Αρχίζει η κρίσιμη συνεδρίαση στο Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών

potami_main

Στα 3 έχει σπάσει ΚΟ των 5 βουλευτών! - Κίνδυνος νέας διάσπασης - Δεν έχω θέση σε ένα Ποτάμι που θα κάνει τα ρεπό του Ζουράρι, δήλωσε ο Ψαριανός - Δε θα μου πει το Ποτάμι τι να ψηφίσω, τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης

Σε λίγη ώρα η ΚΟ και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος θα βρεθούν στην ίδια αίθουσα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τη στάση του Ποταμιού στη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς θεωρούν τη συμφωνία θετική, ενώ Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα την καταψηφίσουν.

Η ενδιάμεση λύση εκφράστηκε εμμέσως από τον Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος συνέδεσε τη ψήφο του με το πολιτικό πλαίσιο. Ο κ. Λυκούδης θα απουσιάζει από την απογευματινή συνεδρίαση, καθώς θα προεδρεύει στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Την Παρασκευή στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή της Κίνησης των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς με θέμα τη  ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δηλώσεις των στελεχών: 

Μήνυμα ότι ο ίδιος δεν έχει θέση στο Ποτάμι αν το κόμμα αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης έστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Αν το Ποτάμι  αποφασίσει από εδώ και πέρα να κάνει τα ρεπό των διαφωνούντων της κυβέρνησης, αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση a la carte εγώ δεν έχω θέση σε αυτό το κόμμα. Μια τέτοια κίνηση εκθέτει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ποταμιού» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας γενικότερα για τη στάση που αναμένεται να κρατήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού ο κ. Ψαριανός αφού αρχικά παρατήρησε ότι «δεν το καταφέραμε να έχουμε κοινή γραμμή» στη συνέχεια είπε ότι «ο Σταύρος και ο Μαυρωτάς θα την ψηφίσουν τη συμφωνία και ο Λυκούδης φαίνεται ότι πάει για αποχή ή παρών».

«H Συμφωνία των Πρεσπών έχει θετικό περιεχόμενο, είναι σε θετική κατεύθυνση και γι' αυτό είμαι θετικά διακείμενος απέναντί της» είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία μέσα σε ποιο πολιτικό κλίμα θα 'ρθει, ποιες παρενέργειες θα δημιουργήσει για να δω αν την ψήφο τη δικιά μου μπορούν να την συνεπηρεάσουν» είπε ο κ. Λυκούδης.

Ερωτηθείς αν η στάση του στην ψηφοφορία που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από την σημερινή απόφαση που θα λάβει το Ποτάμι δήλωσε:

«Δεν θα μου πει η συνάντηση που γίνεται σήμερα στο Ποτάμι τι θα ψηφίσω γιατί δεν είμαι μέλος του Ποταμιού, είμαι συνεργαζόμενος με το Ποτάμι». 

«Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Το Ποτάμι δεν έχει αλλάξει θέση ως προς αυτό, το θέμα είναι πώς αυτό θα εκφραστεί συντεταγμένα σε μια ψηφοφορία» πρόσθεσε και παρέπεμψε στο απογευματινό πολιτικό συμβούλιο του κόμματος όπου, όπως είπε, «θα δούμε όλο το μενού των επιλογών που έχουμε μπροστά μας. Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές».

Αποχή ή να δηλώσουν παρών είναι δύο επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι, ως ένα στάδιο διευκόλυνσης έγκρισης της συμφωνίας χωρίς το «ναι».

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Δυστυχώς ίδιος μ' αυτούς ......

Ελα μου που το ποτάμι γυρίζει πίσω ......Κρίμα γιατί κάποιοι σε πίστεψαν φίλε ....

Μη μας το παίζεις δύσκολος ρε Σταύρο!!!!!

Αφού είναι κανονισμένα ΟΛΑ ! Συνέχισε έτσι και στις εκλογές θα ...ψάχνεσαι ! Θα σε γράψει η ιστορία ως συναυτουργό σε ανοσιούργημα και θα σε ξαναστείλει με το σακίδιο εκεί απ' όπου ξεκίνησες ! Μην κατηγορείς τον ψεκασμένο όμως ..... γιατί ίδιος θα γίνεις !

Γιάννης

Δυστυχώς πρέπει να τελειώνουμε με τα μικρά κόμματα. Ειδικά όταν εφαρμοστεί η απλή αναλογική,η Βουλή θα καταντήσει τσίρκο.Αυτό θα το ζήσουμε μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές,όπου ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης θα σπάζουν τα ρεκόρ συναλλαγής, κάθε φορά που θα χρειάζονται πλειοψηφία για τις αποφάσεις τους.

ΤΖ

ΜΕ "ΠΑΡΩΝ", "ΑΠΩΝ" Η΄ "ΟΧΙ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΡΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ "ΝΑΙ" ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...

Πάτε καλά;

Συγγνώμη τώρα, δηλαδή δεν έχετε καταλάβει με ποιο τρόπο μας δουλεύουνε; Οι ΑΝΕΛ να δώσουνε ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα για να μείνει κυβέρνηση και εν συνεχεία δήθεν οι ΑΝΕΛ λένε όχι στην συμφωνία αλλά την θέση τους θα πάρει το ποτάμι που όπως θα δείτε θα στηρίξει την συμφωνία. Και υπάρχουν και δύο εφεδρείες εάν κάτι στραβωσει από το κόμμα τη Φώφης. Όλοι στο κόλπο είναι,ωγια αυτό λέμε την.κυροακη όλοι Σύνταγμα να αποκαταστήσουμε την δημοκρατία στην χώρα και για να μην περάσει η προδοσία της Μακεδονίας. Όλα κανονισμένα τα έχουνε.

αυτός είναι καφές

Όταν είχα πει κάποτε ότι το ποτάμι δεν ακούγεται κάποιοι γελουσαν αλλά το θέμα είναι τι κάνουν και τα άλλα κόμματα

Κώστας

Πήξαμε στις συναντήσεις και τις συνεδριάσεις. Και στο τέλος μια τρύπα στο νερό

Πέτρος

Μην γίνετε δεκανίκι του τσιπρακο,εξάλλου χθες δεν πήρε 151 ψήφους εμπιστοσύνης?Ας τους ξανά πάρει...τέρμα τα ρεπό Καμμένου,Ζουράρι και Κόκκαλη!

Μα τα πιστευεις αυτα που λες;

Ρε συ είναι δυνατόν τα παρταλια αυτα να σκεφτούν και να υπολογισουν εννοιες όπως πατριδα και Ελλάδα;? Ταβερνιαρηδες και παρασιτα που το μονο για το οποιο ενδιαφερονται ειναι η τσεπαρα τους

Χρίστος 2

Ανεμομαζώματα, διαολοσκορπίσματα.

Ποτέ ποτέ ποτέ πάλι Ποτάμι

Ψήφισα Ποτάμι δύο φορές το 2015 και η ψήφος μου μέσω του Δανέλλη στήριξε τον Σύριζα. Σε λίγες μέρες οι Θεοδωράκης και Μαυρωτάς θα προδώσουν τη Μακεδονία. Από ένα τόσο μικρό κόμμα βγήκαν τόσοι πολιτικοί απατεώνες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

E5GKEk14

Ο Διονύσης Αρβανιτάκης μπόλιασε τον Πολιτισμό της Ευρώπης με τον αξιακό κώδικα του Ελληνικού Πολιτισμού δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ήταν παράδειγμα ευαισθησίας και ανθρωπιάς ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός - Ο Κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε ότι έφυγε και άφησε παρακαταθήκη την ανθρωπιά, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά του στους πρόσφυγες

8
mixael-rot

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ απευθυνόμενος στις... μελλοντικές κυβερνήσεις σημειώνει ότι οποιαδήποτε ανακίνηση της επιλυθείσης διαφοράς Αθήνας-Σκοπίων θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους

101