Αλέξης Γεωργούλης - Οικονόμου: H υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα

Αλέξης Γεωργούλης - Οικονόμου: H υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα

«Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

oikonomou-giannis-5
«Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα. Η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της» ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά τις καταγγελίες εναντίον του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη

«Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» 90,1. 

«Η διαφορά με την οποία διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους υποθέσεις ως κυβέρνηση, ως Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, την προσέγγιση, τις γενικεύσεις, τις συκοφαντίες, τις ύβρεις, είναι πασιφανής στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς, πολιτική με τέτοιου είδους θέματα, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ» τόνισε, δε, ο κ. Οικονόμου σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. 

Για την υπόθεση Γεωργούλη επισήμανε ειδικότερα τα εξής: «Είναι μια υπόθεση με σοβαρές καταγγελίες. Ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του -με πράγματα και με hashtag και χαρακτηρισμούς που έσπευδαν να μας αποδώσουν οι αντίπαλοί μας και να κάνουν πολιτική μ’ αυτά στο παρελθόν- ούτε και να καταδικάσουμε. Υπάρχουν ορισμένες καταγγελίες, υπάρχει μια διαδικασία. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως δικαιούταν σ’ αυτή τη φάση, που υπάρχει η έρευνα σε βάρος ενός στελέχους του για πολύ σημαντικές καταγγελίες και κατηγορίες, τον απομάκρυνε από την ευρωομάδα και από το κόμμα».

«Σε μια άλλη περίπτωση, που υπάρχει μάλιστα ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για το σοβαρότατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο πολιτικός αυτός παραμένει στην πρώτη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι μια πολιτική κριτική, για να αντιληφθεί ο κόσμος τι ισχυροί δεσμοί -ενδεχομένως- υπάρχουν, και δεν καταλύονται ούτε από ομόφωνη καταδικαστική απόφαση και μάλιστα Δικαστηρίου στελεχωμένου από Ανώτατους Δικαστές. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε, δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Γιώργος Μπόμπολας έχτισε αυτοκρατορία σε media και κατασκευές

O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»

«Βουτιά» θανάτου για Κινέζα ακροβάτισσα ενώ εκτελούσε νούμερο με τον σύζυγό της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης