Εκλογικός νόμος: Μετρούν, μετρούν ξανά, αλλά δεν βγαίνουν τα «κουκιά»

Εκλογικός νόμος: Μετρούν, μετρούν ξανά, αλλά δεν βγαίνουν τα «κουκιά»

Προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος - Του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει ο Κουρουμπλής

Εκλογικός νόμος: Μετρούν, μετρούν ξανά, αλλά δεν βγαίνουν τα «κουκιά»
Στο Μαξίμου μετρούν και ξαναμετρούν τις ψήφους, ωστόσο η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, καθώς και κάποιοι από τους ανεξάρτητους, δεν αρκούν για να συμπληρωθεί ο κρίσιμος αριθμός.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πηγές, ο  υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής
ενημερώνει αυτή την ώρα στη Βουλή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο του εκλογικού νόμου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μερίδα των βουλευτών αντιμετωπίζει με προβληματισμό το χρόνο που η κυβέρνηση επέλεξε να γίνει η διαβούλευση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.
Κλείσιμο

Εξάλλου, το απόγευμα της Πέμπτης αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, που εκτιμάται ότι θα διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους.Η κυβέρνηση φιλοδοξούσε  να εξασφαλίσει την ψήφο 200 βουλευτών, ούτως ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Οι ελπίδες του Μαξίμου εξανεμίστηκαν  καθώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ δεν θα στηρίξουν τις αλλαγές. Σε μια ύστατη προσπάθεια, το κυβερνητικό επιτελείο πιθανότατα να κάνει άνοιγμα σε ζητήματα που έχουν τεθεί ήδη από κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η κατάτμηση μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στους ομογενείς.

Να σημειωθεί οτι ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε στον RealFm ότι η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στους ομογενείς μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια δεύτερη νομοθετική κίνηση.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο στην κυβερνητική πρόταση δεν υπάρχει η κατάτμηση των περιφερειών, ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Εγώ δεν θα πάψω να παλεύω γι’ αυτό. Δεν σταματάει η ζωή εδώ. Μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε κάτι ακόμα». Κληθείς να απαντήσει γιατί η αλλαγή αυτή δεν έγινε τώρα, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν το ήθελε όχι μόνο Λεβέντης και δεν το ήθελαν κι άλλοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης