Τζανακόπουλος: Είμαι περήφανος για την παρουσία του αδελφού μου στη διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

Τζανακόπουλος: Είμαι περήφανος για την παρουσία του αδελφού μου στη διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο

Σε σύγκρουση η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ περι παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο τις ελληνικές αρχές, με όσα ανέφερε προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας - Σάλος στη Βουλή από τη δήλωση Τζανακόπουλου  ότι προσυπογράφει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων στον Εβρο

tzanakopoulos_10
Πολιτικό σάλο και ρήγμα στο εθνικό μέτωπο συναίνεσης προκαλεί η δήλωση του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου στην Βουλή ότι προσυπογράφει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων στον Εβρο.

Η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ περι παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο τις ελληνικές αρχές που κρατούν κλειστά τις πύλες εισόδου προκειμένου να αναχαιτίσουν τις επιδιώξεις του καθεστώτος Ερντογάν έρχονται σε σύγκρουση με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική.



Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζανακόπουλος απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης για την συμμετοχή του αδελφού του σε διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο όπου όπως υποστήριξε ο υπουργός οι συγκεντρωμένοι φώναζαν και «Ελληνες φονιάδες των λαών», είπε: «Είμαι υπερήφανος και την συνυπογράφω την παρουσία», σημειώνοντας «αυτό που φώναζαν είναι ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί μια Ευρώπη φρούριο».

Αδ. Γεωργιάδης: «Θα ήμουν σε δύσκολη θέση αν ο αδελφός μου ήταν σε διαδήλωση στο Λονδίνο και φώναζε ότι η Ελλάδα είναι φονιάς των λαών. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση».

Δ. Τζανακόπουλος: «Βάρβαρο το ύφος του κ. Γεωργιάδη που δεν συνάδει με την Ολομέλεια. Μεταφέρει δημοσιεύματα φίλων του δημοσιογράφων που στοχοποιούν τον αδελφό μου για το γεγονός ότι βρέθηκε σε διαδήλωση στο Λονδίνο για την οποία - για την συμμετοχή του - δηλώνω απολύτως υπερήφανος και την συνυπογράφω. Τι έλεγε; ότι απέναντι στον Ερντογάν δεν μπορεί να υψωθεί Ευρώπη φρούριο. Εμείς δεν το βάζουμε στα πόδια όπως κάνουν οι ακροδεξιοί φίλοι σας. Οπως κάνετε εσείς με την ακροδεξιά σας ρητορική».

Αδ. Γεωργιάδης: «Ανέφερα ότι μια ομάδα διαδηλωτών πήγε έξω απο την πρεσβεία μας στο Λονδίνο φωνάζοντας “Ελληνες φονιάδες λαών”. Αν το έκανε ο αδελφός μου θα ντρεπόμουν. Εσείς είπατε ότι το συνυπογράφετε και το είπατε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Ο ΣΥΡΙΖΑ το συνυπογράφει αυτό το σύνθημα;».

Παρέμβαση από τον Λοβέρδο

Η τοποθέτηση του κ. Τζανακόπουλου προκάλεσε και την αυστηρή παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου: «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι διαφωνεί πλήρως με την πολιτική των κλειστών συνόρων. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται αυτά την στιγμή που οι άνθρωποί μας παλεύουν στα σύνορα. Λειτουργούν με την καθοδήγηση της κυβέρνησης για να κρατούν τα σύνορα όπως πρέπει να είναι. Που για να περάσεις πρέπει να χτυπάς πόρτα και να ζητάς άδεια για να μπεις και όχι να καταστρέφεις δομές φύλαξης και γι αυτό προσπαθούμε να πείσουμε όλη την Ευρώπη. Αν αυτή είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συμφωνούμε και εδώ η συναίνεση σπάει. Θα μας τρελάνει το κόμμα αυτό; Ο αρχηγός τους είπε πριν λίγες ημέρες καλώς έκλεισαν τα σύνορα».

Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Ζαχαριάδης

Κλείσιμο
Απο τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας «είναι σαφής και καθαρή η δήλωση του Αλ. Τσίπρα χθες. Είναι σαφές και κατηγορηματικό αυτό που είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Δεν μπορεί ούτε ο κ. Λοβέρδος ούτε και η κυβέρνηση στο όνομα της αυτονόητης συμφωνίας υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων να μας ζητά να ταυτιστούμε με την κυβερνητική πολιτική που πριν λίγες ημέρες έδερνε Έλληνες ακρίτες στα νησιά. Δεν χρειάζεται ιδεολογική τρομοκρατία. Αν θέλουν πραγματικά να συμβάλλουν στους εθνικούς σκοπούς και δυσκολίες αντί να φωνάζουν και να διαστρεβλώνουν όσα λέει η αξ. αντιπολίτευση ας φωνάξουν και ας χτυπήσουν το χέρι στην ΕΕ».

Ωστόσο, λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε στα περι παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων: «Νομίζω ότι κακώς διερμήνευσε ο κ. Λοβέρδος την προηγούμενη αντιπαράθεση με τους όρους που το έκανε. Για λόγους που εκείνος γνωρίζει επέλεξε να πάρει το μέρος του κ. Γεωργιάδη. Είναι λάθος πολιτική κίνηση που αναδεικνύει συνολικότερη αμηχανία του ΚΙΝΑΛ. Κύριε Λοβέρδο πρέπει να γνωρίζετε ότι το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς λειτουργούμε με όρους που δεν θέτουν σε αμφισβήτηση οποιοδήποτε κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας και με όρους συγκρότησης ενιαίου μετώπου στις προκλήσεις Ερντογάν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αναστείλουμε την κριτική μας όταν η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι αλα κάρτ τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απεναντίας πρέπει να εφαρμόζονται κυρίως σε έκτακτες και δύσκολες καταστάσεις. Δεν θα γίνουν αποδεκτές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά δεν θα λειτουργήσουμε με όρους που επιτρέπουν στον Ερντογάν να παραβιάζει τις υποχρεώσεις του. Η ιδεολογική τρομοκρατία σε οποιονδήποτε κάνει κριτική είναι επικίνδυνη για την Δημοκρατία. Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει. Τα ίδια συναντήσαμε και στην Συμφωνία Πρεσπών. Είναι η ρητορική που ευνοεί καταστάσεις και διχασμούς στην Ελληνική κοινωνία».

Ανταπαντώντας ο κ. Λοβέρδος ανέφερε «Αγνοήσατε ποια είναι η σημερινή προσπάθεια των Ελλήνων, των πολιτικών δυνάμεων και της Ε.Ε όπου επιτέλους μετά απο τόσα χρόνια τα σύνορα της Ελλάδας αναγνωρίζονται ως σύνορα Ευρώπης. Στο επιχείρημα Τούρκων αξιωματούχων ότι σύνορα είναι Τουρκία – Συρία, αντιτάσσονται πλέον όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι. Αυτή την προσπάθεια ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μας την παρουσιάζει ως προσπάθεια κλειστών συνόρων», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει ζικ – ζακ την εθνική γραμμή.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρ. Μπουκώρας είπε «αυτές οι τοποθετήσεις που γίνονται απ τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να σας προβληματίσουν κ. ΤΖανακόπουλε. Οι τοποθετήσεις των κομμάτων είναι δηλώσεις στήριξης των όσων είπε ο κ. Τσίπρας χθες και εσείς έρχεστε και λέτε θολώσετε τις δηλώσεις του αρχηγού σας. Υπονοήσατε ότι πλήττονται τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Εβρο. Η συζήτηση γίνεται για μια διαδήλωση στο Λονδίνο έξω απο τις προξενικές αρχές της χώρας. Στρέφεται αυτή η διαδήλωση στην πολιτική της χώρας για φύλαξη συνόρων. Την στηρίξατε και σας είπαμε ότι έρχεται σε αντίφαση με όσα είπε ο αρχηγός σας».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Θράσος η στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν - Πρωτοφανής κλιμάκωση

Κορωνοϊός - Τσίπρας: H EE καθυστέρησε να λάβει μέτρα - Προτείνουμε διακομματική επιτροπή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης