Ο λουφαδόρος κύριος Κορωνάκης

Ο λουφαδόρος κύριος Κορωνάκης

Δέκα χρόνια τον ψάχνει η Στρατολογία, αλλά δεν βρίσκει τη διεύθυνσή του - Το 2005 είχε πάρει για τελευταία φορά εξάμηνη αναβολή κατάταξης - Στις 8 Ιουλίου κλήθηκε ξανά να παρουσιαστεί, αλλά αν κρίνουμε από την... κοτσίδα του και την παρουσία στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον γλίτωσε και πάλι

Το πρωινό τηλεφώνημα δεν ήταν από αυτά που περίμενε ο μέσος κάτοικος της Κυψέλης. Κι όμως, ο ήχος από το σταθερό τηλέφωνο που ακούστηκε στο όμορφο ρετιρέ όπου διέμεινε ο Τάσος Κορωνάκης ήταν το σήμα ότι ο πρόεδρος και κολλητός φίλος του ήταν έτοιμος. 

Ετοιμος για τη μεγάλη βόλτα που θα έγραφε Ιστορία ανήμερα των εκλογών που θα έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Εξω από το εκλογικό κέντρο της Κυψέλης επικρατούσε πανικός: φωτογράφοι και δημοσιογράφοι, ξένοι ρεπόρτερ, μάχη για μια προνομιακή θέση - πράγματα που ο συνομήλικος του (μελλοντικού τότε) πρωθυπουργού δεν είχε ξανασυναντήσει. 
Στρίβει τσιγάρο και πιάνει τον φίλο του από το χέρι. Μπαίνουν μαζί στο εκλογικό κέντρο χωρίς κανέναν άλλο από το κόμμα, συνοδευόμενοι όμως από κόσμο από ολόκληρο τον πλανήτη. 
Ο Τάσος Κορωνάκης κάνει το γνωστό σήμα που έχει ξεσηκώσει από τον Κώστα Αρβανίτη: «Venceremos» - και είναι σίγουρος πλέον ότι αυτή η μάχη έχει κερδηθεί. Στον κ. Κορωνάκη άλλωστε ανήκαν τα εύσημα για την πετυχημένη προεκλογική καμπάνια, την οργάνωση και την εκτέλεσή της - και ως υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας είχε κάθε λόγο να ποζάρει χαμογελαστός δίπλα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι: ο καλός φίλος και προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του γραμματέα στην Κεντρική Επιτροπή φάνηκε πολλές φορές να αμφισβητεί τις προεδρικές κινήσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα είχε απαιτήσει επανειλημμένως να συμμετάσχει στις κλειστές συνεδριάσεις της κυβερνητικής ομάδας ώστε να μεταφέρει στο κόμμα τα σωστά μηνύματα - χωρίς όμως να είναι μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης όπως λαθεμένα είχε γνωστοποιηθεί. 

Αυτό που ήθελε ο συνομήλικος του πρωθυπουργού ήταν να καταστήσει σαφές ότι υπάρχουν πολλές και έντονες κόκκινες γραμμές και πως το κόμμα ανησυχεί μήπως χαθεί η αριστερή νομιμοφροσύνη. Εξάλλου κάποιες φορές επισκεπτόμενος το Μαξίμου δεν είχε πρόβλημα να ανεβάσει και τους τόνους - πολλές φορές ενοχλώντας ολοφάνερα όχι μόνο τον πρωθυπουργό αλλά και το δεξί του χέρι, τον Νίκο Παππά. Αντίστοιχα είχε ενοχλήσει και η συχνή παρουσία της φίλης του Κορωνάκη στο Μαξίμου, και συγκεκριμένα στο γραφείο Τύπου - που θεωρήθηκε έξωθεν επέμβαση. 

Διαφωνίες και ψυχρότητα


Η εξαιρετική απόδοση όμως του κ. Κορωνάκη στην οργάνωση της πετυχημένης προεκλογικής περιόδου δεν φάνηκε να είχε συνέχεια. Σιγά-σιγά οι διαφωνίες ήταν πιο εμφανείς και η προσαρμογή του προέδρου στον ρόλο του πρωθυπουργού τον απομάκρυνε από τον κολλημένο στις σταθερές αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Κορωνάκη. Ευτυχώς ο τελευταίος ανέλαβε τη θέση στην Κεντρική Επιτροπή, οπότε δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την επικοινωνιακή καμπάνια, και έτσι άρχισε να επισκέπτεται πιο αραιά το Μαξίμου. Βέβαια η ψυχρότητα ανάμεσα στον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα ήταν εμφανής μόνο σε αυτούς που ήξεραν, ωστόσο δεν είναι τυχαίο πως στο πρόσφατο δημοψήφισμα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και καλός φίλος δεν βρέθηκε να φωτογραφίζεται δίπλα στον πρόεδρο όπως άλλοτε, ούτε πήγε μαζί του να ψηφίσει.Η απόσταση στην Κυψέλη έμοιαζε απλώς χιλιομετρική και δεν συνοδευόταν από τα συχνά πάρε - δώσε. Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως είχε αρχίσει να ενοχλείται που ένας δικός του άνθρωπος έφτασε να τον αμφισβητεί, ενώ ο Κορωνάκης με τη σειρά του επέμενε ότι οφείλει εκφράζοντας το κόμμα... να τον τραβάει από το μανίκι. Μέχρι που ήρθε η αποκάλυψη ότι αναζητείται (;) ως ανυπότακτος από την Ελληνική Αστυνομία -  ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει για την ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης. Πόσο όμως πιστευτό είναι ότι η Αστυνομία δεν γνωρίζει τη διεύθυνση του κ. Κορωνάκη από τη στιγμή που οι περισσότεροι στο κόμμα γνωρίζουν τον μόνιμο τόπο κατοικίας του στην Κυψέλη, τα στέκια του και τις προγραμματισμένες παρουσίες στα κομματικά όργανα; Ερώτηση Αυγενάκη στη Βουλή

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» και έχει στη διάθεσή του ο κ. Αυγενάκης σε ερώτηση που συνυπογράφουν άλλοι 22 συνάδελφοί του, ο γραμματέας του κυβερνητικού κόμματος αποφεύγει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις δηλώνοντας ψευδείς διευθύνσεις ή απολαμβάνοντας την προστασία που του παρέχει η κομματική του ιδιότητα. Σίγουρα η υπόθεση Κορωνάκη έρχεται να προβληματίσει τον πρωθυπουργό και να θέσει πολλαπλά ερωτήματα όσον αφορά στις επιλογές του: μετά το Plan B του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, τα 200.000 ευρώ που σήκωσε από την τράπεζα η μητέρα της τέως αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, έρχεται να προστεθεί και η υπόθεση λούφας -χωρίς ρούχα παραλλαγής- του κ. Κορωνάκη.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο τελευταίος εκτός από προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού εξακολουθεί να θεωρείται καλός του φίλος και συνοδοιπόρος, ενεργό μέλος των «53» και συχνός επισκέπτης του σπιτιού του στην Κυψέλη. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μέσω της συντρόφου του και συμφοιτήτριάς του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου Μπέτυς Μπαζιάνα, την οποία γνώρισε στην Πάτρα πριν από μια δεκαπενταετία. Ακολούθησαν μια σειρά από συμπτώσεις, καθώς την περίοδο που ο Τ. Κορωνάκης ήταν γραμματέας της Νεολαίας στην οργάνωση της Πάτρας, γραμματέας της Νεολαίας του κόμματος ήταν ο Αλέξης Τσίπρα.Ετσι βρέθηκαν να συχνάζουν σε τσιπουράδικα της Πάτρας αλλά και να παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις. Η φιλία που αναπτύχθηκε κρατήθηκε ζωντανή στη διάρκεια του χρόνου - μέχρι που πρόσφατα ο κ. Κορωνάκης άρχισε να δείχνει  περισσότερο πιστός στην Κουμουνδούρου παρά στο Μαξίμου. Και εκτός του ότι ο κ. Κορωνάκης δεν φρόντισε να πάρει το πτυχίο του, δεν φαίνεται να επιθυμεί να εκπληρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, κάτι που έρχεται να προστεθεί στα αναρίθμητα προβλήματα που πονοκεφαλιάζουν τον πρωθυπουργό. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλο Μητρώου, ο κ. Κορωνάκης φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005, δηλαδή πριν από μια δεκαετία! Εκτοτε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, κηρύχθηκε «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης» και μηνύθηκε με βάση τις σχετικές διατάξεις.Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του Στρατολογικού Γραφείου Ανατολικής Αττικής αλλά και του Φύλλο Μητρώου, ο κ. Κορωνάκης φαίνεται να έχει ζητήσει και να έχει λάβει δύο φορές εξάμηνη αναβολή κατάταξης, με την τελευταία να λήγει τον Νοέμβριο του 2005, δηλαδή πριν από μια δεκαετία! Εκτοτε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, κηρύχθηκε «ανυπότακτος εσωτερικού σε καιρό ειρήνης»


 
Οπως μάλιστα υπαινίσσεται ο κ. Αυγενάκης στην ερώτησή του, ο σημερινός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση ώστε η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει φύλλο κατάταξης! Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μόλις πρόσφατα εκδόθηκε νέο δελτίο κατάταξης που τον καλούσε να παρουσιαστεί στον Στρατό στις 8 Ιουλίου 2015. Αν έχει κανείς αμφιβολία για το κατά πόσο εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του και αν αυτή τη στιγμή υπηρετεί την πατρίδα, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην εμφάνισή του: η μακριά κοτσίδα, το μούσι και το ατημέλητο λουκ μόνο σε φαντάρο δεν παραπέμπουν. Επιπλέον, αν έχει καταταγεί, πώς μπορεί να έχει σχεδόν καθημερινή παρουσία στα ΜΜΕ, στην Κουμουνδούρου και στα πέριξ του Μαξίμου;

Εκείνος δηλαδή που άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για δήθεν υποχώρηση από τα αριστερά ιδεώδη λόγω υπογραφής της συμφωνίας τον εκθέτει τώρα ανεπανόρθωτα αδυνατώντας να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι στην πολιτεία και την πατρίδα. Και όπως φαίνεται, η Αστυνομία μάλλον κάνει τα στραβά μάτια σε ένα πασίγνωστο κομματικό στέλεχος που εμφανίζεται σε προγραμματισμένες συγκεντρώσεις όπως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη Πέμπτη. Τυχαίες οι ευνοϊκές διατάξεις για ανυπότακτους σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή; 

Προϊόν σύμπτωσης ή ευνοϊκή μεταχείριση, όπως και να έχει, γεννάει προβληματισμό το νέο σχέδιο μετάθεσης οπλιτών στο οποίο εντοπίζεται ευνοϊκή διάταξη για τους ανυπότακτους. Σύμφωνα με το άρθρο 12, όλες οι διώξεις κατά ανυπότακτων τίθενται στο αρχείο και τα πρόστιμα των 6.000 ευρώ παραγράφονται. Επιπροσθέτως το νέο σχέδιο προβλέπει οι στρατεύσιμοι άνω των 35 ετών, όπως ο κ. Κορωνάκης, να μπορούν να εξαγοράσουν τη θητεία τους εφόσον συμπληρώσουν πραγματική θητεία 20 ημερών αντί για 45 όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα. Και αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου δυσάρεστο για ανυπότακτους όπως ο κ. Κορωνάκης.


Πάντως, ο κ. Αυγενάκης και οι 22 βουλευτές της Ν.Δ. που κατέθεσαν στη Βουλή την ερώτηση υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η ανυποταξία του κ. Κορωνάκη δημιουργεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξης. Τονίζουν μάλιστα πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του κομματικοποιημένου φοιτητή που στο μόνο που δείχνει πιστός είναι το κόμμα: «Δυστυχώς, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Αριστεράς, η οποία όλα αυτά τα χρόνια μεγάλωσε σε μια ιδεολογική σχολή που προσπάθησε να κατεδαφίσει την ιστορική συνείδηση, αμφισβήτησε τη σημασία του αμυντικού συστήματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνήθηκε ότι η σχέση μας με τη Δύση είναι όχι μόνο μια σχέση οργανική, αλλά και τακτική απέναντι σε μεγάλες απειλές του διεθνούς συστήματος και αναλώθηκε σε εθνολαϊκίστικες κραυγές προς χάριν της θεατρικής πτυχής της πολιτικής και με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 


Αναφορικά δε με το επίμαχο ζήτημα της ανυποταξίας, καλούν τον πρωθυπουργό αλλά και τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν εάν ο κ. Κορωνάκης «έχει δηλώσει ψευδή διεύθυνση από το 2005 και μετά, προκειμένου η Αστυνομία να μην μπορεί να του επιδώσει το Φύλλο Κατάταξης; Υπάρχει Δελτίο Κατάταξης για τον στρατιώτη Αναστάσιο Κορωνάκη του Χαρίτωνα σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Ε.Σ. για την 8η Ιουλίου 2015 με την ΕΣΣΟ Δ2015;  Κατετάγη και υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του ο εν λόγω στρατιώτης, όπως προβλέπεται; Αν παρουσιάστηκε, σε ποιο κέντρο υπηρετεί αυτή τη στιγμή; Αν δεν έχει παρουσιαστεί, δεν θεωρείται ανυπότακτος για δεύτερη φορά;». 

Διάψευση στο facebook


Ολα δείχνουν πως αυτά συνιστούν απλές λεπτομέρειες για τον κομματικό μηχανισμό, που κάποτε αγνοούσε τα ιδανικά της στράτευσης και τώρα καλείται να τα υπηρετήσει στον βαθμό που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Ο κ. Κορωνάκης πάντως, ενώ έσπευσε αμέσως να διαψεύσει, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, την επίμαχη δήλωσή του για τους Podemos επισημαίνοντας πως εξακολουθεί να τους υποστηρίζει, δεν έκανε κάτι ανάλογο με τους ισχυρισμούς περί της μη στράτευσής του. Αντ’ αυτού προτίμησε να υποστηρίξει μεν την ενότητα του κόμματος παραπέμποντας στο έκτακτο συνέδριο καθώς έκλεινε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά χωρίς να σταματάει να είναι κριτικός προς το πρόσωπο που τον ανέδειξε: αυτό του ίδιου του πρωθυπουργού.  Το μεταξύ τους χάσμα πλέον εκδηλώνεται σε πολλαπλά πεδία καθώς ο κ. Κορωνάκης εξακολουθεί να στρίβει τσιγάρα και να παίζει τάβλι, να προτιμά το κάμπινγκ στα νησιά και να διατηρεί τις ίδιες συνήθειες που είχε ως φοιτητής, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός έχει άλλα προβλήματα να λύσει: η θέση του δεν του επιτρέπει να ασπάζεται τις συνήθειες του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον να συνομιλεί μαζί του με τον ίδιο τρόπο που έκανε πάντα. Και αυτά ενώ αγαπημένος ήρωας του κ. Κορωνάκη παραμένει πάντα ο Μπάτμαν και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ως κυβερνητικό σχήμα αλλά ως ένα γαλατικό χωριό-που παραπέμπει στον επίσης λατρεμένο του Αστερίξ. 

Αν και δεν ξέρει κανείς τι σχήμα θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το επικείμενο συνέδριο, σίγουρα στελέχη όπως ο κ. Κορωνάκης μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν παρά να διευκολύνουν τον πρωθυπουργό.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (327)

dredd

Τι έγινε ρε τσάμπα μάγκες?? Το κάνατε γαργάρα που ο πιο μάχιμος όλων πήρε το απολελέ και τρελελέ μετά από αξιόμαχη θητεία 40 ημερών. Μέχρι και Παρμενίωνα έφαγε στη μάπα το παλικάρι μας. τελικά είστε πουλημένοι εκεί στο ΠΘ που δεν ανδεικνύετε αυτή την είδηση ως πρώτη.

Ιωάννης

Ο άνθρωπος αυτός έχει όλα τα προσόντα να τον ψηφίζουμε με 10 χέρια, τό Σύριζα μόλις ανέλαβε το πρώτο νομοσχέδιο ήταν η ανάκληση του σχετικού της προηγούμενης κυβέρνησης περί απόλυσης των ΑΙΟΝΟΒΙΩΝ φοιτητών. Τώρα έρχομαι στα σχόλια αρκετών περί ξεχαρβαλώματος του κράτους, ειλικρινά απορώ, ποιος από εμάς που θα ήταν υπεύθυνος στρατονομίας η αστυνομίας, θα ήξερε σχετικά με το σχετικό λουλούδι και θα έστελνε να τον συλλάβουν; μόνο κάποιος αιθεροβάμων ο οποίος θα αντιμετώπιζε επί χρόνια την γρίνια της οικογένειάς του γιατί τον μεταθέσανε στα ΣΥΝΟΡΑ, χώρια που θα έτρωγε στην μάπα, τους συριζαϊκούς βαθμολογικά ανώτερους του, ας ήμαστε σοβαροί.

Λαζαρος

Τεμπέλης και αεριτζής. Δεν φταίει βέβαια μόνον αυτός. Το 2005 αλλοι κυβερνουσαν και αυτοι τον αφηναν να κανει οτι θέλει. Απλα εδω φαίνεται οτι και ο Συριζα ειναι μέρος της διαπλοκής. Κάνουν νόμους σύμφωνα με τα προσωπικά τους συμφέροντα. Μερικά γουρούνια είναι πιό ίσια από άλλα ζώα.

Γιώργος Χαρπαντίδης

Το "παιδί" αυτό και μόνο, δεν φταίει, είναι προφανές... Η στρατολογία "δήθεν τον ψάχνει" 10 χρόνια, σιγά μη το πιστέψαμε... Αδιαφορία πλήρης. Ας μας δείξουν την αλληλογραφία ή τα εντάλματα προσαγωγής ή η απόφαση κήρυξής του σε ανυποταξία...Το κράτος ξεχαρβαλώθηκε... ως γνωστόν. Οι συμπαιγνίες και οι καλύψεις ισχύουν... Εδώ ολόκληρα παραδικαστικά κυκλώματα αλλά και ιερές μονές βουτηγμένες στην ανομία υπήρξαν.... Ο κ εισαγγελέας της στρ. δικαιοσύνης, με πλήρη διαφάνεια, ας προβεί στους αναγκαίους ελέγχους (ευκαιριακά και σ' όλες τις παρόμοιες τις περιπτώσεις). Αλλως ας παραιτηθούν όλοι, οι υπεύθυνοι, της 10ετιας αυτής ή ποιός ξέρει μέχρι και πότε ενέχονται ... Αλλά εν τω μεταξύ να πληρώσουν ΑΠΑΝΤΕΣ και φυσικά και ο ίδιος ο Κορωνάκης... Εδώ μιλάμε για το Υπουργείο Αμυνας, φυσικά όχι για κανένα καφενείο (ρε τι ρεζιλίκια είναι τούτα..????)

mmmmmmmmi

ισως αυτος δεν κατεκλεψε το ελληνικο κρατος οπως εκαναν χρονια κ χρονια καποιοι αλλοι ....κ δεν εχει ευρωπουλα να πηγαινει διακοπες σε χλιδατα ξενοδοχεια...ουτε να καπνιζει πανακριβα πουρακια. αυτο σας πειραξε μωρε... αν κ ειμαι περηφανη που ειμαι ελληνιδα....σας βαρεθηκα νεοελληνες...το τραβαει ο κωλοτραβα σας....να κατα κλεβουν το δημοσιο χρημα...να σας λενε τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα...να σας ''χρησιμοποιουν'' για ψηφοθηρια κ να λετε κ ευχαριστω. ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ....ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΖΑΤΕ.

Δες το κι ετσι

Όλα τα λαμόγια/ μεγαλοκαρχαρίες που πλούτισαν κλέβοντας τα τελευταία 40 χρόνια δεν μπορεί να έχουν φάει αθροιςτικα πάνω από 30-40 δις όσα δηλαδή μας ζημίωσαν οι τίμιοι αλλά εντελώς ανίκανοι σύριζανελιτες, μέσα σε μόνο 6 μήνες. Τα υπόλοιπα 300-350 δις τα χρωστάμε γιατί απλά το πελατειακό σύστημα που μας είχαν φτιάξει οι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έμπαινε τρέλα μέσα κάθε χρόνο.

Κορωναίος

'Αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε! Για την ταμπακέρα τι έχεις να πείς αγαπητέ; Εγώ που υπηρέτησα 34 μήνες τί να σκέπτομαι; Άν έτσι είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτω που καήκαμε!

Ιωάννης

Όντως είσαι κλασική Ελληνίδα, έχεις τα δημοκρατικά ιδεώδη των προγόνων μας, η . Σας θαυμάζω κυρία μου είστε η ΕΛΠΙΔΑ αυτής της χώρας, ίσως σας καλέσουν να διδάξετε και πολιτισμό στους υποανάπτικτους που μας περιβάλουν.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΟΤΣΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΟΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ .ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑΠΑΕΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΒΡΗΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΜΕΝΑ ΓΙΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΤΑΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΙΣΟΡΟΠΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΕΧΩ ΧΑΣΗ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΙΣΟΡΟΠΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΗ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΗ ΤΗ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΧΑ'Ι'ΡΕΥΤΟΥΣ ΛΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ.

Χριστίνα

αφου και το ανεπάγγελτο παιδοβούβαλο κοροϊδεύει το σύστημα είμαστε άξιοι της μοίρας μας

ni

Το κακόμοιρο το παλικάρι!Ούτε έφαγε,ούτε πουράκια,ούτε διακοπές της προκοπής έκανε.Κρίμα!Λουστράρει παπούτσια τόσα χρόνια και πουλάει σπίρτα για να ζήσει.Αχ,έτσι είναι αυτοί οι επαναστάτες κοπελιά,δουλευταράδες,χαμηλών τόνων,λίγα λόγια,πολύ δουλειά και προπάντων πείνα και απάθεια για το χρήμα.Τόσο μορφωμένος και με τόσα ένσημα που πρέπει να είναι και βαρέα και τον λένε και Γκρούεζα οι νεοέλληνες!Άκου,Γκρούεζα.Τς,τς,τς!Το αξίζατε στό τέλος γιατί μας το λές;Τώρα δεν το έχουμε;Τώρα θές να μας πείς ότι άφησαν ακέραιο το δημόσιο χρήμα,δέν μας λένε τα λόγια τα μεγάλα και δεν μας χρησιμοποίησαν για ψηφοθηρία;Σανό έχεις για το βράδυ;Θα σου φέρναμε αλλά δεν τον τρώμε.Ήθελα να ξερα τα πιστεύεις αυτά που λές,μας δουλεύεις κατάμουτρα ή έχεις κάποιο συμφέρον;Απορία.

Nik

Διώξαμε το παλιό κατεστημένο γιατι: 1. δεν μας αρεσε η οικογενειοκρατία (μας προέκυψε όμως η Ζωή - κόρη του πρώην προέδρου Κωνσταντόπουλου) 2. δεν μας άρεσε που διόριζαν τα δικά τους παιδιά (και μας προέκυψαν ο σύντροφος της Δουρου επικεφαλής στην ΕΥΔΑΠ, ο ξαδελφος του Τσιπρα στο Υπ. Εξωτερικών, η κόρη της Εξηνταβελόνη στο Υπ Εθν Αμυνας κλπ κλπ) 3. είχαν όλοι τους ειδική μεταχείριση σε όλα (και μας προέκυψε ο Κορωνάκης) 4. μας φερανε μνημόνια (και μας προέκυψε ένα καινούριο χειρότερο από τα άλλα) Αλλαξε κάτι εκτός από τα πρόσωπα?

Φασίστες στα λαγούμια σας

Κάποιοι απλα δεν συμφωνούν με τη κατάσταση στο στρατό. Εσεις που γουστάρετε πήγατε και το φχαριστηθηκατε. Κάποιοι οχι. Μην ειστε ρατσιστές ΚΑΙ φασιστες. Να ειστε φασιστες αλλα αφήστε τους αντιρρησίες να ζήσουν και αυτοι. Απο εσάς ειναι πολυ ποιο πολιτισμένοι

......

Χαχαχα, ναι, εσεις ειστε κατρουλιαρηδες, εεε συγγνωμη, κουλτουριαρηδες ηθελα να πω!

ΟΛΛΑΝΔΟΣ

Ναι μωρέ ξέρουμε.Εγώ σε καταλαβαίνω!Δεν πήγες γιατί δεν συμφωνούσες με τον στρατό,μπλά μπλά μπλά,είσαι πολιτισμένος μπλά μπλά μπλά,όσοι πήγαν είναι φασίστες μπλά μπλά μπλά κλπ.Τουλάχιστον κάνα αυγό κάνεις;ή είσαι μόνο για κοτόσουπα;

Sotos

Πάνο πάρ' τον σηκωτό για αγγαρεία!Ο λαός δε μπορεί άλλες αδικίες!

Μεταρρυθμιστής

Και δεν μου λες. " Αναρχοχονδρε " τηλεφώνησες στον φίλο σου "Εθνοχονδρο " να σε τακτοποιήσει ? και τι σου ειπε ο Εθνοχονδρος ? σου πρότεινε καμμία βόλτα με τα "ΑΠΑΤΣΙ " της Αριστεράς και της προόδου ? χωρίς καυσιμα ?? Εγώ πάντως σου υπόσχομαι σε 30 μέρες εκπαίδευση " μέση δαχτυλίδι "οχι σε μάχες της Μπουρδας και του ψέμματος αλλα σε πραγματικές με χιλιόμετρα" ΧΟΝΔΡΕ"πεζοπορία ,κάμψεις και τροχάδην " Μην ξεχάσεις να δηλώσεις "αντιρρησίας συνείδησης " και "Ιαχωβας "λουφα αγωνιστή "της πλάκας και βγες και (Γιωτα Ι 5 ) γιατι πράγματι ειςαι " ψυχικα ανάπηρος "και σωματικά !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης