Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χάλια της ΕΡΤ

Σφάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χάλια της ΕΡΤ

Ξυδάκης: Η ΕΡΤ είναι τραγική και τριτοκοσμική - Τσακνής: Περίμενα συγγνώμη! Τεράστια η ευθύνη σου για την κατρακύλα της ΕΡΤ - Ούτε ίχνος αυτοκριτικής - ΝΔ για Ξυδάκη: Τα λέει σε εμάς για να τα ακούσει ο Τσακνής

Τη δική του απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Ξυδάκη
για τις χθεσινές του δηλώσεις στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών -πως η ΕΡΤ είναι
τριτοκοσμική- έδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής με επιστολή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, στο πάνελ «Protecting the fourth estate: Democracy, Accountability and the Media» του 2ου Οικονομικού Φόρουμ, εξέφρασε την άποψή του για την ΕΡΤ χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «τραγική» και «τριτοκοσμική».

«Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα, δεν υπάρχει καμία εφημερίδα που να κάνει σοβαρή αρθρογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά γενικεύοντας ακόμα περισσότερο με το να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους και μισογύνηδες».

Αιτία για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη της δημοσιογραφίας και των μέσων, κατά τον κύριο Ξυδάκη είναι «η δημοσιογραφία του κουτσομπολιού» η οποία ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και συμπαρέσυρε τις κυριακάτικες εφημερίδες αποβλακώνοντας τους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα σήμερα να μην είναι σε θέση να πετύχουν τους στοιχειώδεις όρους αναπαραγωγής».

Στην επιστολή -απάντησή του ο Πρόεδρος της ΕΡΤ ρίχνει ευθύνες στον Νίκο Ξυδάκη τόσο γιατί δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής όσο και για το ότι και ο ίδιος έχει ευθύνη για την κατρακύλα -όπως λέει - της ΕΡΤ, ενώ σε μια έξαρση ειρωνίας υπογράφει την επιστολή ως «Πρόεδρος Τριτοσκοσμικής».

Αναλυτικά η απάντηση - επιστολή του Διονύση Τσακνή στον Νίκο Ξυδάκη

Αξιότιμε κύριε κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ,
Φίλε (;) Νίκο,
Δεν απάντησα χτες στη δήλωσή σου περί τριτοκοσμικής ΕΡΤ, περιμένοντας σήμερα, μια διορθωτική δήλωση συγγνώμης εκ μέρους σου. Δεν το έκανες!
Θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών μου προκάλεσε η στάση σου! Χωρίς περιστροφές λοιπόν και σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, ως καλλιτέχνης κυρίως, (χωρίς φυσικά να απεμπολώ την ιδιότητα του προέδρου) εξηγούμαι:
Όπως καλά γνωρίζεις, οι εποπτεύοντες την ΕΡΤ υπουργοί, είναι τρεις:
Ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο υπουργός Πολιτισμού. Υπήρξες υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση.
 
Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών. Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην ΕΡΤ.
 
Σήμερα, είσαι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της... κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής «εκτροπής».
 
Προς τι λοιπόν η τόσο συχνή παρουσία σου, ως εκπροσώπου του «Πρώτου Κόσμου», στα τηλεοπτικά πάνελ αυτού του τριτοκοσμικού καναλιού; Ρητορικό το ερώτημα. Δεν περιμένω απάντηση.
 
Ας είναι! Πόση χαρά, αλήθεια, προκάλεσες στους συνήθεις εχθρούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με τη χτεσινή σου τοποθέτηση; Και γι’ αυτό το ερώτημα, δεν περιμένω απάντηση.
 
Ένας σχολιαστής, φίλε (;) Νίκο, δικαιούται (το «δικαιούται» για την οικονομία της συζήτησης) να κάνει την οποιαδήποτε κρίση-κριτική, έστω και χωρίς να ζυγίσει την κάθε του λέξη. Ένας πολιτικός και μάλιστα πρώτης γραμμής όμως, οφείλει μια πιο υπεύθυνη στάση.
 
Πριν από 20 περίπου μέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αποκάλεσε την ΕΡΤ «τηλεόραση της Βόρειας Κορέας».
 
Την ίδια μέρα, εκπροσώπησες την κυβέρνηση στην εκπομπή έρευνας του Πάνου Χαρίτου (όσο και αν ισχυρίζεσαι πως δε γίνονται τέτοιες εκπομπές στην ΕΡΤ) για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Χάρηκα την ευρυμάθειά σου και τις νηφάλιες απόψεις σου και σε παρακολούθησα να μιλάς επί ένα τρίωρο, μιας και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δε μας έκανε την τιμή (υπό το βάρος της κατηγορίας, μάλλον, του κυρίου Λαζαρίδη) να παρουσιαστεί στο Ραδιομέγαρο.
 
Όχι Νίκο, η ΕΡΤ δεν βρίσκεται στο σημείο που ονειρευόμαστε, όσοι αγωνιστήκαμε να ανοίξει ξανά. Υπάρχουν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και ελλείψεις. Αυτά παλεύουμε να διορθώσουμε και θα συμφωνήσω με τον κάθε καλόπιστο πολίτη, πως η κοινωνία και απαιτητική είναι και βιαστική.
Και πίστεψέ με, το παλεύουμε. Δεν βγαίνουμε κάθε μέρα νικητές. Δεν είμαστε όμως και απαθείς θεατές. Εσύ, που ξέρεις από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, έπρεπε να είσαι ουσιαστικά κριτικός απέναντί μας και όχι άκριτα αφοριστικός. Δημιουργείς ερωτήματα με τη στάση σου!
 
Με ειλικρίνεια μιλώντας, δεν ξέρω πού πραγματικά στοχεύεις. Μήπως για άλλη μια φορά (όπως πολλοί τελευταία κάνουν) χτυπάς το σαμάρι; Μήπως εκεί έξω, υπάρχει ένα κάπως θολό αριστερό ακροατήριο, με το οποίο θέλεις να συναντηθείς; Πάντως, το να θέλεις να μας... διορθώσεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς, το θεωρώ μάλλον απίθανο!
 
Δεν ξέρω! Και εκεί ακριβώς οφείλεται η θλίψη και η απογοήτευσή μου.
 
Θα ζητήσω λοιπόν από τον Διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών, (αν και η σωστή διατύπωση για έναν Πρόεδρο τριτοκοσμικής ή «Βορειοκορεάτικης Ραδιοτηλεόρασης, είναι «Θα διατάξω») να σε καλέσει αύριο στην... τριτοκοσμική (το ΕΡΤ για λόγους συντομίας παραλείπεται) να στοιχειοθετήσεις την κατηγορία σου, παρουσία δημοσιογράφων που εργάζονται και μοχθούν καθημερινά. Αν το θέλεις και με παρουσία της Διοίκησης.
 
Πάντως στο φτωχό και σαστισμένο (από τη στάση σου) μυαλό μου, κυριαρχεί μια ανακοίνωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (μιας και η ΕΡΤ σκοπεύει να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων):
 
«Μακάριος – Νίκος, σημειώσατε χι».
 
Στο πιο ποιητικό θα έλεγα: «Μακάριος ο Νίκος εν τη αφελεία αυτού.»
 
Και συμπληρώνω: Περιμένοντας, τον επόμενο πλειοδότη σε χαρακτηρισμούς. Και αυτός σίγουρα θα έρθει. Όχι όπως ο Γκοντό...
 
Διονύσης Τσακνής
(και για την ομοιοκαταληξία)
Πρόεδρος Τριτοκοσμικής
 
 
ΥΓ: Πάντως, την ΕΡΤ των 1000 χορηγιών (μέσα σε ενάμιση χρόνο) σε θέατρα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια, και δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΕΡΤ με τα πέντε και πλέον εκατομμύρια ευρώ (τη μόνη από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια) που στηρίζει την οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας, την ΕΡΤ των εκατοντάδων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα από τα τρία Μουσικά της Σύνολα με δωρεάν ή συμβολικό εισιτήριο, την ΕΡΤ που με τους περιφερειακούς σταθμούς της βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματά τους, την ΕΡΤ του Αρχείου που καταγράφει την ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό, την ΕΡΤ που μεταφέρει τη Φωνή της Ελλάδας, σε όλες τις γειτονιές του κόσμου, την ΕΡΤ των μεγάλων πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΣ!!!

Την ίδια ώρα πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον Νίκο Ξυδάκη. Η Πειραιώς επιτέθηκε αρχικά στον κ. Ξυδάκη, λέγοντας ότι έμπλεξε τις αυταπόδεικτες αλήθειες για την ΕΡΤ με ανοίκειες ύβρεις. Στην συνέχει ο Νίκος Ξυδάκης κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της για την ΕΡΤ, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε, αναφέροντας ότι, «τα λέει σε εμάς για να τα ακούσει ο Τσακνής».
 

ΣΧΟΛΙΑ (169)

Markow

Ευτυχώς που υπάρχει και το Internet. Βλέπω ΤV από όλο τον κόσμο...δωρεάν!! Η Ελληνική TV δεν βλέπεται...Κρατική και ιδιωτική!!

Alexis Aigaiou

Δεν υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ -αν είναι δυνατόν!!!! Η ΕΡΤ 'οντως "σερβίρει πρόγραμμα κονσέρβα" , προφανώς λόγω οικονομικής ανέχειας,( εννοώ το μη ενημερωτικό). ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΠΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ, από τα φριχτά πρωϊνάδικα των μεν και τα εκμαυλιστικά και μακρόσυρτα SURVIVOR και VOICE των δε, και άλλα σχετικά, που προσβάλλουν όχι μόνο την αισθητική, αλλά και την νοημοσύνη των θεατών

Έτσι

Έτσι για μην ξεχνιόμαστε .....τα ιδιωτικά κανάλια ποιος τα πληρώνει τόσα χρόνια; Δανεικά και αγύριστα.......και κομματικός ενταγμένα για αμερόληπτη ενημέρωση....

Έλεγχοι παντού

Να κινηθεί η δικαιοσύνη. Για ιδιωτικά και για ΕΡΤ.

´Ακης Ν.Σ

Γιατί ιδιωτικά, τι καλύτερο προσφέρουν. Άντε καμιά ταινία....

ΕΡΜΗΣ

Eχεις μπερδευτεί σύντροφε. Χαράτσι στην ΔΕΗ δεν πληρώνεις για τα ιδιωτικά χαζοκάναλα αλλά για την κρατική κοπρο-ΕΡΤ !

μήτσος

Τσακνής στην ΕΡΤ, ένας τραγουδοποιός που τον ανέδειξε η αριστεροσύνη , όπως και πολλούς άλλους δήθεν αριστερούς με δεξιότατες τσέπες. Ύδριμα Νιάρχου άλλος ένας μαϊντανός αριστερός που θα βάλει το ίδρυμα κάμποσα εκατομμύρια μέσα που στο τέλος θα πληρώσουν τα κορόιδα όπως στο μέγαρο μουσικής που χρωστούσε 100 μύρια τα χάρισαν και ξαναδάνισαν άλλα 100. θυμάμαι και τον μέγα δημοσιογράφο Χατζηνικολάου πόσο προωθούσε τον Τσακνή, πόσο τον έγλυφε. Α ρε Νίκο πως κατάντησες έτσι , κρίμα . Πόσο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ είσαι δεν φαίνεται καθόλου.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Απο τοτε που διασπαστηκαν οι Κουκουεδες τη δεκαετια του''60, αυτοι που λακησαν προς τη Δυση, χρησιμοποιουνται εκτοτε απο τους Δυτικους για ολα τα βρομικα παιγνιδια που εξυφαινουν εναντιον της Χωρας μας. Με διαφορα ονοματα, χρωματισμους και καμουφλαζ, οι Αριστεροι φαινεται να ειναι οι πιο πιστοι υπηρετες των ''ξενων''.

Κάποια στιγμη...

Πέρα από κάθε πολιτική τοποθέτηση για να είμαστε ειλικρινείς ο άνθρωπος την αλήθεια είπε κυρίως για το τηλεοπτικό τοπίο το οποίο παραμένει τριτοκοσμικό εδώ και πολλά χρόνια.

Ελεύθερος επαγγελματίας

Πληρώνω ΕΦΚΑ 38%, φόρο 70%, αλλά χαλάλι. Αρκεί να κάνει ο Τσακνής τις 1000 χορηγίες..

hugo

Πράγματι προχτές είχε ένα εκπληκτικό ντοκυμανταίρ με θέμα," γιατί τα κουνούπια είναι αλλεργικά στον κόλιανδρο".Πολιτισμός να ...ούμε.

Θανάσης

Σιγά μην ασχολήθηκε ο Ξιδάκης με την ΕΡΤ, την οποία λογικά δεν έχει χρόνο να δει , ώστε να έχει συνολική εικόνα. Άλλος είναι ο πολιτικός στόχος του. Να ασχοληθούν τα ΜΜΕ μαζί του, εσωκομματικός (γνωστή η συνταγή) ή μεταγραφικός. Πολιτικός είναι, δηλαδή έγινε ελέω Τσίπρα - αλλιώς ποιος τον ήξερε; - αγωνιά για το πολιτικό του μέλλον. Βλέπω την ΕΡΤ. Είναι φανερή η προσπάθεια αναβίωσής της από τα αποκαδια του μαύρου. Η προσπάθεια είναι εμφανής, και όχι πάντα επιτυχής, όπως π.χ στην παρουσίαση του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΕΤ-1. Η έστω και ανεπαρκής ΕΡΤ, δεν έχει καμιά σχέση με την μονομέρεια στην ενημέρωση και τα σκουπίδια των ιδιωτικών καναλιών.

Σιγά την ΕΡΤ

Σιγά τα αποκαιδια του μαύρου,αναδιάρθρωση θελαν να την κάνουν να εξορθολογίσουν τις δαπάνες,αλλα δεν ευδοκίμησε...μέχρι εκεί είναι η κυβέρνηση, για την ΕΡΤ,τις καθαρίστριες ,εκεί πιάνει ταβάνι στις "επένδυσεις"..αν πει ομως ο αδωνις ελατε Ελλάδα να αγοράσετε φθηνά,θα διεγερθούν τα θολωμένα αντανακλαστικα της αριστεράς...

Έλεγχοι παντού

Έλεγχοι τώρα για το πώς χρησιμοποιείται το χρήμα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων φορολογουμένων μέσω της ΕΡΤ, χορηγιών ΕΡΤ, κλπ! Τα έχουν δει αυτά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, European Stability Mechanism, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Eurogroup Working Group, κοινοβούλια των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, κλπ; έχουν όλοι αυτοί εγκρίνει τέτοια χρήση των πολύτιμων δημόσιων πόρων για μονομερείς μεταβιβάσεις προς "καλλιτέχνες" και παραστάσεις; το κόστος όλων αυτών των ιδιωτικών δραστηριοτήτων πρέπει να πληρώνεται μόνο με το εισιτήριο, κι όχι με μεταβιβάσεις από την ΕΡΤ. Αλλιώς θα ήταν ακραία διαπλοκή και κατάχρηση πολύτιμου δημοσίου χρήματος που θα μπορούσε να διατεθεί σε πολύ καλύτερες χρήσεις (πχ λειτουργία νοσοκομείων).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4918093

«Πως το κάνατε αυτό όταν επί 4 χρόνια γδέρνατε τον κόσμο» του απάντησε ο Παφίλης - «Επεκτείνατε τη ρύθμιση της ΝΔ για τους ανασφάλιστους αλλά δεν βγάλατε πιστώσεις» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας

5
πολακης-τσιγαρο-καφες-600x400

Τι είπε ο πρώην υφυπουργός Υγείας για τις φωτογραφίες που τον έδειχναν να καπνίζει στο υπουργείο - «Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; » αναρωτήθηκε

20
keramews3

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε στη Βουλή τις δύο τροπολογίες για τον διπλασιασμό των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και τους σημαιοφόρους - «Δίνουμε έναν αγώνα της προσπάθειας έναντι της ισοπέδωσης»

3