Παυλόπουλος σε ΠΓΔΜ: Αλλάξτε το σύνταγμά σας για να μπείτε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

pavlopoulos_aftodioikisi

«Ο διχασμός και ο φθόνος μάς στοίχισαν πολύ ακριβά», είπε στο Σκρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος - Η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ο μόνος τρόπος για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ

«Όλα τα μεγάλα και τα σημαντικά στην Ιστορία της xώρας μας τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα, ενώ ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Eθνικού μας Κορμού», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σκρα, και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ, λέγοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ο μόνος τρόπος για την ένταξη της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Η σπουδαία νίκη στο Σκρα, αλλά και όλοι οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από την μια πλευρά τεκμηρίωσαν, οριστικώς και αμαχήτως, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και, από την άλλη, γελοιοποίησαν κάθε χονδροειδή περί του αντιθέτου προπαγάνδα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Η Ελλάδα, όντας χώρα φιλειρηνική, διαμηνύει σήμερα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε ειλικρινές πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας, τ' ακόλουθα:

1. Στηρίζει την πορεία ένταξης της φίλης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο όμως, για λόγους σεβασμού της Ιστορίας, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, προϋποθέτει προηγούμενη λύση ως προς το όνομά της, η οποία θα εμπεριέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού.

2. Κατόπιν τούτου, ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:

α) Πρώτον, προηγούμενη αναθεώρηση, προς αυτή την κατεύθυνση, του Συντάγματος της, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και τον σεβασμό που η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιδεικνύουν απέναντι στην έννομη τάξη της και στο Κράτος Δικαίου εν γένει.

β) Και, δεύτερον, συμφωνία που θα εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού».

Αναφερόμενος στα διδακτικά συμπεράσματα από τη μεγάλη νίκη των Ελλήνων στο Σκρα, σχετικά με την ανάγκη αρραγούς ενότητας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τα εξής:

1. «Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις παραμονές της επίθεσης στις βουλγαρικές δυνάμεις, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας συγκεντρώθηκε στο μέτωπο. Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος, επειδή αντιλαμβανόταν ότι από την έκβαση της επιχείρησης στο Σκρα θα κρινόταν, σε μεγάλο βαθμό, η αξιοπιστία του Ελληνικού Στρατού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πήγε στο μέτωπο. Και, «με ολοφάνερη την αγωνία, επισκεπτόταν τις μονάδες, συσκεπτόταν με τους αξιωματικούς και ερχόταν σε απευθείας επαφή με τους στρατιώτες». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον επιτελάρχη της Μεραρχίας Αρχιπελάγους, ο Βενιζέλος είπε: «Ως γνωστόν, εις τον πόλεμον είναι δύο οι αντίπαλοι, και το παιγνίδι του αντιπάλου δεν το αντιλαμβάνεται κανείς παρά την τελευταίαν στιγμήν. Αυτήν την φοράν, όμως, κύριε επιτελάρχα, ό,τι και να συμβή, πρέπει να νικήσωμεν εμείς!».

2. Στην μάχη αυτή ήταν παρόντες, για ν΄ αγωνισθούν υπέρ Πατρίδας, όλοι οι στρατεύσιμοι Έλληνες, χωρίς καμία διάκριση οιασδήποτε φύσεως. Είναι χαρακτηριστικό ότι «στην πρώτη γραμμή έπεσε μαχόμενος ο ταγματάρχης Βασίλειος Παπαγιάννης. Ήταν ο πρώτος ανεψιός του Δαγκλή. Επικεφαλής μοίρας πεδινού πυροβολικού πολέμησε ο Σοφοκλής Βενιζέλος, γιος του πρωθυπουργού. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε μια μεταγενέστερη διασημότητα των ελληνικών γραμμάτων, ο Γιώργος Κατσίμπαλης, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στην Γαλλία και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να πολεμήσει στο μέτωπο. Ήταν ανεψιός του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Κανείς τους δεν επιδίωξε να επωφεληθεί από τη στενή συγγένεια με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας».

«Όπως πριν εκατό χρόνια, έτσι και σήμερα είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξήγησε πως πέραν των όποιων Συνθηκών και ρυθμίσεων που ορίζουν αυτό υπάρχει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το "Δίκτυο NATURA 2000" που καθορίζει επακριβώς τις περιοχές με προστατευόμενα οικοσυτήματα εντός της Ε.Ε.

«Πριν από εκατό χρόνια, σε τούτα εδώ τα μέρη, εμείς, οι Έλληνες, αποδείξαμε, για πολλοστή φορά στην μακραίωνη Ιστορία μας, ότι, ακολουθώντας τον Θουκυδίδη -τον οποίο πολλάκις έχω επικαλεσθεί σε ανάλογες περιστάσεις- όταν χρειάζεται αναδεικνυόμαστε "και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες"», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε:

«Αυτό ισχύει, απολύτως, και σήμερα. Είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας. Επομένως, τα σύνορα, το έδαφος και την επ΄ αυτών κυριαρχία της Ελλάδας, που είναι, άλλωστε, σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά κύριο λόγο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 2 και 3 και 21 παρ. 2 περ. α) και γ) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των άρθρων 67 παρ. 2 και 77 παρ. 2 περ. δ) και παρ. 4 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παρ. ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008. Αξίζει, μάλιστα, να προστεθεί ότι τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις έρχεται να ενισχύσει, ουσιωδώς, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το "Δίκτυο NATURA 2000", που αφορά τον επακριβή καθορισμό των εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, όπως αυτά απεικονίζονται στους οικείους χάρτες "NATURA 2000"».

Για τη Μάχη του Σκρα του Κιλκίς είπε ότι στις 17 Μαΐου 1918 (30 Μαΐου με το νέο ημερολόγιο), ο ελληνικός Στρατός νίκησε τον βουλγαρικό, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Υπήρξε η σπουδαιότερη απ' όσες μάχες έγιναν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς στο Μακεδονικό Μέτωπο και η πρώτη γενικευμένη εμπλοκή των Ελληνικών Δυνάμεων σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση. Το τίμημα ήταν βαρύ για τα Ελληνικά στρατεύματα. Οι νεκροί ανήλθαν σε 434 και οι τραυματίες σε 1.925. Σε πολλές εκατοντάδες υπολογίζονται οι νεκροί και οι τραυματίες Βούλγαροι και σε 2.000 οι αιχμάλωτοι.

Η «νίκη του Σκρα», όπως αναφέρεται στην Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία, ενθουσίασε τον ελληνικό λαό και εξέπληξε τόσο τους Συμμάχους όσο και τους εχθρούς. Και τούτο διότι, με δεδομένη την πολύ καλή οχύρωση των βουλγαρικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν με πολυάριθμο πυροβολικό, η θέση τους φαινόταν απρόσβλητη, ύστερα μάλιστα από την αποτυχία που είχε σημειώσει ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 1917, η 122η Γαλλική Μεραρχία, στην προσπάθειά της να την εξουδετερώσει. Κανείς από τους Συμμάχους δεν περίμενε να δει να διασπάται, από την ορμή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, μια τέτοια οχύρωση, σε μέτωπο μήκους 12 χιλιομέτρων και βάθους 1-2 χιλιομέτρων, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η βουλγαρική στρατιωτική διοίκηση, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες επανακατάληψης και τις σφοδρές αντεπιθέσεις που διέταξε, δεν κατάφερε να επανακτήσει τις θέσεις της.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Σκρα, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων και παρακολούθησε την παρέλαση.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο δημαρχείο Πολυκάστρου όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Παιονίας και τη σχετική απόφαση θα επιδώσει ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Πονηρή αλεπού, Παυλόπουλε...

πολλά λάθη από πλευράς σου από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά στο θέμα των Σκοπίων με παροτρύνσεις από τον κ. Τσίπρα και από αλλοδαπούς φίλους μας. Τώρα μας το παίζεις βασιλικώτερος του βασιλέως, βέβαια, αλλά δεν μας τα λες και πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Μάλλον θα χρωστάς γραμμάτια σε εκείνον που σε διόρισε. Όμως, έχουν γνώση οι φύλακες για το 2020. Πολύς ο κόσμος της κεντροδεξιάς παράταξης που θα απογοητευθεί, αν ο Κυριάκος δεν κινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή σου στο προσεχές διάστημα. Ας πρόσεχες, γιατί ο Κυριάκος μάλλον δεν θα ήθελε να είσαι υποψήφιος ξανά για προεδριλίκια. Ομοίως, και ευρείες μάζες της κεντροδεξιάς παράταξης. Το καλάμι πολλοί ηγάπησον. Τον καλαμοκαβαλάρη ουδείς.

Αν βγάλουν κάποιοι

Αν βγάλουν κάποιοι τα αρρωστημένα κομματικά γυαλιά θα δουν ότι σήμερα είχαμε από τη μια δηλώσεις κυβερνητικές και δηλώσεις του προέδρου της δημοκρατίας.Οι μεν πρώτοι δείχνουν ότι το πάνε για υποχώρηση και ανεκτικότητα (2 χρόνια)για να ....αλλάξουν!!τάχα μου κάποια πράγματα στο Σύνταγμα ενώ ο πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος!Συμπέρασμα:Κυβέρνηση και πρόεδρος της δημοκρατίας δεν συμπλέουν στο ζήτημα των Σκοπίων και δεν είναι τυχαίο που έκανε αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της δημοκρατίας,μετά από τις κυβερνητικές δηλώσεις!Επίσης να θυμίσω ότι χθες και προχθές ο ΓΑΠ είδε Τσίπρα,Κοτζιά,Μητσοτάκη και Ντιμιτρώφ!!Σήμερα έχουμε δηλώσεις!!Τυχαίο??

Αυτό κατάλαβες εσύ;

Ή ότι Παυλόπουλοι και Τσίπρες συμφωνούν στα ακόλουθα: 1. Γκόρνα Μακεντόνιτσα, 2. erga omnes για Γκόρνα Μακεντόνιτσα και 3. συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια με παράλληλη διεθνή συμφωνία για το Γκόρνα Μακεντόνιτσα; Τί δεν καταλαβαίνεις, ρε μπούφα;

Απάντηση στο "Αυτό κατάλαβες εσύ?"

Τις βρισιές τις προσπερνώ και σε χαρακτηρίζουν.Είναι δικαίωμά σου να εκφράζεις τις απόψεις σου.Δικό μου δικαίωμα επίσης είναι να εκφράζω τις δικές μου.Η διαφορά με εσένα είναι ότι εγώ επιχειρηματολογώ και σέβομαι τον δημόσιο λόγο,ενώ εσύ απλά...οχλαγωγείς σαν κύμβαλο αλαλάζον!και χάνω το χρόνο μου μαζίσου.Αντε γεια.

@17:04

Ό,τι πεις, μόνο κοτσάνες μη μας αραδιάζεις.

Όχι μόνο έκαψαν την Αθήνα

Όχι μόνο κλέβουν τις περιουσίες μας. Τώρα έβαλαν εμπρός να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας, αν προλάβουν. Δεν θα προλάβουν.

ΗΛΙΑΣ

Αφου ρε ο ΑΛ6 θα σε ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΟΟΟΟΟΟΛΑ γιατ λες .......?????

Γιάννης

Οι αμερικανοί και οι Γερμανοί αποφασίζουν. Το ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν είναι περιουσία μας

Οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί

να αποφασίζουν για τα δικά τους,όχι για τα δικά μας!Νεοραγιάδες και γιουσουφάκια δεν θα γίνουμε και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στην Ιστορία μας!όσο υπουδουλωμένοι κι αν υπήρξαμε!Αυτά για να τελειώνουμε με τους ΣΟΡΟΣ!!ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!

Ουτε εμείς είμαστε περιουσία τους

Γιάννη!

Ελληνας πολιτης

Ειναι λαθος η δηλωση του ΠτΔ! Κανονικα θα επρεπε να λεει στα Σκοπια ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ και κατοπιν να το περασουν στο Συνταγμα τους. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η ελλ. κυβερνηση πηγαινει σαν τον καβουρα και δεν λεει ΑΝΟΙΧΤΑ τα σχεδια της. Ο ελληνικος λαος ηταν ξεκαθαρος και με τα συλλαλητηρια ειπε ξεκαθαρα πια ειναι η θεληση του. Τα πραγματα ειναι απλα....αν τα σχεδια της κυβερνησης συμβαδιζουν με αυτα του λαου, τοτε δεν εχει παρα να το δηλωσει σε ολους και κυριως στους Σκοπιανους και αν οχι, τοτε δεν υπαρχει αλλος δρομος εκτος της παραιτησης. Αυτες οι μυστικες συναντησεις, τα παρε-δωσε κατω απο το τραπεζι και οι δηλωσεις ανευ ουσιας δεν βγαζουν πουθενα, γιατι ο ελληνικος λαος εχει αισθηση, δεν ειναι ανοητος και νοιωθει τι παιζεται..... Αλλωστε στο τελος, ολα θα βγουν στη φορα και κανενας δεν θα μπορει να κρυφτει.....

Δια τον απλούστατο λόγο ότι ο Παυλόπουλος...

είναι μιλημένος από τον εργοδότη του, Τσίπρα, για το Γκόρνα Μακεντόνιτσα. Το πουλάκι μου, ο Παυλόπουλος, έκαψε τα χαρτιά του για το 2020 όμως. Ξέρει αυτός. ;)

Πουλάκι

πόσο άσχετος και ανίδεος μπορεί να είσαι βρε φουκαρά?

Προς την ΠΓΔΜ

Μην κανετε το λαθος και αλλαξετε το συνταγμα σας για να μπειτε στην ΕΕ, γιατι θα μετανιωσετε σκληρα οπως μετανιωσαν και οι ελληνες. και εκτος αυτου δεν μας ρωτησανε καν το αν θελουμε να μπουμε!!!

Ούτε αμα βγούμε θα σε ρωτήσουν.

Κατακαημένε Έλληνα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4689867

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

7
2528028

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της υπουργού Τουρισμού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μετά τις λεκτικές επιθέσεις κατέθεσε τώρα  ερώτηση στη Βουλή και ζητά την διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό

30