Δημοσκόπηση Alpha: 9,6% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Δημοσκόπηση Alpha: 9,6% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Συντριπτική υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης με 64,9%

Δημοσκόπηση Alpha: 9,6% μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ
Με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας marc για τον Alpha. Το ποσοστό με το οποίο προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου ανεβαίνει περίπου στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες (9,6%) αν γίνει αναγωγή των απαντήσεων χωρίς τον υπολογισμό πρόθεσης αποχής, λευκού και άκυρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγή) προηγείται η ΝΔ με 22,3%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,7%.

Την ίδια ώρα, συντριπτικά είναι τα ποσοστά που καταγράφονται στη λεγόμενη «παράσταση νίκης» για τη ΝΔ, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 64,9% ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίζεται στο 15,5%. Όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, ιστορικά, το κόμμα που υπερέχει στη λεγόμενη «παράσταση νίκης» κερδίζει και τις εκλογές.

Κλείσιμο
Εντυπωσιακά μακριά, όμως, από τις απόψεις που εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται οι πολίτες. Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της marc για τον Alpha μόλις το 14% των πολιτών ταυτίζεται με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21% δηλώνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μαζί, συγκεντρώνουν ποσοστό 35%, υστερούν σημαντικά από το ποσοστό που συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας ιδιαίτερα» και φτάνει το 39,5%.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε κατά το διάστημα 19- 21 Σεπτεμβρίου σε 1.005 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, έγινε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές, μετά τη ΔΕΘ και μετά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. Το κυρίαρχο στοιχείο που καταγράφει η έρευνα είναι η κατάρρευση του προεκλογικού συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ «Η ελπίδα έρχεται», αφού απογοητευμένοι και χωρίς ελπίδα δηλώνουν οι 8 στους 10 Έλληνες. 


Δείτε τις κάρτες της δημοσκόπησης






















<>






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης