Ένωση Κεντρώων: Ο Λεβέντης παραιτείται από βουλευτής, αποκλείει συνέδριο και επιστροφή αποστατών

Ένωση Κεντρώων: Ο Λεβέντης παραιτείται από βουλευτής, αποκλείει συνέδριο και επιστροφή αποστατών

Τη θέση του στη Βουλή θα πάρει ο πρώτος επιλαχών - Όπως λένε από το περιβάλλον του τον ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι η καρέκλα

Ένωση Κεντρώων: Ο Λεβέντης παραιτείται από βουλευτής, αποκλείει συνέδριο και επιστροφή αποστατών
Νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή διαμορφώνει η απόφαση του πρόεδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη 
να παραιτηθεί της βουλευτικής του ιδιότητάς,με αφορμή τη ψηφοφορία της νομικής κατοχύρωσης  της ταυτότητας φύλου, διατηρώντας, ωστόσο,  τον τίτλο του επικεφαλής της Ένωσης  Κεντρώων. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα σενάρια, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι ότι τη θέση του κ. Λεβέντη, μετά την παραίτησή του από βουλευτής, θα αναλάβει ο επόμενος επιλαχών, που είναι ο Νίκος Χατζηαναστασίου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη συνέχεια, θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος του κόμματος  εντός κοινοβουλίου. Σύμφωνα με στελέχη από το περιβάλλον του προέδρου αποκλείεται  συνέδριο πριν τις εθνικές εκλογές, ενώ συνεργάτες στέλνουν μήνυμα πως  οι αποστάτες δεν είναι δεκτοί στο κόμμα. Τον κ. Βασίλη Λεβέντη, όπως τονίζουν από τον περιβάλλον του,  τον ενδιαφέρει η κοινωνία και όχι η καρέκλα, εξ ου και η απόφαση. 
 
Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, ο κ. Βασίλης Λεβέντης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετέχει  σε εκδήλωση και μετέπειτα αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Πηγές αναφέρουν ότι την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα  του κόμματος, ούτως ώστε να ληφθούν αποφάσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης φαίνεται ότι έχει βάλει σκοπό να τα «τινάξει όλα στον αέρα» καθότι ανήγγειλε την Πέμπτη την πρόθεση του να παραιτηθεί  από βουλευτής, εκφράζοντας παράλληλα «αηδία» για τη Βουλή.

Μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την κύρωση του νόμου για την αλλαγή φύλου στα 15. «Πιο πολύ από τον Τσίπρα, χρεώνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι θεματοφύλακας της ενότητας του λαού» δήλωσε. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Λεβέντης έχει ζητήσει, με επιστολή του,  την αναπομπή του νόμου που ψηφίστηκε την Τρίτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι, διαφορετικά, «κινδυνεύει η χώρα να συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».

«Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο» δήλωσε στους δημοσιογράφους και συνέχισε ότι η άποψη αυτή είναι κατασταλαγμένη, για να προσθέσει: «Αηδιάζω εδώ μέσα». 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συνέχισε να αφήνει αιχμές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο καθένας γράφει ιστορία με τη συμπεριφορά του. «Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ. Το πρώτιστο είναι ότι αηδιάζω εδώ μέσα, τώρα μέχρι να βγω έξω, τα πόδια μου από κάτω είναι σαν ηλεκτρική καρέκλα, δεν μπορώ, δεν μπορώ, δεν θέλω ρε παιδί μου» είπε ο κ. Λεβέντης. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έστειλε μήνυμα, μέσω των κοινοβουλευτικών συντακτών: «Δεν θα το αφήσω έτσι».

Και συνέχισε: «Θα παραιτηθώ από βουλευτής, γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί, για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους... εγώ δεν είμαι σκυλολόι ».

Προέβλεψε, δε, εκλογές μέχρι το Μάρτιο και εξήγησε: «Αφού πρέπει να δώσει μποναμά, πρέπει να κόψει 2,5 δισ. ακόμη (σ.σ. η κυβέρνηση).

Τόνισε ότι «δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα, να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί και με γράφουν εκεί που δεν έχει μελάνι. Να βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω το μισθό μου; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Αν κάνω πίσω, θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου, αυτό κάνει η ΧΑ, ενώ έλεγε θα πελεκάει, παίρνει το μισθουλάκο».  

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι θα εκλεγεί και θα μπει ξανά στη Βουλή. 

Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου: Αν παραιτηθεί ο Λεβέντης, να επιστρέψουν οι ανεξάρτητοι

«Αν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα, οφείλει να παραιτηθεί προς Δευτέρας» δηλώνει η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην μέλος της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου, η οποία είχε αποχωρήσει από το κόμμα με αιχμές κατά του προέδρου, τονίζει με σημερινή της ανακοίνωση ότι «αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για την εκλογή νέου προέδρου και, χάριν ενότητας του κόμματος, να επιστρέψουν οι βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί». 

«Ο νέος πρόεδρος θα είναι μεταβατικός, με εντολή σύγκλησης συνεδρίου και σκοπό να καθοριστούν οι καταστατικές αρχές του κόμματος στο πλαίσιο της Κεντρώας ιδεολογίας, καθώς και να καταστεί η εγγραφή νέων μελών πανελλαδικώς, δεδομένου ότι το καταστατικό είναι απαρχαιωμένο και δεν έχουν εγγραφεί νέα μέλη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης