Δεμίρης στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις: H ΕΥΠ δεν έχει Predator

Δεμίρης στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις: H ΕΥΠ δεν έχει Predator

Η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ σημαδεύτηκε από καυγά Τζανακόπουλου - βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

Demiris
«Η ΕΥΠ δεν έχει Predator» φέρεται να ειπε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμιρης ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας υπογράμμισε πως ο εκάστοτε διοικητής δεσμεύεται από το απόρρητο ενώ σε αλλο σημειο φέρεται να είπε πως όταν τα αιτήματα επισύνδεσης αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος.

Παράλληλα φέρεται να σημείωσε πως δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες Krikel & Intellexa και πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικά. Ο κ. Δεμιρης είπε πως κάθε επισύνδεση που φέρει υπογραφή εισαγγελέα είναι νόμιμη σημειώνοντας πως η νόμιμη διαδικασια ακολουθήθηκε και στην υπόθεση Ανδρουλάκη και στην υπόθεση Κουκάκη

Άγριος καυγάς

Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε απο την σφοδρή σύγκρουση του Δημήτρη Τζανακόπουλου με βουλευτές της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η πλειοψηφία θεώρησε παραπλανητικές τις αναφορές του κ. Τζανακοπουλου. Σε εκείνο το σημείο ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη της ΝΔ του λέει: «τι μιλάς εσύ ρε χρυσαυγίτη». Μετά από έναν πραγματικό χαμό και φωνές που ακούγονταν εκτός της αίθουσας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει.




Ειδήσεις σήμερα:

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Ο Snik δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη - Δείτε βίντεο

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης