Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Μίνα Γκάγκα: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Βρέθηκε στους χώρους όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος των αποθεμάτων αίματος, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Κέντρου Παναγιώτη Κατσίβελα

minagaga1
Την ύψιστη αξία της προσφοράς αίματος, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την επίσκεψή της στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Η κ. Γκάγκα βρέθηκε στους χώρους όπου πραγματοποιείται ο έλεγχος των αποθεμάτων αίματος, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρόεδρο του Κέντρου Παναγιώτη Κατσίβελα, τον επιστημονικά υπεύθυνο αιματολόγο Κωνσταντίνο Σταμούλη, καθώς και με όλο το επιστημονικό προσωπικό.
minagaga2




Το ΕΚΕΑ ελέγχει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 310.000 μονάδες αίματος (ποσότητα που αντιστοιχεί σε περισσότερα από τα μισά αποθέματα της χώρας σε αίμα), καλύπτοντας όλη τη γεωγραφική περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, των νησιών και της Κρήτης (τα υπόλοιπα ελέγχονται στη Θεσσαλονίκη).

Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2021 ελέγχθηκαν επίσης μοριακά στο ΕΚΕΑ 1,2 εκατομμύρια δείγματα για κορονοϊό. Οι έλεγχοι Covid συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά, με ανάλυση 4.200 δειγμάτων PCR σε ημερήσια βάση.

Κλείσιμο
minagaga3


«Το Κέντρο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση και η προσφορά των ανθρώπων που δουλεύουν μέρα-νύχτα για τον έλεγχο του αίματος. Χάρη στη δική τους δουλειά, μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια του αίματος που μεταγγίζεται στους ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Κάθε μονάδα αίματος που προσφέρεται από τους εθελοντές αιμοδότες ελέγχεται μοριακά και πιστοποιείται πριν χρησιμοποιηθεί», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.

Υπογράμμισε ότι «υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη από τακτική μετάγγιση και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίζεται απρόσκοπτα η εθελοντική αιμοδοσία η οποία είναι ακίνδυνη και απόλυτα ασφαλής και αποτελεί πραγματικό δώρο ζωής».

minagaga4


Ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας από την πλευρά του δήλωσε: «Σήμερα επισκέφθηκε το ΕΚΕΑ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα με σκοπό να χαράξει τη στρατηγική του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εμπρός στις νέες προκλήσεις που προκύπτουν, και να δηλώσει έμπρακτα την στήριξη του υπουργείου στις προσπάθειες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την αναγνώριση της προσφοράς του ΕΚΕΑ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».



Ειδήσεις σήμερα:

Οινούσσες: «Είσαι σε ελληνικά χωρικά ύδατα, φύγε» - Πώς έγινε το επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Κρίση στην Ουκρανία: Η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες

Αττική Οδός: 2 εκατ. ευρώ πρόστιμο για το φιάσκο με τα χιόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης