάθος, το λάθος, η στιγμή που μπορεί να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Αυτή τη στιγμή θα αναζητήσει και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι μέσα στο «σπίτι» της, όπως άλλωστε το έχει κάνει κατά το παρελθόν και με την Άρσεναλ στο Νησί.


Η ομάδα του Μαρτινς το έκανε στην πρεμιέρα κόντρα στην Μαρσειγ, πλησίασε στο να το πετύχει και στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Πόρτο την οποία κοίταξε χωρίς φόβο στα μάτια, όμως πλήρωσε τα λάθη του. Απόψε για να μπορέσει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Μάντσεστερ θα πρέπει να είναι αυτός που δεν θα κάνει κανένα λάθος και θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον αντίπαλό του σε μερικά.

Λάθη όπως αυτά που έκαναν οι «Πολίτες» στην 3η αγωνιστική της Premier League και δέχθηκαν 5 γκολ από τη Λέστερ μέσα στο «Έτιχαντ». Βέβαια από εκείνο το παιχνίδι η Σίτι μετράει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες σε Αγγλία και Ευρώπη, έχοντας πετύχει από 3 γκολ σε Πόρτο (εντός) και Μαρσέιγ (εκτός)

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, φέτος σπαταλάει συνήθως το πρώτο ημίχρονο και σώζει την παρτίδα στο δεύτερο εκεί οπού βρίσκει γκολ, εκτός φυσικά από το παιχνίδι και με την Πόρτο την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League που του στοίχησε και με την Ομόνοια στη Κύπρο στα προκριματικά (0-0).

Πέδρο Μαρτίνς: «Ο Φορτούνης μας είπε ότι δεν μπορεί»

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην συνέντευξή τύπου που παραχώρησε εξήγησε κατ αρχήν γιατί έκοψε από την αποστολή για το Μάντσεστερ τον Κώστα Φορτούνη. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής τον ενημέρωσε πως δεν ήταν σε θέση να πάρει μέρος στην προπόνηση και γι αυτό επέλεξε να τον αφήσει Πειραιά, παρόλο που ο Μαρτίνς μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε δηλώσει πως η αλλαγή του Φορτούνη δεν ήταν θέμα τραυματισμού. Σε ότι αφορά το αποψινό παιχνίδι ο Πορτογάλος ανέφερε οτι αναγνώριζει τις δυσκολίες του αγώνα με τη Σίτι, όμως  ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει ταυτότητα και φιλοσοφία.

Κλείσιμο


Πεπ Γκουαρδιόλα: «Νίκη με Ολυμπιακό για να προκριθούμε»

Να τελειώσει από απόψε την υπόθεση πρόκρισή θέλει ο Πεπ Γκουαρδίολα, ο οποίος στη συνέντευξη τύπου ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται η ομάδα του να έχει στο μυαλό της το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

«Δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση τη Λίβερπουλ. Δεν πρέπει να κάνεις στραβοπάτημα στο Champions League, γιατί μετά δυσκολεύουν τα πράγματα. Για να προκριθείς θα πρέπει να αξιοποιήσεις την έδρα σου και να πάρεις τουλάχιστον μια νίκη εκτός έδρας. Εμείς κερδίσαμε στη Μασσαλία, αλλά θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας. Γι’ αυτό αύριο έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση» δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Pep & Ake Press Conference | City v Olympiacos F.C


Τα πλάνα Μαρτίνς και Γκουαρδιόλα

Στη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού στην Αγγλία ο Μαρτίνς είδε πως ο Ανδρέας Μπουχαλάκης συμμετείχε κανονικά και μπορεί να τον υπολογίζει, όπως άλλωστε υπολογίζει και στον Καμαρά που ξεπέρασε τον κορωνοϊό αλλά και τον Σουντανί. Εκτός από τον Φορτούνη στην Ελλάδα έχει μείνει και ο Μπα, λόγω κορωνοϊού.


Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού όλα δείχνουν πως θα πάει στο 4-3-3, αν και δεν αποκλείεται να επιλέξει ένα σχήμα με τρεις στην άμυνα.

Ο Σα θα είναι στο τέρμα, με τους Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο άμυνας, τους Ραφίνια και Χολέμπας στα άκρα της άμυνας, Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ο Βαλμπουενά θα είναι αριστερά, ο Μασούρας έχει προβάδισμα για το δεξί άκρο αντί του Ραντζέλοβιτς και ο Ελ Αραμπί θα βρίσκεται στην κορυφή.
Αν πάει σε τριάδα στην άμυνα τότε αυτοί θα είναι ο Χολέμπας ως αριστερός στόπερ πλάι σε Σεμέδο και Σισέ, ενώ αν δεν μπορεί να ξεκινήσει ο Μπουχαλάκης τότε θα έρθει ο Βαλμπουενά στο κέντρο μπροστά από Καμαρά και Εμβιλα και στα άκρα θα είναι Μασούρας και Ραντζέλοβιτς.

Για τον Ισπανό τεχνικό της Σίτι που επίσης θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, ο Σέρχιο Αγκουέρο είναι εκτός, ενώ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς που ανακάμπτει από τραυματισμό δεν είναι 100% έτοιμος, όποτε το βάρος της επίθεσης έχει επωμιστεί ο Τόρες. Εκτός είναι και οι Φερναντίνιο και Μεντί. Στο πάγκο πιθανότατα να μείνει  ο Ντε Μπρόινε για να είναι… φρέσκος για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ.

Πιθανές συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτινς): Σα- Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας -Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης -Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Ζιτσένκο, Άκε, Γκαρσία, Κανσέλο, - Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιουντογάν - Φόντεν , Τόρες, Μαχρέζ


Η προϊστορία

Μάντσεστερ Σίτι και Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν και αυτή ήταν το Αύγουστο του 2014 στο "TCF Bank Stadium" στη Μινεσότα των ΗΠΑ στο πλαίσιο του International Champions Cup. Σε ένα παιχνίδι που οι τότε πρωταθλητές Αγγλίας προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ (35' Γιόβετιτς, 53' πεν. Κολάροφ), ωστόσο οι Πειραιώτες είχαν ισοφαρίσει με τον Διαμαντάκο (37' & 66') και είχαν πάει το ματς στα πέναλτι εκεί όπου η ομάδα του Μίτσελ νίκησε με 5-4, με τον Ρομπέρτο να σταματάει τις εκτελέσεις των Μίλνερ και Σινκλέρ και τον Ρίτσαρντς να αστοχεί. Οι δυο παίκτες που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι και συνεχίζουν να φορούν τα ερυθρόλευκα είναι οι Μπουχαλάκης και Παπαδόπουλος.

Olympiacos 2-2 City | Match Highlights | City On Tour



Σε ότι αφορά τους αγώνες του Ολυμπιακού στην Αγγλία σε 17 αναμετρήσεις στο Νησί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόλις δύο νίκες (αμφότερες επί της Αρσεναλ), μία ισοπαλία και 14 ήττες, με γκολ 11-46. Όσο για την παράδοση της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα σε ελληνικές ομάδες, αυτή περιορίζεται στη διπλή αναμέτρηση με τον Αρη στο Γιουρόπα Λιγκ του 2010-11. Οι Θεσσαλονικιοί κατάφεραν να πάρουν ισοπαλία 0-0 εντός έδρας, πριν ηττηθούν με 3-0 στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ».

Αρνητική είναι η παράδοση του Ολυμπιακού και στα εκτός έδρας παιχνίδια του στο Champions League. Προέρχεται από 8 σερί εκτός έδρας ήττες σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ (τελευταία νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Οκτώβριο του 2015), μετρώντας 2-1-12 στις 15 τελευταίες του εξόδους στον θεσμό.

Ο διαιτητής

Την αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League θα διευθύνει ο Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε.

καρλος_γραντε


Ο 44χρονος Ισπανός έχει  διευθύνει τα ματς του Ολυμπιακού με ΑΠΟΕΛ (Δεκέμβριος 2016 για το Europa League, νίκη 2-0 για την κυπριακή ομάδα) και Κρασνοντάρ (Αύγουστος 2019, playoffs Champions League, νίκη με 4-0 για τους ερυθρόλευκους. Την Μάντσεστερ Σίτι ο Ισπανός την έχει σφυρίξει τρείς φορές με τους Αγγλούς να μετρουν ισάριθμες νίκες με Σάλκε στη Γερμανία (2-3),  με Σαχτάρ στο Ντόνετσκ (0-3) και με Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ (1-4).

Βοηθοί του θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γιούστε και Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, τέταρτος ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο, VAR ο Χοσέ Μαρία Σάντσεθ και AVAR ο Γκιγέρμο Κουάδρα Φερνάντεθ.


Ειδήσεις σήμερα:

Θύμα ληστείας ο Ραφίνια του Ολυμπιακού - «Μπούκαραν» σπίτι του, ενώ ήταν με την ομάδα

Τσιτσιπάς: Εμπνεύστηκα από τις συναντήσεις με τον Αντετοκούνμπο

Super League 1: Δείτε τα 16 γκολ και τις καλύτερες φάσεις της 7ης αγωνιστικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης