Ερντογάν ο... Μεγαλοπρεπής: Θέλει ανατολική Θράκη με τη Θεσσαλονίκη μέσα!

Ερντογάν ο... Μεγαλοπρεπής: Θέλει ανατολική Θράκη με τη Θεσσαλονίκη μέσα!

Πρόκληση του Τούρκου πρωθυπουργού από την πόλη Κεσάνη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα: «Για μας, η Θράκη είναι ταυτόχρονα Κομοτηνή, Ξάνθη... Σκόπια, Πρίστινα, Σαράγεβο»

Όση καλή πρόθεση και αν έχει κανείς, ώστε, βασιζόμενος στις ρήσεις περί ελληνοτουρκικής φιλίας, να μην καταλογίσει σκοπιμότητα στον Ταγίπ Ερντογάν, δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει με ανησυχία και προβληματισμό, τουλάχιστον, τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού περί της Θράκης.

Και αυτό, γιατί, κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και σε ομιλία του από την πόλη της Κεσάνης, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία.

Και τόνισε: «Βρισκόμαστε στον τελευταίο σταθμό του τριήμερου μαραθώνιου στη Θράκη, το φινάλε του οποίου είναι σήμερα στην Κεσάνη. Η Θράκη μας αγκάλιασε και από δω από την Κεσάνη εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κόσμο που κατέκλυσε τις πλατείες και μας άνοιξε την καρδιά του».

Η ουσία όμως των λόγων του εντοπίζεται στις αμέσως επόμενες φράσεις του. «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ' αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη».

ΣΧΟΛΙΑ (128)

Σκοπια

Σκοπια δεν ανηκει στην Τουρκια. Εινα πρωτευουσα της Δημοκρατιας της Μακεδονιας, ως Θεσσαλονικη ειναι πρωτευουσα της ελληνικης Μακεδονιας. Χαιρετισμος απο τα Σκοπια, πρωτευουσα της Δημοκρατιας της Μακεδονιας για ελληνικες αδελφες μας

Ο - Έλληνας

Για το Θανάση Ανδρέου 12:17! Κάπου 25 χρόνια είχα συνεργασίες με Τούρκους μορφωμένους κι συχνά ανοίγαμε και τέτοιου είδους κουβέντα. Οι Τούρκοι δεν το κρύβουν ότι έχουν βλέψεις (πάλι με χρόνια με καιρούς) να γίνουν αυτό που ήταν πριν από 200 χρόνια. Η Τουρκία, μια απέραντη χώρα με πλούσιες εκτάσεις, πεδιάδες, όρη, παραλίες, φυσικό πλούτο και ένα λαό που υπάκουο σχεδόν στο σύνολό του να σέβεται την κρατική εξουσία ή να τη φοβάται. Μια φορά ανοίξαμε θέμα για τα σχέδιά τους να υποτάξουν και τη Βιέννη κι από κει να στραφούν προς το Μόναχο! Κάτι που τελικά απέτυχε με τον έγκαιρο ερχομό Πολωνού Πρίγκιπα με δυνατές στρατιωτικές ενισχύσεις, κάτι που οδήγησε στο σπάσιμο τού αποκλεισμού τής Βιέννης και στην υποχώρηση των Τούρκων. Σε προβοκατόρικη ερώτηση μου, αν δε φοβούνται ότι στην ανάγκη οι δυτικές χώρες θα ενωθούν να αντιδράσουν δυναμικά σε μια τέτοια παράφορη επιχείρηση, μού απάντησαν: Herr κύριε ....., εμείς δε θα προλάβουμε να το δούμε να το ζήσουμε, αλλά ότι δεν πετύχαμε τότε με το χαντζάρι μας θα το πετύχουμε την επόμενη φορά με τον ....., δείχνοντας μου το ανδρικό τους μόριο, ζητώντας συγνώμη για την απρεπή χειρονομία. Και συνέχισαν: ΄Ήδη σήμερα οι Τούρκοι στη λεγόμενη πολιτισμένη Ευρώπη ξεπερνούν τα 12,000.000 (δώδεκα εκατομμύρια)! Πρόκειται για έναν ενιαίο θρησκευτικά φυλετικά, πληθυσμό που ξεπερνά τις μισές και πάνω ευρωπαϊκές χώρες και μου ανέφεραν: Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ελβετία, Σερβία κ.ά, χριστιανικές χώρες! Φίλοι, η ανασύσταση τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν είναι μία χιμαιρική φαντασίωση, αλλά ένα Δόγμα, δυνατό Πιστεύω στη ψυχή και στο νου τού Νεότουρκου! Και μην πιστεύετε, μου είπαν, ότι οι Κούρδοι θα στραφούν εναντίον μας. Είμαστε πρώτα ξαδέλφια, αν τους τάξουμε τα μισά που μας ζητούν θα΄ναι αυτοί που θα σχηματίσουν τις εμπροσθοφυλακές μας και θα διαπρέψουν σε κάθε είδους μάχες, στρατιωτικού, πολιτιστικού, θρησκευτικό ανταγωνισμού. Υποθέτω ότι τα ξέρουν αυτά οι δικοί μας στην Αθήνα αλλά δεν τολμούν να σηκώσουν μπαντιέρα γιατί κανείς από τους Ευρωπαίους δε θα βρεθεί να μας συμπαρασταθεί. Όσο για το ξανθό γένος, ξέρετε σε τι λάκκο με φίδια μας έριξε αφού πρώτα μας ξεσήκωσε για Εθνική Επανάσταση, μας άφησε στο έλεος των φανατισμένων Τούρκων αφού τα βρήκαν μαζί τους υπογράφοντας ανακωχή και πρωτόκολλο συνεργασίας!! Υπάρχει και πιο πρόσφατο παράδειγμα, το ζήσανε οι γονείς οι παππούδες μας, ποιον βοήθησε το ξανθό γένος στον Πόντο στη Μικρά Ασία. Και βέβαια το Μ. Κεμάλ.

NIK

Μην δισανασχετείτε αρκεί να πει στους ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟ πόσα δίνει...μπορεί να πετύχουν καλή τιμή... και τότε όλα δίνονται...τι αλλάζει τάχα...δεν δίνεται ο Αστέρας..για 400 εκατ...

Θανάσης Ανδρέου

Το όλο σκηνικό θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο που κάποιος πάει στο φαρμακείο να αγοράση προφυλακτικά κλπ, και το οποίο τελειώνει με την ατάκα 'και για όποιον δεν κατάλαβε, πάω να γ@@@!'. Τι εννοώ: πίσω από το τουρκομόγγολο διακρίνεται καθαρά η Τουρκία με κόκκινο χρώμα και σε μέγεθος πολύ μεγαλύτερο από το κανονικό (σημερινό) της, να έχει ΕΠΕΚΤΑΘΗ πολύ πέρα από τα σημερινά της σύνορα. Αν προσέξετε, έχει φθάσει μέχρι κεντρική Ευρώπη (έξω από την Βιέννη, τυχαίο άραγε, γιατί μέχρι εκεί είχαν φθάσει κάποτε οι Τούρκοι), και βεβαίως έχει σκεπάσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλάδα, ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Αιγαίο και ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Κύπρο!!! (Την Ρωσσία -λίαν επιμελώς- δεν την ‘πατάει’ πολυ, εκεί φαίνεται ξέρει πως δεν τον παίρνει να κάνη και πολλές μαγκιές, διότι η αρκούδα δεν χωρατεύει...). Και από πάνω η επιγραφή 'vizyon 2023'. Vizyon στα τουρκικά σημαίνει 'όραμα'. Τι άλλο παραπάνω χρειάζεται δηλαδή;;; Ιδού το ‘Όραμα 2023’ των Τούρκων, ο τουρκικός επεκτατισμός, αυτά οραματίζονται μέσα στην επόμενη δεκαετία και με τέτοιο θράσος το δείχνουν κιόλας φόρα παρτίδα. Πιό ολοφάνερο, θρασύ και προκλητικό δεν γίνεται. Θέλει η π@@ανα να κρυφτή και η χαρά δεν την αφήνει, κατά πως λέει και ο λαός. Κατά τα άλλα, βάλτε τους στην ΕΕ, χτίστε τζαμιά, φέρτε ακόμα κάμποσα εκατομμύρια από δαύτους (ΜΕ τις οικογένειές τους βεβαίως βεβαίως) και ψηφίστε αντιρατσιστικά νομοσχέδια γιά τα ‘αδέλφια μας’... (και όποιος τολμήσει να πη κουβέντα, πρόστιμο και φυλακή, ως ρατσιστής, ξενόφοβος και λοιπές μπούρδες...)

Κύριος Μπατίρης

Δεν πειράζει αφηστε τον να ονειρευεται ειναι προς συμφέρον μας, θα πάθει οτι έπαθαν οι Γερμανοι τον Β' ΠΠ

Μακεδόνας

Μολών λαβέ Μογγόλε Ερντογάν,πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι!!!

Έλληνας ........

Οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας δεν είναι ούτε κατά το 15% τουρκικής καταγωγής ! Οι περισσότεροι είναι απόγονοι Ρωμιών που εκσισλαμίστηκαν . ΄Οι Τούρκοι που ήρθαν αργότερα είναι που δημιουργούν τα προβλήματα στην Ανατολία και πρέπει να τους διώξουμε ! Να ξαναγυρίσουν στις στέπες της Ασίας όπου έβοσκαν τα πρόβατά τους , για να ξαναβρούν την χαμένη ευτυχία τους οι κάτοικοι της Μικράς ασίας . Την αρχαία ευτυχία των Ρωμιών κατοίκων της μικράς ασίας μαρτυρούν ο πλούτος των Ελληνικών πόλεων της Εφέσου , της Περγάμου , της Κωνσταντινούπολης , της Σμύρνης , της Προύσας , της Τραπεζούντας , της Σαμψούντας και όλων των πόλεων του πόντου , της Αλικαρνασσού , της Αττάλειας και της Ανδριανούπολης στην Θράκη .

antihellinass

Γκασταρμπαιτερ,στη Γερμανια " Τουρκο " & Σβαρτσκοπφ ( μαυροκεφαλο) σε φωναζουν οι Γερμανοι...

@antihellinass10/12/201319:52

Ότι και να λές εσύ και οι Γερμανοί και κάθε ανθέλληνας , η αλήθεια είναι μία και ιστορικά τεκμηριωμένη . Οι κάτοικοι της σημερινής Τουρκίας που σήμερα ονομάζονται τούρκοι είναι απόγονοι πρώην Ρωμιών που εξισλαμίσθηκαν ανακατεμένοι με φινοταταρομογγολικά και περσικά φύλλα νομάδων κτηνοτρόφων που μετανάστευσαν μετά τον 10ο αιώνα από τις ασιατικές στέπες στα οροπέδια της μικράς ασίας , με την ανοχή των Βυζαντινών αυτοκρατόρων , οι οποίοι τους χρησιμοποιούσαν πολλές φορές και στον Βυζαντινό στρατό .Υπάρχουν βέβαια ακόμη και οι Κούρδοι οι οποίοι διασώθηκαν επειδή ήσαν μουσουλμάνοι και επίσης υπάρχουν και οι μουσουλμάνοι Έλληνες , Αλβανοί , Σλαύοι , Ρουμάνοι , Βούλγαροι και Ρομά πρόσφυγες από τα Βαλκάνια που προστέθηκαν μετά το 1821 που άρχισε η Ελληνική επανάσταση και η Οθωμανική αυτοκρατορία άρχισε να διαλύεται σιγά -σιγά και που διαλύθηκε οριστικά το 1923 με την συνθήκη της Λωζάνης και με την οποία ιδρύθηκε και το πρώτο Τουρκικό κράτος στην περιοχή , η τουρκική δημοκρατία από τα υπολείματα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας . Μάλιστα οι πρώτοι νομάδες τούρκοι που έφθασαν στην μικρά ασία από τον 10ο έως τον 12ο αιώνα έγιναν και παρέμειναν χριστιανοί . ..Οι Έλληνες είναι απόγονοι των Ελλήνων Ρωμιών χριστιανών που δεν άλλαξαν θρησκεία αλλά παρέμειναν χριστιανοί . Στην ουσία δηλαδή η Τουρκία και η Ελλάδα κατοικούνται σήμερα από φυλετικά συγγενικούς λαούς .

ΑΣΤΟΣ

Ακόμα "εδώ" τριγυρνάς ρε κομπλεξικό & υστερικό τουρκο-ζωντανό? Εναν καλό ψυχίατρο , γρήγορα....κατά Αγκυρα μεριά, Μογγόλε!

Πραγματική δημοκρατία η λύση ..............

Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο ''άνθρωποι Έλληνες ή Τούρκοι '' πολιτικοί ! Νομίζεις ότι θα είσαι υπό τουρκική κατοχή και θα περνάς καλύτερα από ότι τώρα ? Ρώτησε τους μουσουλμάνους της Κύπρου (τουρκοκύπριους ) γι΄αυτό , ρώτησε τους Κούδρους , ρώτησε τους κατοίκους του Πόντου της Καππαδοκίας και ρώτησε και τους περισσότερους σημερινούς κατοίκους της Τουρκίας να σου πούν πόσο ''όμορφα'' περνάνε κάτω από την εξουσία των αγάδων της ανατολίας , των ιμάμηδων και του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας . Αυτό που προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευτυχία είναι ένα αποτελεσματικό δημοκρατικό πολίτευμα . Όπου κυβερνούν οι νόμοι και το σύνταγμα και υπάρχουν αποτελεσματικοί δημοκρατικοί θεσμοί οι λαοί είναι ευτυχισμένοι και προοδεύουν , ανεξάρτητα από την εθνικότητα των ηγετών τους . Μάλιστα σε γνήσια δημοκρατικά καθεστώτα η εθνικότητα και η θρησκεία αποτελούν προσωπικά θέματα του κάθε πολίτη και δεν καθορίζουν τα δικαιώματα τους ΄, τα οποία προστατεύονται από τους δημοκρατικούς θεσμούς , τους νόμους και το σύνταγμα . ...Όλα τα σημερινά προβλήματα των Ελλήνων οφείλονται στην έλλειψη αποτελεσματικής δημοκρατικής διακυβέρνησης των τελευταίων χρόνων . Δεν λειτούργησε ποτέ αποτελεσματικά το δημοκρατικό μας πολίτευμα . .

Λεωνιδας απο το βορρα

Στην ουσια δεν ειπε τιποτα το επιθετικο η το απειλητικο.. Για τους τουρκους ολη η βαλκανικη ειναι χαμενη πατριδα , αφου ειναι γεγονος οτι μετα την διαλυση της οθωμανικης αυτοκρατοριας παρα πολλοι μουσουλμανοι εγκατελειψαν τις εστιες τους και πηγαν στη σημερινη Τουρκια. Επισης το ιδιο συνεβαινε και στο καθε κομματι της οθωμανικης αυτοκρατοριας που αποσχιζονταν και δημιουργουνταν στην θεση του ενα νεοχριστιανικο κρατος.Οι μουσουλμανοι ηταν πλειοψηφια στη βαλκανικη, εκτος της Ρουμανιας η οποια ειχε αλλου ειδους συνδεση με την αυτοκρατορια.Στις υπολοιπες χωρες της βαλκανικης εκτος της Ελλαδας οσοι μουσουλμανοι δεν εγκατελειψαν διατηρησαν την ταυτοτητα τους (πομακοι, βοσνιοι, σλαβοφωνοι μουσουλμανοι των Σκοπιων, της Σερβιας και του Μαυροβουνιου, αλβανοι και τουρκοι κυριως στη Βουλγαρια, Ρουμανια (ταταροι) και λιγοι στις πρωην γιουγκοσλαυικες δημοκρατιες).Σε ολες αυτες τις χωρες οι μουσουλμανοι εγκατελειψαν εθελοντικα φοβουμενοι διωξεις, ενω στην Ελλαδα απο το 1830 εγκατελειπαν δια νομου, αφου οπως ξερουν πολυ καλα οι μεσης ηλικιας και πανω απο εμας η ταυτοποιηση της προσωπικοτητας του καθε πολιτη δινοταν μονο μεσω και απο την εκκλησια. Στα μητρωα ηταν γραμμενο το καθε παιδι σαν αβαπτιστο αρρεν η θηλυ και το ονομα του περνουσε με το χαρτι του βαπτισματος απο την εκκλησια. Αυτο σημαινει σε απλα ελληνικα οτι οποιος μουσουλμανος ηθελε να παραμεινει στην εστια του επρεπε ο ιδιος η το παιδι του να βαπτισθει απο την εκκλησια.Ακριβως τα ιδια με αυτα που ειπε ο Ερντογαν λενε και οι δικοι μας επισημοι οταν παρευρισκονται σε συγκεντρωσεις και γιορτες ποντιων, μικρασιατων κ.λ.π.Παντα λενε οτι οι χαμενες πατριδες ειναι στις καρδιες μας χωρις αυτο να εκλαμβανεται σαν απειλη η διεκδικηση απο κανενα. Δεν καταλαβαινω γιατι τοσος ντορος με τον Ερντογαν (που εμενα προσωπικα δεν μου ειναι καθολου συμπαθης) και γιατι τοσο ξεσαλωμα απο τα χαζοφασισταρια μας.

nikos

Σωστά αυτά που λες μέχρι ένα σημειο. Μην ξεχνάς τον Αττίλα, τα Ίμια κλπ

Λεωνιδας απο το βορρα

Νικο, για τον Ατιλα οι κυριοι υπευθυνοι ειναι οι ψευτοπατριωτες εθνικισταραδες και "υγειως σκεπτομενοι "φασιστες μας Εξαλου, αν δεν ειχε δωσει το ΝΑΤΟ μας και η Δυση μας στην οποια ανηκομεν το πρασινο φως δεν θα ειχε γινει ο Ατιλας.Και οι τουρκοι ισως να μην ειναι εχθροι, ομως ανταγωνιστες ειναι.Οταν επιτρεπεις στον ανταγωνιστη σου να επωφεληθει και να αποκτησει κυριωτητα σε κατι που μεχρι τωρα εσυ κατεχεις, ο ανταγωνιστης πρεπει να ειναι αλτρουιστης στο επιπεδο του Ιησου Χριστου για να μην επωφεληθει.O οποιοσδηποτε αξιοπρεπης λαος θα ειχε διωξει με τις κλωτσιες απο την χωρα του τους πραγματικους υπευθυνους για τον Ατιλα, δηλ. το ΝΑΤΟ και τους δυτικους. Ομως εμεις και τον Ατιλα καταπιηκαμε και στη Δυση συνεχισαμε να ανηκομεν.Και μετα ερχονται οι χαζοφασιστες και βριζουν τους τουρκους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οσο για τα Ιμια παρτο σαν στρατιωτικη ασκηση με απωλειες , οπου αποδειχτηκε η ανικανοτητα των στρατιωτικων μας.

antihellinass

Εσυ τωρα πως το παιζεις..? Αρχαιος Ελλην ,απογονος Λεο εισαι..?

T

Κι αν πάμε πιο πίσω κύριε Ταγίπ εσείς είσαστε στα βάθη της Ασίας κι εμείς μόνοι μας σε όλη την περιοχή. Πως την έχει ψωνίσει έτσι αυτός! Εδώ χρειαζόταν ο κατά τα άλλα αντιπαθής Χριστόδουλος. Θα σήκωνε το γάντι και την σημαία και θα του τα έχωνε γερά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56