LIVE

Κορωνοϊός

Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

Τι προβλέπει η συμφωνία στις Βρυξέλλες -Κερδίσαμε λίγο χρόνο -Θα υλοποιήσουμε τις δικές μας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο πρωθυπουργός -Η Ελλάδα δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα -Ρευστότητα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων μετά από νέο Eurogroup -Μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα εξαγγέλει ο Γιούνκερ- Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Το ναυάγιο που πολλοί φοβούνταν τελικά αποφεύχθηκε και η ελληνικη κυβερνηση αποκατέστησε τη συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους επί μιας συγκεκριμένης βάσης, χθες τη νύχτα στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας πήρε εν μέρει τουλάχιστον την πολιτική συμφωνία που ζητούσε απο τους κορυφαίους ηγέτες και τους επικεφαλής των θεσμών της ευρωζώνης και εναπόκειται πλέον στο πόσο γρήγορα θα καταφέρει να τρέξει τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες δεσμεύτηκε προκειμένου να εξασφαλίσει και την αναγκαία ρευστοτητα και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη απο τη συμφωνια, με την οποία επιβεβαιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, με τον τρόπο που ήθελε η κυβέρνηση. Κατάφερε να φέρει το ελληνικό πρόβλημα στο πολιτικό επίπεδο και να το απεμπλέξει απο τα γρανάζια της τεχνικών κλιμακίων, που θεωρείται οτι επειδή ελέγχονται απο τον Βόλφγκανκ Σοιμπλε προσπαθούσαν να σαμποτάρουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να προκαλέσουν ως κατάρρευση της κυβέρνησης.

Βέβαια η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να ζήσει σε συνθήκες μερικής οικονομικής ασφυξίας, έως ότου παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, αλλά ήταν κοινή εκτίμηση όλων των πλευρών οτι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μέχρι τις 15 Απριλίου, άρα μέχρι τότε δεν υπάρχει κανένα θεμα πιστωτικού γεγονότος.

Η κυβέρνηση εξασφάλισε, όπως επιθυμούσε και μια πολιτική συμφωνία με ισχυρό μήνυμα, ότι δηλαδή δεν τίθεται και δεν υπάρχει κανένα θέμα Grexit.

Η συνεδρίαση των "8", που ειχε ζητήσει ο πρωθυπουργος, τελικά διήρκησε τέσσερις ωρες, ολοκληρώθηκε περι τις 3 τα ξημερώματα και συμμετείχαν σε αυτή, εκτός του κ. Τσίπρα και οι εξης: η Άγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Μάριο Ντράγκι, ο Ρέουν Ντάισελμπλουμ, ο προεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο γραμματέας του συμβουλίου ο Uwe Corsepius.


Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες
«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες διότι με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί» απάντησε σε ερώτηση του protothema.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της οκταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες, καθώς όπως είπε όλες οι πλευρές έδειξαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή ανάγνωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα,δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει το mail Χαρδούβελη. «Αντίθετα η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαιώσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική ομαλότητα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκταμίευση ποσών από ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση. Απέφυγε όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένο ποσό και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του κ. Γιούνκερ την Παρασκευή.
Τι κέρδισε η ελληνικη πλευρά:
Δεν υποχρεούται να υποστεί την λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση, οπως προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο και άρα: Δεν θα λάβει μέτρα λιτότητας και περικοπών, δεν θα υλοποιήσει το email  Χαρδούβελη και δεν θα δεχθεί έλεγχο αλά τρόικα, απο τα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια, που θα έρχονται στην Αθήνα μονο για συλλογή στοιχείων. Υπό αυτή την έννοια σταματά οποιαδήποτε διαδικασία προσομοιάζει με την παλιά κατάσταση της τρόικας και των μνημονίων. Σε αυτό το σημείο η κυβέρνηση παίρνει βαθιά ανάσα, καθώς είδε τις προηγούμενες ημέρες να στήνονται απο τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιχειρήσεις παλαιών περιόδων.

Η κυβερνηση θα εχει την αποκλειστική ευθυνη της επιλογής των πολιτικών της και δεν θα τίθεται υπό την κρίση και την εποπτεία των κλιμακίων, όπως επιχειρήθηκε να γίνει προ ημερών, με κορυφαίο παράδειγμα το αίτημα των τεχνοκρατών των θεσμών για απόσυρση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει τις πολιτικές πρωτοβουλίες με πλήρη ευθυνη και θα αξιολογείται επι του αποτελέσματος.

Κέρδισε ακόμη την ευελιξία στη χρημτοδότηση. Οι ηγέτες συμφώνησαν να ανοίξουν η στρόφιγγες της ΕΚΤ σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Επιπλεον κέρδισε μια βαθιά ανάσα και μια ψυχολογική ένεση, καθώς μπορεί τωρα να ελπίζει στην αποκατάσταση της ηρεμίας στην αγορά και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τι έδωσε:


Η κυβερνηση αναλαμβάνει να παρουσιάσει, αλλα και να εφαρμόσει το συντομότερο σειρά μεταρρυθμίσεων, ώστε να πείσει για τη μεταρρυθμιστική της ατζέντα τους εταίρους και να εμφανίσει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η αξιολόγηση της προσπάθειας θα γινεται στις Βρυξελλες σε πολιτικο επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσιπρας παρουσιασε συγκεκριμένες προτασεις και δεσμεύτηκε επι αυτών.

Η κυβερνηση εχει περιορισμένο χρόνο για να σημειώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, καθώς η ελληνικη οικονομία αντέχει μέχρι τα μεσα Απριλίου. Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να μην εχουν δημοσιονομικά μέτρα και οριζόντιες περικοπές, αλλα δεν ειναι βέβαιο οτι θα ειναι ευχάριστες για όλους ή σύμφωνες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τελευταίας κεραίας. Ο σχετικός κατάλογος δεν εχει αποσαφηνιστεί δημοσίως. Στην περίπτωση που δεν πείσουν ή δεν αποδώσουν οι μεταρρυθμίσεις αυτές τότε η κυβερνηση θα ειναι πολλαπλά εκτεθειμένη και ευάλωτη σε πιέσεις.


Οι επόμενες κινήσεις
Ανάλογα με την επικοινωνία και το πλάνο δράσης ειναι πιθανό να συνεδριάσει την άλλη εβδομάδα εκτακτως το eurogroup. Η ΕΚΤ θα αναμένει σήμα απο την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης για το εάν και πως θα ξεκλειδώσει τη ρευστοτητα. Το πρωτο βήμα που συζητήθηκε, εαν πανε όλα καλά, ειναι η καταβολή απο τις κεντρικές τράπεζες των κερδών, ύψους 1,9 δις ευρω απο τη διακράτηση παλιών ελληνικών ομολόγων.

Το κλειδί δηλαδη της ρευστότητας και της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας το κρατούν οι ευρωπαιοι ηγέτες στα χέρια τους και φυσικά εξαρτάται απο τις κινήσεις της Αθήνας.

Το κλιμα ανάμεσα στα δυο μέρη αναμένεται να βελτιωθεί - ή και χαλάσει όμως, αν και δεν διαφαίνεται στα σοβαρά τέτοιος κίνδυνος - στη συναντηση που θα εχει ο κ. Τσιπρας τη Δευτέρα στο Βερολινο με την κυρία Μερκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (214)

Άλλος πάλι τούτος...

Ο ένας το έχει δει καράβι που το πάμε στα βράχια. Ετούτος το είδε τρένο που το βάλαμε στις ράγες. Βρε παιδιά όλοι άλλες δουλειές θέλατε να κάνετε και σας πίεσαν από το σπίτι να γίνεται πολιτικοί? Φτάνει πια. Σοβαρευτείται. Ο 'μεταφορικός' λόγος δε βοηθά κανένα, παρα μόνο δημιουργεί ανόητες εντυπώσεις.

Για την δυσχερή θέση

. αναφορικά με τη ρευστότητα που αντιμετωπίζει η χώρα πάντως, ο κ. Τσίπρας "έδειξε" προς Συγγρού και Χαρ. Τρικούπη, τονίζοντας πως η χώρα δεν έχει χρηματοδοτηθεί από τον Αύγουστο και τούτο γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει στους εταίρους της"Το ακουσαμε και αυτο κατηγορει τους αλλους γιατι δεν τηρησαν τις μνημονιακες δεσμευσεις τους!

Αριστεροφανης

Η Νεα Δημοκρατια κατω απο το ψυχολογικο οριο του 20% στις δημοσκοπησεις.Το ΠΑΣΟΚ κατω απο το οριο του 3% για να μπει στην Βουλη! Τι εγινε ρε παιδια πηραμε το πρωταθλημα οπως ο Ολυμπιακος απο τον Γεναρη ? Ριξατε ηδη =λευκη σημαια=? Θα παιζουμε χωρις αντιπαλο ?

Από τη στιγμή....

....που η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει σκληρή μνημονιακή φιλοδυτική πολιτική τα επόμενα χρόνια, πάντα μέσα στο ευρώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας ακολουθούμε ευρωπαική καπιταλιστική πολιτική κι ας κυβερνάει ο Μαο Τσε Τουνγκ μαζί με τον Λένιν.

Μαριος

ειναι πολύ νωρίς για νούμερα... να τα δεις όταν επιτέλους ξεκινήσει η κυβέρνηση να κυβερνά και να πέρνει μέτρα που θα μας οδηγήσουν ξανα στην ανάπτυξη και στη σταθερότητα, όταν δηλαδή ξεκινήσει να εκτελεί αυτά που συμφώνησε στη γέφυρα και που θα συμφωνήσει στο επόμενο μνημόνιο...

ΝΤ

Το θέμα ειναι οτι έχει χάσει πολύ χρόνο και χρήμα μόνο και μόνο για εσωκομματικούς λόγους και τον λογαριασμό στο τέλος του χρόνου θα κληθούμε εμείς να τον πληρώσουμε

Θες ε?

Θα 'θελες... Το ότι χάνετε 20% απο την ευρύτερη υποστήριξη σε λίγες μέρες δε σου λέει τίποτα... Κουτόχορτο σας ταίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ?

@

Ο ΚΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

Ποια επιτυχία;

Που είναι η επιτυχία ρε παιδιά; Τι θα αλλάξει απο τότε που είχαμε τον Θαμαρα; Έλεγαν στην αρχή οτι δεν θέλει η Ελλάδα αλλά χρήματα γιατί αυτό απλα διαιωνίζει το πρόβλημα. Τώρα πήραν και αλλα χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει τίποτα στους απάνθρωπους όρους του μνημονίου και της Τροικας - συγνώμη, των θεσμών -, καμία αλλαγή στο θέμα των αποζημιώσεων, οπότε τι βγήκε; Τουλαχιστον το πάλεψαν εκεί που τα αλλά τα γερμανοπληκτα έδιναν ρεσιτάλ σκυψιματος, αλλά αρκεί; Θα δωθούν χρήματα που θα πάνε στην ανθρωπιστική και κοινωνική πλευρα της χώρας, αλλά την ίδια ωρα διαβάζω στην ίδια εφημερίδα: "Πηγές ΕΚΤ: Η Ελλάδα θα λάβει τα 1,9 δισ. ευρώ, εάν ικανοποιήσει τους πιστωτές " και "Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει έναν λεπτομερή κατάλογο μεταρρυθμίσεων - Η αποτίμηση θα γίνει από τους τρεις θεσμούς και μόνο τότε θα υπάρξει εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος" Μήπως να μην βιαζονται κάποιοι να πανηγυρίσουν ακόμα γιατί τα πράγματα είναι πολύ ρευστά; Επίσης μήπως να μην ξεχνάμε πως πέραν της εξωτερικής πολιτικής, στα εσωτερικά και κοινωνικά ζητήματα της χώρας το Σύριζα δεν τα λέει και πολύ καλά; Μην προσγειωθουμε απότομα φοβάμαι και μας ερθει απο εκεί που δεν το περιμένουμε...

maggi

Κατσε να δουμε τι είναι αυτες οι μεταρυθμισεις...γιατι μπορει να τις φυσαμε και να μην κρυωνουν...

Dr Jimmy

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να εφαρμόζουν το αρχικό τους σχέδιο. Από τις πρώτες ημέρες έστειλαν τον Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα και την πρώτη εβδομάδα έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα. Σχημάτισαν άμεσα γνώμη για το τσίρκο και από τότε η πολιτική τους είναι σταθερή. Έλα τη Δευτέρα, μετά έλα την Παρασκευή, θα τα πούμε στο επόμενο Eurogroup, θα ξαναμιλήσουμε στην επόμενη σύνοδο κορυφής, θα έρθει η τρόικα, θα πούμε την τρόικα θεσμούς, θα φύγει η τρόικα, θα παραταθεί το πρόγραμμα αλλά δεν θα παραταθεί το πρόγραμμα κτλ. Ο Τσίπρας έχει την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται και ο Βαρουφάκης βγαίνει φωτογραφίες, δίνει συνεντεύξεις και ασχολείται με το κωλοδάκτυλο του. Ο κάθε υπουργός κάνει ότι του καπνίσει (ο ένας κλείνει τα μεταλλεία στην Χαλκιδική, ο άλλος αμολάει τους Πακιστανοαφγανούς στην Ομόνοια και αποφυλακίζει τον Ξηρό και ο τρίτος κάνει προσλήψεις και μονιμοποιήσεις). Εν τω μεταξύ πέρασαν δύο μήνες, το πλεόνασμα έγινε έλλειμμα, η αγορά έχει πεθάνει, τα λίγα δάνεια που πληρώνονταν κοκκίνισαν, εφορία δεν πληρώνει κανείς και το κράτος δεν πληρώνει κανένα και σε λίγο δεν θα έχει ούτε cent για μισθούς και συντάξεις. Και οι Γερμανοί όπως πάντα μεθοδικοί απελευθερώνουν όσα λεφτά χρειάζεται για να πληρώνονται οι δόσεις των δανείων και να μην χρεοκοπήσει χώρα του ευρώ και περιμένουν να ξεφτιλιστεί τελείως ο χαβαλές καταληψίας. Και όλα αυτά έχουν πλάκα να τα βλέπεις στην Αργεντινή, τη Βενεζουέλα και όπου αλλού κυβερνούν οι αριστεροί μπούρδες, αλλά όταν συμβαίνουν στη χώρα σου είναι τραγικά. Γιατί αν οι τράπεζες κλείσουν και οι καταθέσεις κουρευτούν εδώ δεν είναι Κύπρος να σταθούμε στην ουρά στα ΑΤΜ. Θα αρχίσει το ΞΥΛΟ. Πάρα πολύ ΞΥΛΟ.

Los πουλος

@ κοιταξέ τώρα μετά είναι ΑΡΓΑ ντόκτορ Αλμπάνι.

@

Σφυγμομέτρηση : Σύριζα 42,8 %, ΝΔ 16, 3% . Επόμενη: Σύριζα 48%, ΝΔ 13% . Καλά, το τέως ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε.

Από τη στιγμή....

....που η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει σκληρή μνημονιακή φιλοδυτική πολιτική τα επόμενα χρόνια, πάντα μέσα στο ευρώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας ακολουθούμε ευρωπαική καπιταλιστική πολιτική κι ας κυβερνάει ο Μαο Τσε Τουνγκ μαζί με τον Λένιν.

Κοιμήσου κι οενιρέψου

ΣΥΡΙΖΑ 80% υποστήριξη. Λίγες μέρες μετά ΣΥΡΙΖΑ 60%. Λίγες μέρες μετά ΣΥΡΙΖΑ 58% υποστήριξη. Άντε σε κάνα δήμινο ξανά στο 4%. Όνειρο ήταν και πάει.

Μ.Ε.Τ.

ΠΟΙΕΣ ΡΑΓΕΣ..............κατσε να τις βρουμε πρωτα.............και μετα βαζουμε και το τραινο πανω τους ...........κε Τσιπρα πρωτη φορα στα τοσα χρονια υπαρξης της Ευρωπαικης Ενωσης εχω ακουσει αρχηγο ενος ευρωπαικου κρατους ,και συγκεκριμενα την Καγκελαριο της Γερμανιας να λεει για αρχηγο αλλου Ευρωπαικου κρατους την αφεντια σας κε Τσιπρα ,με τον οποιο θα κατσει σε λιγες ωρες στο ιδιο τραπεζι να συνομιλησει ,οτι ''θα συναντησω τον κο Τσιπρα και ισως (καταφερω) και να συζητησω μαζι του''.............ΠΟΙΕΣ ΡΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ...............ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΙΚΑΝΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ..............ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓ......ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΖΗΤΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ κυκλοφορει και ως ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ .........ενας κυριος ΕΥΣΩΜΟΣ που κυκλοφορει με εναν ανεκδιηγητο τυπακο ονοματι ΧΑΙΚΑΛΗ ,ο βουλευτης ντε που ειπε να βγουμε λιγο απο την ΣΕΝΓΚΕΝ και ξαναμπαινουμε.........που η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ..............ΕΑΝ κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ............ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΣΑΣ........!

Χριστιανός Ορθόδοξος

Επαληθεύτηκε η βεβαιότητά μου ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η ελληνική πατριωτική Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου τα πήγε περίφημα! Διάβασα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, ανέφερε τα εξής: Ο μικρός έκανε ότι δεν έκαναν οι άλλοι και η γνώμη του πατριώτη πολιτικού Κώστα Καραμανλή, του τελευταίου πραγματικού ηγέτη της κεντροδεξιάς παράταξης, έχει βαρύνουσα σημασία, σε αντίθεση μ' αυτήν των σαμαροβενιζέλων!

@@@

Το παρατηρήσατε; Κάθε φορά που πετυχαίνει κάτι το θετικό η Κυβέρνηση, ο Σαμαράς και όλη η ΝΔ πέφτουν σε κατήφεια και ανείπωτη στενοχώρια. Ακούστε τις δηλώσεις του Σαμαρά και των στελεχών του και θα καταλάβετε πλήρως ποιοι είναι οι οι πραγματικοί εχθροί της Ελλάδας. Καλά για τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, δεν το συζητάμε καθόλου!! Όλοι τους έχουν πάθει τραλαλά και με πολύ δυσκολία βγάζουν τις καλές για την Ελλάδα ειδήσεις. Ψάχνουν μόνο κάποια κακόβουλη είδηση από ευρωπαϊκές εφημερίδες για αν την κάνουν πρώτο θέμα και να εκφοβίσουν το λαό!!!!!!!!!! Δείτε όλο το δημοσιογραφικό κατεστημένο των μεγάλων κυρίως καναλιών στις ειδήσεις τους και θα καταλάβετε. Ο παμπόνηρος και ανεκδιήγητος Παυλόπουλος χθες το βράδυ είπε σε εκπομπή του ότι έδιωξαν τον Βαρουφάκη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Με ό, τι τους πονάει χαίρονται. Είναι για γέλια και για κλάματα οι άνθρωποι.

@

Σε "κατήφεια" έχει πέσει όλη η Ελλάδα με το τσίρκο, την ανεκδιήγητη κυβέρνησή σου! Απλώς ακόμα δεν τους πόνεσε πραγματικά τίποτα και δεν υπάρχει και εναλλακτική αξιόπιστη λύση. Για πόσο ακόμα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης