Σαν την υπόθεση Νταλάρα-Πανούση εξελίχθηκε η κόντρα Παπανδρέου-Καμμένου

Σαν την υπόθεση Νταλάρα-Πανούση εξελίχθηκε η κόντρα Παπανδρέου-Καμμένου

Ο Π.Καμμένος θα δίνει 500€ κάθε φορά που θα λέει τον Αντρίκο Παπανδρέου «λαμόγιο» - Έφεση θα καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σαν την υπόθεση Νταλάρα-Πανούση εξελίχθηκε η κόντρα Παπανδρέου-Καμμένου

Σε νέα υπόθεση «Νταλάρα – Πανούση» εξελίχθηκε η πολύμηνη δικαστική διαμάχη του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με τον Αντρίκο Παπανδρέου, ακαδημαϊκό και αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. 

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «το πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας κάνοντας μάλιστα λόγο και για εσωτερική πληροφόρηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο». 

Για το λόγο αυτό ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 
Παράλληλα η ίδια απόφαση απαγόρευσε στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί δημόσια την λέξη «λαμόγιο» καθόσον έκρινε ότι δεν συνάδει σε πολιτικό να χρησιμοποιεί την ανωτέρω έκφραση όταν αναφέρεται στον κ. Αντρίκο Παπανδρέου και καλεί τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταβάλει το ποσό των 30.000 ευρώ στον κ. Παπανδρέου για τις φορές που τον χαρακτήρισε δημοσίως με αυτόν τον όρο. 

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, ο κ. Καμμένος θα μπορεί από εδώ και στο εξής αντί του όρου «λαμόγιο», όταν θέλει να φωτογραφήσει τον κ. Παπανδρέου να χρησιμοποιεί την μακροσκελή φράση «υπάλληλο των διεθνών κερδοσκοπικών fund που πόνταραν υπέρ της χρεοκοπίας». Διαφορετικά, κάθε φορά που θα τον αποκαλεί «λαμόγιο» θα καλείται να πληρώσει 500 ευρώ. Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση για τη διαφορά των 10.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει σε σχέση με τον κ. Παπανδρέου.
 
Ο κ. Καμμένος, τέλος, για το λόγο αυτό παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Συγγρού και Χαροκόπου 2.

 «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμένα προσωπικά, για τον αγώνα τον οποίο ξεκίνησε μετά την ένταξη της Ελλάδος στην τρόικα και το ταμείο στήριξης του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ έγινε με δόλο από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Μια έρευνα που ξεκίνησε για την πώληση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε συγκεκριμένους πελάτες που πόνταραν στην πτώχευση της χώρας μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος.

«Η απόφαση της δικαιοσύνης  ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για  την ποινική διερεύνηση που έχει ξεκινήσει ήδη ο Εισαγγελέας  κ. Πεπόνης και οι Οικονομικοί  Εισαγγελείς και που πρέπει να οδηγήσει στην καταδίκη εκείνων που  έστησαν στον τοίχο ως κοινοί μαφιόζοι την πατρίδα μας και τους Έλληνες πολίτες σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους και τους οικονομικούς δολοφόνους», πρόσθεσε.

Αντρίκος Παπανδρέου: Κατέπεσαν οι κατηγορίες Καμμένου 

Την ίδια ώρα την άποψη ότι «κατέπεσαν οι σε βάρος μου και της οικογένειάς μου συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου» εξέφρασε ο Αντρίκος Παπανδρέου με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Σύμφωνα, δε, με κύκλους του κ. Παπανδρέου, η ουσία της αγωγής του Αντρέα Παπανδρέου κατά του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο τελευταίος καταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του πρώτου, για δηλώσεις που «δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» όπου «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε».

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι «με την απόφαση το δικαστήριο απεδέχθη ότι, οι δηλώσεις του κ. Καμμένου εναντίον του κ. Παπανδρέου, είχαν σκοπό την εξύβρισή του, έτρωσαν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν την προσωπικότητά του παράνομα και υπαίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις περιείχαν σαφείς απειλές με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που θα μπορούσαν από κάποιους να εκληφθούν και ως πρόσκληση βιαιοπραγιών».

Επισημαίνουν τέλος ότι στη σελίδα 29 της απόφασης, «υπάρχει και η εξής κρισιμότατη, ουσιαστικότατη αναφορά στην υπόθεση: «Ο πλέον όμως κρίσιμος ισχυρισμός των επίδικων δημοσιευμάτων, ότι δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πώλησε τα CDS που κατείχε στην εταιρία "Unigestion SA" δεν επιβεβαιώνεται από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης