Κυριάκος: Ημασταν στον α΄ όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και πανηγυρίζουν που γυρίσαμε στο ισόγειο

Κυριάκος: Ημασταν στον α΄ όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και πανηγυρίζουν που γυρίσαμε στο ισόγειο

«Το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου»

Διήμερη περιοδεία στην Καβάλα, τη Θάσο και τη Δράμα ξεκινά από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ,
Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης το πρωί συναντήθηκε με αλιείς στην Ιχθυόσκαλα της Καβάλας.

Συζητώντας μαζί τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές λέγοντας: «Η χώρα βγήκε στις αγορές μετά από 3 χρόνια καθυστέρησης. Τελευταία φορά είχε βγει το 2014. Ξαναβγήκε το 2017. Δανείστηκε πάρα πολύ ακριβά, σε σχέση με το κόστος δανεισμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και, βέβαια, αυτή την τριετία μεσολάβησαν δύο Μνημόνια, συνολική ζημιά ύψους 100 δις ευρώ για την ελληνική οικονομία, αυξημένοι φόροι και εισφορές, που τους πληρώνετε και θα τους πληρώνετε για πολλά ακόμη χρόνια. 
 
Με άλλα λόγια, το κόστος της τραγικής διαχείρισης της πρώτης Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη εξακολουθούμε και σήμερα να το πληρώνουμε. Είναι θετικό το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές και αποκαταστάθηκε κάποια κανονικότητα.
 
Εγώ δεν πρόκειται να πω τα ίδια πράγματα που έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση βγήκε στις αγορές. Κάθε χώρα πρέπει να προσδοκά να δανείζεται από τις αγορές με μια κανονικότητα. Πλην όμως, σε καμία περίπτωση, δεν είναι λόγος για πανηγύρια. Το κόστος – εάν κάνει κάποιος την αναγωγή – είναι υψηλότερο σε σχέση με το κόστος που είχαμε πληρώσει το 2014. 
 
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν μεσολαβήσει τρία χαμένα χρόνια. Για να το πω παραστατικά, είμασταν στον πρώτο όροφο, πέσαμε στο υπόγειο και κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί καταφέραμε να επιστρέψουμε στο ισόγειο.
 
Έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά στο σώμα της πραγματικής οικονομίας. Μια ζημιά που θα πάρει καιρό να την αποκαταστήσουμε. Και μια ζημιά που τελικά θα διορθωθεί μόνο μέσα από μια πολιτική αλλαγή και μέσα από μια Κυβέρνηση, η οποία θα έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου. Για το πώς θα φέρει δουλειές στη χώρα μας, για το πώς θα έρθουν επενδύσεις, για το πώς θα έρθει μια ανάπτυξη, που θα την αισθανθούν όλοι οι πολίτες. 
 
Αυτή η Κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να το κάνει. Και, δυστυχώς, το σημερινό υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας αποτυπώνει και την ουσιαστική αποτυχία της σημερινής Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου να λύσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας».Τη φωτογραφία ανέβασε ο ίδιος στο Twitter του 
Καβάλα: Η συνάντηση Μητσοτάκη με αλιείς μέσα από φωτογραφίες 

Την ανάγκη ενίσχυσης, στήριξης και εκσυγχρονισμού της αλιείας και των αλιευτικών μεθόδων τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την ιχθυόσκαλα Καβάλας, πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψής του στην Ανατολική Μακεδονία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε νωρίς σήμερα το πρωί την ιχθυόσκαλα Καβάλας, την τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας, και συνομίλησε με εργαζόμενους, αλιείς, ιχθυέμπορους, εξαγωγείς αλλά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας.

Στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους παριστάμενους, ζήτησε να ενημερωθεί για να προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αλιευτικός κλάδος και παρουσίασε επιγραμματικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα για τη βελτίωση της αλιευτικής παραγωγής.

Στη συνάντηση που είχε με τους αλιείς, ιχθυεμπόρους και εξαγωγείς, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως υπάρχουν σήμερα διαθέσιμοι πόροι για να αξιοποιηθούν μέσα από το πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα, «που θα σας υποστηρίξει να μειώσετε το κόστος παραγωγής σας. Το πρόγραμμα αυτό καταρτίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αποτέλεσε πιλότο για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά η απορροφητικότητα τους είναι εξαιρετικά χαμηλή σχεδόν 40% μπορεί όμως αν αξιοποιηθεί σωστά να υποστηρίξει δράσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του κόστους της αλιευτικής παραγωγής».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «έχουμε αυτή τη στιγμή ένα απαρχαιωμένο εθνικό πλαίσιο που διέπει την αλιεία» και πρόσθεσε: «Έχουμε μια σειρά από Κοινοτικές οδηγίες, που από τη φύση τους περιορίζουν την αλιευτική δράση, δεν έχουμε όμως πραγματικά δεδομένα ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την ακριβή κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων. Πρέπει να έχουμε μια συνεχή και επικαιροποιημένη ροή πραγματικών δεδομένων έτσι ώστε να γνωρίζουμε σε ποια αλιευτικά πεδία μπορούμε να ψαρεύουμε και σε ποια όχι. Χωρίς πραγματικά δεδομένα δεν μπορούμε να προσφύγουμε στην Ε.Ε. και να συζητήσουμε ενδεχόμενες παρεκκλίσεις από τα όσα ισχύουν σήμερα. Λέμε ναι στην προστασία του περιβάλλοντος, λέμε ναι στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανονισμών γιατί είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά με πραγματικά δεδομένα για τη χρήση των αλιευτικών πεδίων».

Αναφορά έκανε και στα θέματα της διαχείρισης του προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα Δημόσιο με υπηρεσίες που έχουν σημαντικότατες ελλείψεις, μέσα όμως από μια χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των δημοσίων υπηρεσιών μπορεί να γίνει μια ορθολογικότερη ανακατανομή ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα και αποδοτικότερα όλες οι υπηρεσίες με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών».Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τα προβλήματα της ιχθυόσκαλας Καβάλας, τόνισε ότι είναι μείζον θέμα η ποιότητα των διοικήσεων των δημόσιων οργανισμών, λέγοντας ότι χρειάζονται τεχνοκράτες μάνατζερ που θα εργάζονται για το γενικότερο καλό. Χαρακτήρισε αδιανόητο μια ιχθυόσκαλα να διαθέτει πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας, ειδικά σε μια εποχή που, όπως είπε, το ζήτημα της ασφάλεια τροφίμων είναι σημαντικό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να μην λειτουργούν οι μηχανές παραγωγής πάγου μέσα στην ιχθυόσκαλα.Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση και την επικοινωνία με τους ανθρώπους της θάλασσας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το μείζον είναι "πώς θα μπορέσουμε να φέρουμε ξανά καινούργιο και νέο κόσμο στη θάλασσα, καθώς είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμάτων στα αλιευτικά σκάφη είναι ξένοι" και πρόσθεσε: «Η αλιεία είναι μια σκληρή δουλειά αλλά είναι μια δουλειά που πληρώνει καλά και μια δουλειά που συνολικά έχει σταθερά εισοδήματα. Πρέπει να γίνεται επιμόρφωση των νέων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με την αλιεία. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να έχουμε τόσο μεγάλη ανεργία και να θεωρούμε εξ ορισμού δεδομένο ότι όλα τα πληρώματα είναι ξένοι. Δεν υπάρχουν νέοι άνθρωπο Έλληνες που να ασχολούνται με την αλιεία και το ερώτημα είναι τι έχουμε κάνει εμείς για να προσελκύσουμε τους νέους ανθρώπους, τι κίνητρα τους δώσαμε για ν' ασχοληθούν με την αλιεία. Μια ναυτική χώρα, μια χώρα με μεγάλη ναυτική και αλιευτική παράδοσή δεν μπορεί αν έχει ξένα αλιευτικά πληρώματα».Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Θάσο. Αρχικά, θα επισκεφθεί το χωριό Καζαβίτι, το οποίο είχε πληγεί από την μεγάλη πυρκαγιά το Σεπτέμβριο του 2016 και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Λιμένα.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί τη ΔΗΜΤΟ Χρυσούπολης, καθώς και πρότυπο θερμοκήπιο αξιοποίησης γεωθερμικού πεδίου.

Το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης  θα έχει συναντήσεις με το Δ.Σ. των ΑΜΕΑ Καβάλας. Επίσης, θα συναντηθεί με φορείς του νομού στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θ. Μαρκόπουλου. Αμέσως μετά, θα συναντηθεί με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Δράμα, όπου θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε καινοτόμα επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.
Τέλος, θα επισκεφθεί την Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς του νομού στο Επιμελητήριο και θα συναντηθεί με το δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
 
 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (117)

πέσαμε στο υπόγειο

ολοι ξερουμε ποιοι μας εριξαν στο υπογειο. ο επικοινωνιολογος του πρεπει να απολυθει

λαοθαλασσα

το ακροατηριο καθε φορα δεν ειναι ουτε 5 ατομα. πολυ ρευμα ο κουλης. προσοχη να μην κρυωσει

Αγύριγο κεφάλι

Για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια και κάμποσα δις ευρώ καταφέραμε να βρεθούμε εκεί που είμασταν το 2014, έχει ευθύνη σίγουρα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ομως... έχει ευθύνη και κάποιος άλλος!!! Ποιος άραγε??? Μα φυσικά ο υπερήφανος Ελληνικός λαός που για ακόμη μία φορά (όπως συνηθίζει) πίστεψε αυτόν που του έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ο Τσίπρας δεν πήρε την εξουσία με τα τάνκς. Κάποιοι ΑΝΟΗΤΟΙ τον ψήφισαν και μάλιστα ήταν και αρκετοί. Αυτοί λοιπόν ας κάνουν αυτοκριτική και ας κάνουν και ένα καλό για την πατρίδα τους. Στις επόμενες εκλογές ας καθήσουν στο σπίτι τους. (Το σχόλι όμου θα περάσει με τα χίλια. Αν όμως έκανα κριτική στον Μαρινάκη ή τον Λοβέρδο θα το έτρωγε η μαρμάγκα. Στα θέματα σχετικά με τον Μαρινάκη τα σχόλια είναι πάντα απενεργοποιημένα).

Κι ομως

Περασε το σχολιο σου...οσον αφορα στα πισωγυρισματα ελα μετα απο 5 χρονια να μου πεις τα ιδια για τον Κουλη

ασε μας

ας προσεχατε κυριακο ! ας μην σφαζατε τον λαο τοτε αντε τα λεμε παλι το 2019

xaxaxaxaxaxaxaxa

στο α οροφο ποιος μας ειχε παει κουλη ο success story ? Αυτος που εψαχνε και αλαζε βουλευτες sτα θερινα τμηματα της βουλης για να του ψηφισουν τον ΕΝΦΙΑ

...

"Θα πληρώνεΤΕ και θα τα πληρώνεΤΕ" είπε ο Κος. Μητσοτάκης. Δεν έκανε λάθος, εννοεί ακριβώς αυτό που λέει.

Φρoυράαα, φρoυράααα, Κούληnnnη βoήθεια, φρoυράααα

Κούλη δώσε τα κλεμμένα πίσω! Η ΝΔ χρωστάει 215 εκατομμύρια ευρώ... γιατί να δώσω την ψήφο μου σε χρεοκοπημένο κόμμα;

@

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ! ΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;

Αλου χριστοφορακοβαρεμενε

Δεν παιζουμε την τυχη της Ελλαδας στα ζαρια οπως την επαιζες εσυ μεχρι το 2014 με τη συμορια της νδ και πασοκ.Ο Τσιπρας πετυχε τοσα πολλα που εσεις βεβαια θελετε να μηδενισετε γιατι ειστε μηδενιστες αλλωστε την ελλαδα την κυβερνησατε σαραντα χρονια τρεις βρωμοοικογενειες και τη καταστρεψατε και ειναι αποριας αξιο που κυκλοφορατε ακομα ελευθεροι .Εχεις την εντυπωση πως με στημενους διαλογους με καποιους στημενους ψοφοφορους σας που μοιαζουν σαν αυτιστικοι οτι θα μας ξεγελασεις η θα μας παραδυρεις,;?;?

Κε

Καταφερε παρα πολλα λιγο ειναι να κλεισεις τις τραπεζες που δεν εκλεισαν ουτε επι χουντας, να δημιουργησεις ζημιες 100 δις, να προσπαθεις να κλεισεις τα καναλια με βοσκοτοπια, να γινεις περιγελος της ευρωπης, να δεσμευσεις την κρατικη περιουσια για 99 χρονια, να ξεφτιλιζεις εναν ολοκληρο λαο μεσω δημοψηφισματος πρωτοπορος....

Ευτυχώς για μας, δεν το βλέπουν τα γαλάζια πρόβατ

Ο Κούλης είναι παλτό. Δεν τραβάει!

Viva Italia

Ο Μητσοτάκης πήγε στη Καβάλα κι έγινε καβαλιέρε(χα,χα).Στη σέλφι ο νεαρός φοράει μπλουζάκι της Ιταλίας,άρα να υποθέσω πως ο Κυριάκος πήγε κατά Ιταλία μεριά και μιλούσε με Ιταλούς ψαράδες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης