Το λαϊκό φαινόμενο με τα 10.000.000 views

Το λαϊκό φαινόμενο με τα 10.000.000 views

Τι γίνεται όταν ένας 26χρoνος αποφασίζει να ανεβάσει στο YouTube βίντεο με τραγούδια που μιλάνε για έρωτες δικούς του και των φίλων του; Αποκτά σε χρόνο ρεκόρ φανατικό κοινό και γίνεται talk of the town. Ετσι απλά...

Το λαϊκό φαινόμενο με τα 10.000.000 views
Οταν ο Παντελής Παντελίδης αποφάσιζε να μελοποιήσει τις προσωπικές του ερωτικές ιστορίες αλλά και εκείνες των φίλων του και να τις ανεβάσει στο YouTube σίγουρα δεν περίμενε τον ντόρο που θα προκαλούσε, αλλά ούτε και την επιτυχία που θα ακολουθούσε. Σε χρόνο ρεκόρ το όνομά του άρχισε να συζητιέται παντού κάνοντας ακόμη και τους ειδικούς του χώρου να μιλούν για ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο, ένα φαινόμενο. Το γεγονός δε ότι ο τραγουδιστής γράφει μόνος του τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών του και είναι αυτοδίδακτος τον ανέβασε ακόμη πιο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου. Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ο Παντελής ονειρευόταν από μικρός δύο πράγματα: να γίνει ή ποδοσφαιριστής ή τραγουδιστής. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, βρήκε τον δρόμο του μέσω της μουσικής... Η ενασχόλησή του ξεκινά σε ηλικία μόλις έξι ετών όταν ο μικρός Παντελής μαθαίνει να παίζει μόνος του κιθάρα και άλλα μουσικά όργανα και να συνθέτει μελωδίες.

Παράλληλα, αριστεύει στο σχολείο και οι επιδόσεις του τον βοηθούν να μπει με Πανελλήνιες Εξετάσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και να γίνει αξιωματικός. Ομως τα καράβια και η θάλασσα δεν είναι τελικά για τον νεαρό Παντελή Παντελίδη το μεγάλο όνειρο. Το μεγάλο του όνειρο τελικά αποδεικνύεται το τραγούδι. Οσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα πολύ μετρημένο και ισορροπημένο παιδί που ζει την ηλικία του χωρίς ακρότητες και ντιβισμούς: «Ο Παντελής είναι ένα νέο, γνήσιο λαϊκό παιδί που του αρέσει να διασκεδάζει με την παρέα του και τους δικούς του ανθρώπους. Δεν του αρέσουν τα δήθεν, ούτε είναι οπαδός του μοδάτου lifestyle. Ωστόσο, είναι λάτρης του γυναικείου φύλου και «καψουρεύεται» πολύ εύκολα τις γυναίκες. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτές. Ισως γι’ αυτόν τον λόγο έχουν τόση επιτυχία και ανταπόκριση τα τραγούδια του, καθώς τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από προσωπικά του βιώματα», λέει με νόημα άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του. Επίσης αυτό που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο είναι η μεγάλη του υπομονή και κυρίως επιμονή όταν θέλει να πετύχει κάτι: «Οταν ο Παντελής βάλει κάτι στο μυαλό του δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει. Ακόμη κι αυτό που του συμβαίνει τώρα, γνωρίζω ότι βαθιά μέσα του ήξερε πως κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν ξέρω αν ήταν η διαίσθησή του ή το ότι το ήθελε πολύ.

Πάντως το κατάφερε», λέει ένας φίλος του, ενώ συνεχίζει: «Ο Παντελής είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί και ένας ακόμη καλύτερος φίλος. Ακόμη και τώρα που σιγά-σιγά γίνεται γνωστός και γνωρίζει επιτυχία παραμένει ο ίδιος. Τίποτα δεν δείχνει να έχει αλλάξει τον χαρακτήρα του». Το ότι ο Παντελής απολαμβάνει την τόσο απρόσμενη επιτυχία του χωρίς τουπέ και σταριλίκια είναι άλλωστε κάτι που επιβεβαιώνουν και οι συνεργάτες του στη δισκογραφική εταιρεία Minos Emi: «Αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση με τον Παντελή είναι το πόσο συνεπής είναι με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Εχει τη στόφα ενός καθαρά γνήσιου λαϊκού τραγουδιστή».




Προς το παρόν ο ίδιος αποφεύγει να αναλωθεί σε ανούσιες συγκεντρώσεις και συνεντεύξεις επενδύοντας αποκλειστικά στη μουσική και την καριέρα του, που μόλις έχει ξεκινήσει. Δηλώνει λάτρης του Στράτου Διονυσίου, του Μανώλη Αγγελόπουλου, αλλά και του Στέλιου Καζαντζίδη, ενώ στα μουσικά του ακούσματα συμπεριλαμβάνονται και άλλα είδη όπως αυτά της rock, της mainstream αλλά και της metal σκηνής. Τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη μητέρα του, για χάρη της οποίας έχει γράψει το τραγούδι «Αθηνά» (σημ.: το όνομά της), ενώ αυτό το διάστημα βρίσκεται κλεισμένος στο στούντιο, όπου ηχογραφεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Παράλληλα, το τραγούδι του «Δεν ταιριάζετε σου λέω» σκαρφαλώνει με πρωτοφανείς γρήγορους ρυθμούς στις πρώτες θέσεις των ραδιοφωνικών charts, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγο καιρό θα εμφανίζεται στο πλευρό του Βασίλη Καρρά και της Πάολας στο «Teatro Music Hall». Εκεί, λοιπόν, οι «πιστοί» του θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να τον αποθεώσουν από κοντά...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network