Στο ΚΑΤ ο Κικίλιας: Ενημερώθηκε για τους εγκαυματίες - Ξεκίνησε εκκένωση γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο

Στο ΚΑΤ ο Κικίλιας: Ενημερώθηκε για τους εγκαυματίες - Ξεκίνησε εκκένωση γηροκομείου στον Άγιο Στέφανο

Εννέα περιστατικά από την Αθήνα και πέντε από τη Βόρεια Εύβοια έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

kikilias_1
Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετέβη το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση των εγκαυματιών από τις μεγάλες φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή, Αφίδνες και Βόρειο Εύβοια.

Εκεί, νοσηλεύονται τέσσερις πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής. Οι δύο είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι άλλοι δύο με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής- Εγκαυμάτων.

«Από όλες τις περιοχές της Αττικής έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ εννέα (9) περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πέντε (5) εγκαυματίες, έναν τραυματία και τρεις συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει πέντε (5) τραυματίες στο κέντρο υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι τραυματίες θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Επίσης, από χθες στις 03.30 τα ξημερώματα ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο με 47 συμπολίτες μας οι οποίοι είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και στο Ελπίς», δήλωσε στις κάμερες ο κ. Κικίλιας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdc8oa8h2055-se)


«Ήρθα στο ΚΑΤ για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας. Να ενημερωθώ για την κατάσταση της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω για την κατάσταση τον πρωθυπουργό», είπε κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Δωρίδα – Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο: «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει»

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία - Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα - Εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» για να σωθεί το Μαντούδι - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης