Εξελίξεις στη Λιβύη: Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής

Εξελίξεις στη Λιβύη: Συνάντηση Δένδια με τον πρόεδρο της λιβυκής Βουλής

Στην Αθήνα αύριο ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ - Θα συναντηθεί με τον Κώστα Τασούλα και τον Νίκο Δένδια

dednias_tasoulas_saleh
Το θέμα της Λιβύης βρίσκεται πάντα στις πρώτες προτεραιότητες της ελληνικής διπλωματίας. Η Αθήνα επιδιώκει ενεργά να αποτρέψει τις προσπάθειες της Άγκυρας για ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου με το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να σφετεριστεί θαλάσσιες ζώνες ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και παράλληλα ασκεί την επιρροή της ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της διεθνούς κοινότητας για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των ξένων μισθοφόρων από τη Λιβύη πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές για τον Δεκέμβριο του 2021. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα θεσμικά όργανα της Λιβύης, αύριο Παρασκευή 2 Ιουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης, οι επερχόμενες εκλογές στην Λιβύη, καθώς και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».



Υπενθυμίζεται ότι θα είναι η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης φέτος, μετά την συνάντηση που είχαν στην Αλ Κούμπα της Λιβύης τον περασμένο Απρίλιο.

Ειδήσεις σήμερα

Κινδυνεύουν από τους κεραυνούς οι «Σουλιώτισσες» στο Ζάλογγο

Κρήτη: Με drones οι έρευνες για την 29χρονη Γαλλίδα στα Χανιά

Έκρυβε πάνω από δυόμισι κιλά ηρωίνης στο σπίτι του στην Φωκίδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης