Χολιγουντιανή αίγλη στα "METEORA"

Χολιγουντιανή αίγλη στα "METEORA"

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του love story φιλόδοξης γαλλικής παραγωγής, με φόντο τους ιερούς βράχους των Μετεώρων, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ομογενείς ανερχόμενοι αστέρες Theo Alexander και Adonis Kapsalis, που κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ

Χολιγουντιανή αίγλη στα "METEORA"
Χωρίς οι συντελεστές να δώσουν το στόχαστρο στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και με μεγάλη μυστικότητα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα γυρίσματα στην Ελλάδα της ταινίας «Meteora», με πρωταγωνιστές δύο ανερχόμενους Ελληνες ηθοποιούς που κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ, τους Theo Alexander και Adonis Kapsalis.

Πρόκειται για γαλλική παραγωγή, η οποία έχει άρωμα ελληνικό, αφού, εκτός των άλλων,  σκηνοθέτης είναι ο Ελληνοκολομβιανός, βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών, Spyros Stathoulopoulos. Στην ταινία πρωταγωνιστεί επίσης η Ταμίλα Κουλίεβα, η οποία έχει αξιόλογη καριέρα τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Ο Adonis Kapsalis, λίγο προτού εγκαταλείψει την Ελλάδα, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα, για να επιστρέψει στη μόνιμη έδρα του, το Χόλιγουντ Χιλς στο Λος Αντζελες, αποκάλυψε στο «ΟΛΑ people» λεπτομέρειες για την αξιόλογη παραγωγή που φιλοδοξεί να κατακτήσει καταρχάς το Φεστιβάλ των Καννών. «Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός ανθρώπου που έχει αφιερωθεί στον Θεό, ρόλο που ερμηνεύει ο Theo, ο οποίος απαρνιέται όλα όσα ήξερε και είχε αγαπήσει, ακόμη και τον αδελφό του, τον οποίο υποδύομαι εγώ, προκειμένου να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Ολα όμως ανατρέπονται στη ζωή του όταν η αγάπη που τον οδήγησε στον μοναχισμό έρχεται σε σύγκρουση με το παράφορο πάθος του για μια καλόγρια, ρόλο που ενσαρκώνει η Ταμίλα Κουλίεβα. Η ταινία “Meteora” προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και ευελπιστούμε να κατακτήσει το κοινό σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του εξωτερικού».



Στη χώρα μας η ταινία θα προβληθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται να τη δούμε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αλλωστε ο Spyros Stathoulopoulos έχει κερδίσει τον Αργυρό Αλέξανδρο το 2007 στον ελληνικό κινηματογραφικό θεσμό.

«Ο Spyros είναι ένας πρωτοποριακός σκηνοθέτης με αρκετά ανορθόδοξες μεθόδους, στις οποίες έδειξα απόλυτη εμπιστοσύνη από την πρώτη. Πιστεύω ότι όλοι οι συντελεστές αυτής της παραγωγής θα δικαιωθούμε από το αποτέλεσμα», επεσήμανε ο Adonis Kapsalis, ο οποίος ήδη επέστρεψε στην Καλιφόρνια για την προετοιμασία της επόμενης δουλειάς του.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συνεργασία με τον καλό του φίλο, ο οποίος έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ με την πετυχημένη συμμετοχή του στο δημοφιλές σίριαλ «True Blood», Theo Alexander. «Θα έχουμε την τύχη να συμπρωταγωνιστήσουμε σε μια αμερικανική παραγωγή με την Olympia Dukakis, για την οποία τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση. Ο τίτλος της ταινίας είναι “Bereavement” και τα γυρίσματα ξεκινούν τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υποκριτική και σεναριογραφία

Ο Adonis, επιλέγοντας να κάνει αθόρυβα αλλά σταθερά βήματα στη Μέκκα του παγκόσμιου κινηματογράφου, χωρίς να δοκιμάσει πρώτα τις δυνάμεις του στην ελληνική αγορά, έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως οι «The Failure» και «Blur», στις αμερικανικές σειρές «Sex and the City», «Angels in America», στο «As the World Turns», αλλά και σε διαφημίσεις μεγάλων εταιρειών όπως της «Nike».

Επίσης, μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο του σενάριο για ένα ρομαντικό δράμα με τίτλο «Bet in Love», που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη και το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια γνωστών παραγωγών του Χόλιγουντ. Ο ίδιος τονίζει πως οι δυσκολίες καταξίωσης για έναν Ελληνα στο εξωτερικό είναι αρκετές, όπως και για κάθε ξένο που στοχεύει να κατακτήσει το αμερικανικό όνειρο: «Εκτός από την πολυπλοκότητα έκδοσης βίζας, είναι πρωταρχικής σημασίας η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας με τη σωστή προφορά. Παρά ταύτα πιστεύω ότι με επιμονή, υπομονή και αρκετή τύχη, η καταξίωση είναι εφικτή. Ο Ελληνας, αν αξιοποιήσει τα έμφυτα χαρίσματά του, συνδυάζοντάς τα με τον αμερικανικό επαγγελματισμό, έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας στον πραγματικά δύσκολο χώρο της showbiz».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ