Φάμελλος: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο οδηγεί στον μεσαίωνα την αγορά και την εργασία

Φάμελλος: Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο οδηγεί στον μεσαίωνα την αγορά και την εργασία

«Ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε την κοινωνία με την εξαγγελία του ξεπαγώματος των τριετιών στη ΔΕΘ», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

5975563
«Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων μαζί με τη συντριβή της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και την αμφισβήτηση της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το εργασιακό νομοσχέδιο στην ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε «για τον λόγο αυτό η πρώτη κίνηση των τριών υπουργών, Βρούτση, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ήταν αντεργατικά νομοσχέδια με εντολή του ΣΕΒ και των ολιγοπωλίων».

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο οδηγεί στον μεσαίωνα την αγορά και την εργασία. «Να δουλευουν για 8 ώρες οι εργαζόμενοι και όχι να τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ», σημείωσε. Μιλώντας για τις τριετίες, υποστήριξε ότι τελικά δεν ξεπαγώνουν και όπως είπε «δεν είναι απλά αδειανό πουκάμισο, είναι μια κοροϊδία». Ο κ. Φάμελλος εξαπέλυσε πυρά και εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κορόιδεψε την κοινωνία με την εξαγγελία του ξεπαγώματος των τριετιών στη ΔΕΘ και αυτό αποδεικνύει πόσο ανεπαρκής πόσο στριμωγμένη και πόσο επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση ».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο δυστύχημα στη Λιβύη εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και τις ευχές του στους τραυματίες που νοσηλεύονται. Γι ατη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι απαράδεκτο να βγαίνει ο κ Ερντογάν και να προαναγγέλλει καμπάνια για αναγνώριση του ψευδοκράτους και να μην υπάρχει δημόσια σαφής απάντηση από την Κυβέρνηση. Όχι μόνο έπρεπε να υπάρχει, αλλά έπρεπε και πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα απέναντι σε μία τέτοια επικίνδυνη προοπτική». Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο δυστύχημα στη Λιβύη λέγοντας:

Ο κ. Φάμελλος, αναφέρθηκε στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας λέγοντας ότι «μπορεί τα φώτα να σβήνουν αλλά οι πληγές μένουν». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα και τα λάθη της.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χρησιμοποιήσει την κλιματική κρίση ως άλλοθι και το "ανέκδοτο" ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε. Με ευθύνη της κυβέρνησης δεν προχώρησε η υλοποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνου πλημμύρας και δεν αξιοποιήθηκαν οι χάρτες για να προετοιμαστεί η πολιτική προστασία», είπε. Υποστήριξε ότι υπάρχει προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, των υπουργών και του περιφερειάρχη, για το μέγεθος των επιπτώσεων της καταστροφής. Είπε ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις πλημμύρες, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει κάνει ακόμα, ρωτώντας αν φοβάται την κριτική και την αλήθεια.

Μιλώντας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η κοινωνία έχει ισχυρή αντιπολίτευση με τεκμηριωμένες προτάσεις, και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πρόταση αξιόπιστη, την οποία πρέπει να προωθήσουμε σε όλα τα προοδευτικά κόμματα. Υπάρχει άλλη λύση, δεν είναι μονόδρομος η αντιλαϊκή κυβέρνηση».



Ειδήσεις σήμερα

«Βραχυκύκλωσε» η είσοδος Κασσελάκη στη Βουλή - Στον ναύαρχο Αποστολάκη ο κλήρος

Δεν παραιτούμαι από βουλευτής για τον Κασσελάκη, λέει η Ακρίτα - «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να γίνω υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης