LIVE

Κορωνοϊός

Βίντεο: Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Βίντεο: Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Μιλώντας στα αγγλικά, είπε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και «Μακεδονίας», να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ είχε στα Σκόπια, την Πέμπτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

Στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψης, ο δήμαρχος συναντήθηκε αρχικά με τον κ. Ζάεφ και στη συνέχεια με τον κ. Ιβάνοφ.

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε να υπάρξει συνεργασία των οχτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με δήμους της ΠΓΔΜ, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική και η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε πολιτική, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων. Η βελτίωση των διακρατικών σχέσεων είναι πιο εύκολο να γίνει από κάτω προς τα πάνω. Και με τη βελτίωση των σχέσεων μπορούν να δοθούν εύκολα λύσεις σε διάφορα ζητήματα» είπε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ.

Ωστόσο, ο κ. Μπουτάρης, αν και δεν κάνει πολιτική, όπως είπε, κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να αποκαλέσει τα Σκόπια... Μακεδονία. Μιλώντας στα αγγλικά, είπε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και «Μακεδονίας», να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να αναπτυχθεί συνεργασία των δύο πόλεων για τους δρόμους του κρασιού και να διοργανωθεί ετήσιο διμερές πολιτιστικό φεστιβάλ το οποίο θα γίνεται εναλλάξ, ενώ έθεσε συνεργασία του Αρκτούρου με ΜΚΟ της ΠΓΔΜ για την προστασία της άγριας πανίδας.

Συζητήθηκε ακόμη η διοργάνωση κωπηλατικής ρεγκάτας, με εφτά πληρώματα, στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου που θα ξεκινήσει από τα Σκόπια και θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (142)

κατσικο

ΑΓΥΡΙΓΟ_________________________ΜΑκακιες_και λοιπα_______________________

stpt

Να πω πρώτα απ'όλα πως δεν ανήκω σε κανένα κόμμα-"ιδεολογία" και οτι μένω μόνιμα στο εξωτερικό.Οι Σκοπιανοί σχεδόν σε κάθε γιορτή ή εκδήλωση τους,επισημη ή ανεπίσημη, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό προκαλούν με χάρτες που περιλαμβάνουν τη μισή Ελλάδα ,δείχνουν ιδιαίτερα φανατισμένοι και σίγουρα δείχνουν επεκτατικές και αλυτρωτικές τάσεις σε αντίθεση με την Ελλάδα.Στην Ελλάδα υπήρχαν και υπάρχουν όλες οι αρχαίες μακεδονικές πόλεις , Δίον-Βεργίνα-Πέλλα-Φίλιπποι-Αμφίπολη και άλλες, σε αντίθεση με την περιοχή των Σκοπίων που δεν έχει να μας δείξει έστω και ένα σοβαρό αρχαιολογικό εύρημα που να διακαιολογεί τον πόθο τους να λέγονται "Μακεδόνες".Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί η περιοχή των Σκοπίων δεν έχει γεωγραφική σχέση με την αρχαία Μακεδονία , τα φυσικά όρια της οποίας ορίζονται και σε αρχαία συγγράμματα,όπως ορίζονται και οι αρχαίες ονομασιές περιοχών των Σκοπίων.Εξάλλου έχουμε και αναφορές στις οποίες οι αρχαίοι Μακεδόνες αναγκάστηκαν να αποκρούσουν εισβολείς που κατέβηκαν από τη σημερινη περιοχή των Σκοπίων.Ένα ελάχιστο μα ελάχιστο τμήμα των Σκοπίων μπορεί ίσως να θεωρηθεί ως Μακεδονία και σίγουρα δεν δικαιολογεί το γεγονός οτι θέλουν να δώσουν ένα όνομα που δεν έχει σχέση με την περιοχή τους.Ακόμα και στα σύγχρονα χρόνια η περιοχή ονομάζονταν από τους ίδιους ως Βαρντάρσκα Μπανοβινα, πριν την καθαρή επινόηση μιάς "εικονικής" περιοχής και ενός "εικονικού" κράτους που αποτελείται απο πολλές εθνότητες, χωρίς καμμία συνοχή που γιά να επιβιώσει και να εκφράσει τις επεκτατικές του τάσεις απλά πλαστογραφεί την ιστορία μιάς άλλης περιοχής και ενός άλλου λαού(αυτό είπε λίγο πολύ και ο ίδιος ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων σε πρόσφατες δηλώσεις του).Δεν μπορούν να μιλάνε γιά την ανύπαρκτη "μακεδονική" γλώσσα,"μακεδονική" γραφή και "μακεδονική" εθνότητα, όταν υπάρχουν άπειρες αποδείξεις πως όποτε αναφερόμαστε σε Μακεδόνες ,αναφερόμαστε σε ελληνικό φύλο με ελληνική γλώσσα,γραφή και ταυτότητα.Υπάρχουν πολλές άλλες ονομασίες που αναταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα μπορούσαν περήφανα να χρησιμοποιήσουν γιά να αποκτήσουν ίσως κάποια συνοχή ως κράτος, το οτι επιμένουν να πλαστογραφούν την ευρωπαική και κατ επέκταση παγκόσμια ιστορία δείχνει πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αλυτρωτικές,επεκτατικές τους βλέψεις προς τα ελληνικά εδάφη.Δυστυχώς υπάρχουν Έλληνες που "πετάνε" ακόμα τα λεφτά τους στα Σκόπια.Ευτυχώς είναι ελάχιστοι οι υποστηρικτές των ιμπεριαλιστικών-επεκτατικών θεωριών των Σκοπίων όπως ο κ.Μπουτάρης και κάποιοι "φίλοι" του.

@

δεν χρειαζεται καμια εξηγηση! ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟ Β ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΛΑΥΩΝ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΤΙΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ) ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ! ΤΟΤΕ Ο ΤΙΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑΣ-ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΛΟΥΣΕ ΧΑΤΗΡΙ Ο ΟΗΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΛΟΓΩ ΕΜΦΥΛΙΟΥ (ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΪΑ) ΕΙΧΕ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ! ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Αγύριγο κεφάλι

Δεν είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ!_______________________Δεν είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ γιά την Ελλάδα το όνομα των Σκοπίων ως "Μακεδονία" ._____________Δεν είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ λαμβανομένης υπ όψιν και της ΜΙΚΡΟΤΗΤΟΣ αυτών. _____________Αντιθέτως, θα έλεγα ότι αποτελεί ΚΑΙ όφελος. ____________Όφελος διότι 1. το Ελληνικό όνομα "Μακεδονία " ΕΞΑΠΛΟΥΜΕΝΟ στην περιοχή αποτελεί ΕΜΠΟΔΙΟ σε Αλβανικά σχέδια " Μεγάλης Αλβανίας " και __________ 2. Διότι " ΦΕΡΝΕΙ σαν πιό κοντά" , (που λέει και ο Παλαμάς στο ποίημα του γιά τον Παύλο Μελά) τα Σκόπια ως κρατίδιο προς την Ελλάδα. Δηλαδή γίνεται τρόπον τινά το κρατίδιο αυτό ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της Ελληνικής Γης!.._______(Είναι δύο πτυχές που φοβούμαι ότι η Ελληνική εξωτερική Πολιτική στα πλαίσια μιάς Μισαλλοδοξίας ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ προς έναν " μικρόν " , όπως είναι τα Σκόπια, που δεν την άκουγε, ώστε να συμμορφωθεί, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΔΕΙ αυτές τις δύο πτυχές έως τώρα!).

Σίγουρα τού δώσανε

νωρίτερα να πιει κάνα δυο βαρέλια μπρούσκο κρασί κι έτσι τον μπέρδεψαν τον παππού "μας". Αυτά συμβαίνουν με τους μεθύστακες σ' όλον τον κόσμο. Συχωρεμένος λοιπόν.... (Ο.Ε.)

X

Δεν πήγαν να ψηφίσουν οι Θεσσαλονικείς για να τιμωρήσουν τον Σαμαρά και βγήκε δήμαρχος αυτό το ρεντικολο.Φάτε τον στη μάπα τώρα.

Γιάννης Γ

@ Ολους εδώ τους "υπερπατριώτες Μακεδονομάχους"....... που σχολιάζουν εναντίον του δημάρχου και εναντίον της γειτονικής χώρας. Λοιπόν "υπερπατριώτες μου" μάθετε ότι η Μακεδονία μας δεν κινδυνεύει από το όνομα ή πως το είπε ο Μπουτάρης. . Τελικά ξεπουλιέται από εσάς τους υπερπατριώτες Μακεδονομάχους μας και από όλα τα καρντάσια εκει της κεντρικής Μακεδονίας , και ειδικά από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. . . Αυτό το γράφω μόνο και μόνο γιατί κάθε ημέρα από νωρίς το απόγευμα η φυσιολογική κίνηση των αυτοκινήτων προς τα Σκόπια γίνεται σχεδόν έως και μποτιλιάρισμα με αυτοκίνητα με αριθμούς κυκλοφορίας των εκεί γύρω περιοχών . Που οι υπέρμαχοι βορειοελλαδίτες "υπερπατριώτες" φτάνουν στο σημείο να πηγαίνουν και για κούρεμα η κομμωτήριο οι γυναίκες στα Σκόπια, η να ψωνίζουν μέχρι και τα μανταλάκια από τα εκεί Σούπερ Μάρκετ. ........................ Καρντάσια μου εκεί στην Βόρεια Ελλάδα, που το πρωί μας το παίζετε (και στα μπλόγκ εδώ ακόμα -φως φανάρι τα σχόλια εδώ σε αυτή την ανάρτηση) υπέρμαχοι υπερπατριώτες και Μακεδονομάχοι, που βρίζετε τους Σκοπιανούς, αλλά που όμως από τις τέσσερις το απόγευμα τα ξεχνάτε ολα. Και αρχίζετε με τα αυτοκίνητά σας να κάνετε τις ουρές προς τα Σκοπιανά σύνορα. ..... Για να πάτε και να τα ακουμπήσετε για τα καλά, τα λεφτά σας πέρα από τα τρία καζίνο που είναι κοντά στα σύνορα και στα ποιο απίθανα ψώνια και σε άλλες υπηρεσίες-. Λεφτά που επρεπε να εμεναν εδω. Να κινηθεί η τοπική οικονομία και οχι αυτη των Σκοπίων . ....... Φτάσαμε λόγω γειτονίας με αυτό το κράτος , με εσάς κυρίως υπερπατριώτες μου να δουλεύουν στο φουλ τα μαγαζιά τους και όλες οι επιχειρήσεις εκεί. ....... Και πάλι την επομένη το πρωί με την φραπεδούμπα σας ανά χείρας, να σχολιάζετε πως τα περάσατε χθές , πως διασκεδάσατε , και το ενα και το αλλο, αλλά μετα να ξαναρχίζετε οταν και οπου σας δοθεί η ευκαιρία να μας το ξανα παίζετε υπερπατριώτες Μακεδονομάχοι........ Να βρίζετε την όποια και να είναι η εδω κυβέρνηση, τον δήμαρχο, και να φωνάζετε για την τοπική ανεργία , για το κλείσιμο των επιχειρήσεων των βιομηχανιών και την ακρίβεια γενικώς .....Τελικά τι ειναι ολα αυτά? !!!!! Μάλλον η απόλυτη κατάντια και ξεφτίλα αυτών αυτής της κατηγορίας που προανέφερα Ελληναράδων.. ....

στρατος

για ονομα του θεου υπαρχουν ακομη ΜΑΛΑΚΕΣ στην θεσσαλονικη που τον ψηφιζουν στειλτε τον στο διαολο το ΕΒΡΑΙΟΠΑΡΤΑΛΟ

mm

Δεν είναι εβραίος και οι Εβραίοι δε δημιούργησαν πρόβλημα στους Χριστιανούς στην Ελλάδα. Αντιθέτως έκαναν την Ελλάδα πιο πλούσια.

Μακεδών

Δεξιοπασόκος είναι, τι περιμένετε......

σιγα τα ωα

ο μπουταρης λεει οτι θελει αφου οι σαλονικιωτες τον εβγαλαν δημαρχο..καλα να παθουν, ας προσεχαν...τα ιδια κανει κι ο συριζα...σε λιγο, οπως παμε, θα παραδωσουμε απο μονοι μας τη χωρα σε οποιον την ζητησει.

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ......

και πουλημένοι όσοι των υποστηρίζουν. Ούτε για φτύσιμο.......!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης