Γεωργούλης: Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου

Αντιμέτωπος με βαριά ποινικά αδικήματα ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής - Ποια είναι τα επόμενα βήματα στο ευρωκοινοβούλιο

Γεωργούλης: Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου
gewrgoulis-xronopoulou-mak5
Από το 2020 έχει γίνει η καταγγελία σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον, προερχόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τις αρχές του 2020 είχε γίνει καταγγελία σε βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα» και στην συνέχεια, το ίδιος έτος προσωποποιήθηκε. Σύμφωνα δεν με τις ίδιες πληροφορίες η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

xronopoulou-eleni__6_
Η Ελένη Χρονοπούλου

Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον Γεωργούλη - Οι φήμες στον ΣΥΡΙΖΑ και η τριετής έρευνα των Βέλγων

Την ίδια ώρα, νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που αφορά την καταγγελία κατά του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Η 
καταγγελία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, έγινε το 2020 και κατά πληροφορίες αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μπορεί το θέμα να ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά την αναφορά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε,  ωστόσο όπως προκύπτει η υπόθεση φέρεται να ήταν γνωστή από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της Δημήτρη Παπαδημούλη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις στην υπόθεση και πως η υπόθεση «αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Κούλογλου για Γεωργούλη: Ακούσαμε τις φήμες, τον κάλεσε ο Παπαδημούλης και τις διέψευσε

«Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε από πλευράς του ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzos86m96nl)

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε είχε διαψεύσει.

Παπαδημούλης: Η υπόθεση θα κριθεί από τις βελγικές αρχές!

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας χθες έγραψε στο Twitter «Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».
Κλείσιμο
Παπαδημούλης εκ νέου: Είχα ακούσει φήμες, για άλλη υπόθεση, αλλά μου τις διέψευσε

Ωστλόσο λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά, αναφέρθηκε στην καταγγελία που έκανε το 2020, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, επισημαίνοντας ότι «δεν είχαμε καμία ενημέρωση, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως η αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη, κάτι που ωστόσο διαψεύδεται από τις νέες πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας. Έχω και εγώ την ίδια απορία γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια αλλά την απάντηση οφείλουν να τη δώσουν οι αρμόδιες βελγικές αρχές».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ακόμη ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και «στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες»Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις, o κ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδημούλης εάν αυτό το αόριστο που ακούσατε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα απάντησε:

« Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

Ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την καταγγελία

Εν τω μεταξύ, την τυπική οδο παίρνει πλέον η υπόθεση για την άρση ή την προάσπιση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για υπόθεση που αφορά σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Όπως ορίζει το καταστατικό του 
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάθε αίτημα για την άρση ασυλίας ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθύνεται στον/την Πρόεδρο του Σώματος από αρμόδια αρχή κράτους - μέλους της ΕΕ. Το αίτημα ανακοινώνεται στην Ολομέλεια (όπως έγινε χθες με την υπόθεση Γεωργούλη) και παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή, ήτοι την επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ (JURI).

Η επιτροπή εξετάζει χωρίς καθυστέρηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την σχετική περιπλοκότητά τους, τα αιτήματα για άρση της ασυλίας ή τα αιτήματα για προάσπιση των προνομίων και της ασυλίας κάθε ευρωβουλευτή. Το επίσημο αίτημα, στο οποίο αναφέρονται ρητώς από τις αρμόδιες αρχές οι λόγοι που ζητείται η άρση ασυλίας, εξετάζεται από την JURI, η οποία ορίζει και έναν εισηγητή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής θα κληθεί να καταθέσει τη δική του άποψη, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένος να το πράξει, ενώ δεν θα παρίσταται στις συζητήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η αρμόδια επιτροπή του ΕΚ μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις από την αρχή του κράτους- μέλους, στην προκειμένη περίπτωση του Βελγίου, προκειμένου να σχηματίσει γνώμη για το εάν η ασυλία πρέπει να αρθεί ή να προασπισθεί. H απόφαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων μεταβιβάζεται στην Ολομέλεια του ΕΚ, η οποία και θα ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ θα λάβει χώρα στις 24 - 25 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας γνώριζε

Εν τω μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crznvtq1ri0h)

«Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη. Για την Μενδώνη ήταν απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φήμες για νέα υπόθεση

Την ίδια ώρα φαίνεται να προκύπτουν πληροφορίες και για νέα υπόθεση σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από άλλη γυναίκα το 2020 η οποία φέρεται να μίλησε ανωνύμως, χωρίς ωστόσο αυτή η περίπτωση να έχει επιβεβαιωθεί.

H σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».


Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία και μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες.



Δείτε βίντεο: Γεωργούλης: Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου
Γεωργούλης: Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία από τη Χρονοπούλου



Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Γιώργος Μπόμπολας έχτισε αυτοκρατορία σε media και κατασκευές

O Έλον Μασκ χλευάζει την προηγούμενη διεύθυνση του Twitter: «Ήταν κωμική η κατάσταση»

«Βουτιά» θανάτου για Κινέζα ακροβάτισσα ενώ εκτελούσε νούμερο με τον σύζυγό της - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης