Αστρονομικό ποσό σε λογαριασμό του Καρούζου στην «Εθνική»

Αστρονομικό ποσό σε λογαριασμό του Καρούζου στην «Εθνική»

Την ώρα που τα ακίνητα 24 εταιρειών του ομίλου Καρούζου έχουν δεσμευτεί από το ΣΔΟΕ και τη στιγμή που η εταιρεία του έχει κάνει αίτηση να υπαχθεί στο άρθρο 99, έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζει αστρονομικό ποσό σε προσωπικό λογαριασμό του Γιάννη Καρούζου.

Την ώρα που τα ακίνητα 24 εταιρειών του ομίλου Καρούζου έχουν δεσμευτεί από το ΣΔΟΕ και τη στιγμή που η εταιρεία του έχει κάνει αίτηση να υπαχθεί στο άρθρο 99, έγγραφο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζει αστρονομικό ποσό σε προσωπικό λογαριασμό του Γιάννη Καρούζου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα, σε λογαριασμό όψεως που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Γιάννης Καρούζος εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του 100. 223.833, 33 ευρώ.

Από το παραπάνω ποσό τα 100.111.685,24 ευρώ είναι δεσμευμένα ενώ υπάρχει ένα υπόλοιπο 112.148,09 ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το δεσμευμένο ποσό μπορεί να είναι προϊόν κάποιας προθεσμιακής κατάθεσης και λόγο των τόκων να έχει φθάσει σε αυτό το συγκεκριμένο αριθμό ή να πρόκειται για χρήματα που να δεσμεύτηκαν από πιστωτές του ίδιου του κ. Καρούζου.

Είναι άλλωστε γνωστό πως πριν από μερικούς μήνες η εταιρεία ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΚΑΠΠΑ ΑΕΒΕ αιτήθηκε την υπαγωγή της στη «διαδικασία εξυγίανσης» του άρθρου 99. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εφόσον ο κ. Καρούζος είχε στον προσωπικό του λογαριασμό περισσότερα από 100 εκατομμύρια γιατί δεν τα διέθεσε ώστε να βοηθήσει την εταιρεία η οποία έκλεισε το 2011 με τζίρο 22 εκατομμύρια και ζημίες 7 εκατομμύρια ευρώ;

Στο έγγραφο που εμφανίζεται το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Καρούζου, εκτός από το δεσμευμένο ποσό υπάρχει και ένα σημαντικό ποσό που ανέρχεται σε 112.148,09 ευρώ. Σύμφωνα νομικούς το ποσό αυτό είναι στη διάθεση του κ. Καρούζου ο οποίος μπορεί να πραγματοποιήσει κάποια ανάληψη. Φυσικά την ώρα που το ΣΔΟΕ ερευνά εξονυχιστικά τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία, ειδικότερα μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο για συμμετοχή και πολιτικών προσώπων σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος κανείς δεν γνωρίζει αν σήμερα ο κ. Καρούζος μπορεί να χρησιμοποιήσει το παραπάνω χρηματικό ποσό για την κάλυψη προσωπικών του αναγκών.

Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το ποσό, που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι δεσμευμένο και όχι κατασχεμένο μιας και ο όμιλος του επιχειρηματία εμφανίζεται να έχει χρέη που ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ και συνεπώς το ποσό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν πιστωτές και δημόσιο. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν η δέσμευση ενός χρηματικού ποσού σημαίνει ότι κάποιος ελέγχει τον κάτοχο του ποσού αυτού ή του μπλοκάρει χρήματα μέχρι να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία. Δηλαδή να συμφωνήσει ο κάτοχος με εκείνον που διεκδικεί χρήματα και μπορεί να είναι είτε η Τράπεζα στην οποία είναι δεσμευμένο το ποσό είτε του Δημοσίου είτε κάποιου ιδιώτη. Κατάσχεση σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος τίτλος ιδιοκτησίας ή βεβαίωση για φορολογικές εκκρεμότητες ή έχει ήδη βγει διαταγή πληρωμής κάποιου συγκεκριμένου ποσού και συνεπώς ο κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο υπάρχει κατασχεμένο ποσό δεν μπορεί ούτε να το ξεμπλοκάρει πόσο μάλλον να το χρησιμοποιήσει.

Όλα τα παραπάνω ερευνώνται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η στάση του κ. Καρούζου ο οποίος αυτή τη στιγμή περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη έχουν αποσταλεί πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων για την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για πρόστιμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.


vgoulas@gmail.com

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

 Ο Μεϊμαράκης απλά τον είχε κουμπάρο τον Καρούζο! Δεν είδε ή δεν άκουσε τίποτε! Δρούσε με τις δικές του πλάτες! Νομίζω πώς είναι ώρα, να ηλεγχθούν όλοι οι κουμπάροι των μεγαλοπολιτικών μας! Βλέπεις, βολεύει να γίνονται οι βρωμοδουλειές με τους κουμπάρους, αφού δεν υπάρχει εξ'αίματος συγγένεια και δεν ταιριάζουν τα επώνυμα! Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν τον δικό μου τον κουμπάρο;

παναγιωτηs

 ΟΤΑΝ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΙΩΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΥΖΟ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...... ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΤΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ................ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ? ΣΑΜΑΡΑ ΒΓΑΛΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ...... ΕΧΕΙΣ ΑΡΓΗΣΕΙ .......ΑΝΤΕ........

siga mhn ton lupithoume kiolas - apo mas ta fage

  "Όλα τα παραπάνω ερευνώνται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η στάση του κ. Καρούζου ο οποίος αυτή τη στιγμή περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. " Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη έχουν αποσταλεί πρόστιμα φορολογικών παραβάσεων για την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για πρόστιμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Μνημονιακός

 Αυτά μόνο με την Τρόικα θα έβγαιναν στο φως. Μπράβο στον Τόμσεν

μαδε in greece

 Και που να δειτε τον 'καλο" λογ/σμο του στην Ελβετια

qwerty

 Καλα κρασια και παγωμενες μπυρες....

ΤΡΟΙΚΑΝΟΣ

 Φασουλι το φασουλι (γιγαντας) υπαρχει περιπτωση να γεμιση και το δικο μας το σακουλι.Ολες αυτες τις αποκαλυψεις της ωφειλουμε στην τροικα.Οπως επισης και την υπαρξη της λιστας των 1.991 ονοματων.Προσπαθησαν το ντοπια λαμογια να την κρυψουν αλλα τελικα δεν το καταφεραν.

Ανίτα

 Και καλά κρατεί το καρουζέλ

Μαρία

 Μπράβο στο ΘΕΜΑ έτσι αποκαλύψτε τους όλους γιατί ΌΛΟΙ χρωστάνε

Νίκος

 Μόνο 100 εκατομμυριάκια καλέ. Και μετά κόβουν από μισθούς και συντάξεις. Βαγγέλη πες αλεύρι ο Καρούζος σε γυρεύει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

upeks_mak1

Σε περίοδο κρίσης με την Τουρκία και με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό στο ζενίθ, το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ κατέρρευσε - Ο Κοτζιάς επιβεβαίωσε την αποκάλυψη που έκανε το ΘΕΜΑ - ΝΔ: Κακοδιοίκηση και παρακμή - Κουμουτσάκος: Έκαναν το ΥΠΕΞ υπουργείο... Yahoo!