Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γεώργιος Κουμουτσάκος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο.


Με τον τρόπο αυτό μπαίνει τέλος στις αναταράξεις που είχε δημιουργήσει στο εσωτερικό του κόμματος το ενδεχόμενο να στηριχθεί ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ εν ενεργεία περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών και ευρωβουλευτής. Μάλιστα το καλοκαίρι εξελέγη «ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα των Μεταφορών για το 2013, έπειτα από διαδικασία ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχε το σύνολο των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί δε ένα από τα ονόματα που θεωρούνταν βέβαια για επανεκλογή στις ευρωεκλογές, ακόμα και με σταυρό.
Κλείσιμο

Who is who

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών.

Το 1995-1997 υπηρέτησε στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου τη ς Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κωστή Στεφανόπουλου. Από το 1997 έως το 2001 εργάστηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας. Το 2001 τοποθετείται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα ως υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αλβανίας, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2003. Αμέσως μετά αναλαμβάνει επικεφαλής στο γραφείο του τότε βουλευτή Επικρατείας και μετέπειτα Υπουργού Εξωτερικών, κ. Πέτρου Μολυβιάτη.

Από το Μάρτιο του 2004 διατέλεσε Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, οπότε και εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής. Τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2009 ορίζεται εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Τον Ιούλιο του 2010 εκλέγεται μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων. Μέχρι τον Ιανουάριο 2012 ήταν μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας και Άμυνας. Είναι Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Επιτροπή ΕΕ- Τουρκίας και μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης