Οι δύο κολλητοί φίλοι δεν μιλούσαν για έναν χρόνο

Οι δύο κολλητοί φίλοι δεν μιλούσαν για έναν χρόνο

Υπήρξαν στενοί φίλοι από το 2005. Η φιλία τους επέζησε σε πείσμα όσων θέλουν τις σχέσεις των ηθοποιών να διατηρούνται όσες σεζόν και η συνεργασία τους. Για περισσότερο από έναν χρόνο, ωστόσο, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Σμαράγδα Καρύδη απέφευγαν ο ένας τον άλλο κόβοντας οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους. Πώς δύο τόσο καλοί φίλοι έφτασαν σε αυτό το σημείο;

Νίμιτς : Υπάρχει βάση για λύση
Οι δύο κολλητοί φίλοι δεν μιλούσαν για έναν χρόνο
Tην άνοιξη του 2010 ο Γιώργος και η Σμαράγδα συμπρωταγωνιστούν στην παράσταση «Από μακριά» στο «Μικρό Παλλάς». Η επιτυχημένη παράσταση πλησιάζει στο τέλος της. Ο Τύπος εστιάζει στην ιδιαίτερη και σπάνια φιλική σχέση ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι, τρία χρόνια μετά το φινάλε του «Παρά πέντε», παραμένουν κολλητοί και αγαπημένοι. Ετσι τουλάχιστον πιστεύαμε οι περισσότεροι, γιατί η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Λίγο καιρό πριν, ο Γιώργος είχε διαφωνήσει έντονα με κάποιες προσωπικές επιλογές της Σμαράγδας (δεν συμφωνούσε με κάποιες αποφάσεις που αφορούσαν την προσωπική της ζωή) και ενώ θα έπρεπε να είναι μια απλή διάσταση απόψεων και ένας συνηθισμένος μικροκαβγάς μεταξύ φίλων, έγινε η αρχή μιας παρεξήγησης που διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο. Κανείς δεν υποχωρούσε από τις απόψεις του και οι άλλοτε κολλητοί φίλοι διέκοψαν τις σχέσεις τους σταματώντας οποιαδήποτε επαφή.

Οι μόνοι που γνώριζαν τι συνέβαινε ήταν οι ελάχιστοι κοντινοί τους φίλοι, μεταξύ αυτών η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο Αργύρης Αγγέλου, οι οποίοι κρατούσαν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Παρόλο που τα media, που είχαν συνηθίσει να τους βλέπουν δίπλα-δίπλα σε όλες σχεδόν τις δημόσιες εμφανίσεις τους, εντόπισαν αυτή τη διαφορά, ουδέποτε ο Γιώργος και η Σμαράγδα παραδέχτηκαν ότι υπήρξε πρόβλημα μεταξύ τους. Στις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι έχουν τσακωθεί, οι δύο τους απαντούσαν ότι απλώς έχουν χαθεί λόγω δουλειάς. «Ηταν μια άβολη κατάσταση και για τους δυο τους», θυμάται κοινός τους φίλος, ο οποίος ομολογεί: «Κανονίζαμε ώστε να μη βρεθεί ο Γιώργος στο ίδιο τραπέζι ή στην ίδια παρέα με τη Σμαράγδα, αν και δεν κακολογούσε ποτέ ο ένας τον άλλον.

Ηταν πολύ αξιοπρεπείς, όμως ένιωθαν προδομένοι και πληγωμένοι, ο καθένας για διαφορετικό λόγο».Το σίγουρο είναι ότι δεν ήθελαν ούτε να βλέπονται! Ο χρόνος περνούσε, αλλά η κατάσταση δεν βελτιωνόταν. Συνέχιζαν να αποφεύγουν τις κοινές παρέες, ενώ ακόμη και τις φορές που οι δυο τους συνέπεσε να βρεθούν στην Αίγινα (αν και τα εξοχικά τους σπίτια είναι σχεδόν μεσοτοιχία) προσπαθούσαν να μην υπάρξει οποιαδήποτε συνάντηση. Η παρεξήγηση τέλειωσε τον Αύγουστο του 2011 σε ένα τραπέζι κοινών γνωστών. Εκείνη τη νύχτα οι δύο φίλοι μίλησαν για ώρες κι έδωσαν την υπόσχεση ο ένας στον άλλον να κάνουν μια καινούρια αρχή. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ο Γιώργος για πρώτη φορά παραδέχτηκε σε συνέντευξή του την κρίση στη φιλία του με τη Σμαράγδα λέγοντας: «Δεν μπορώ να το πω κρίση φιλίας, αλλά καλά είμαστε πάντως», ξεκαθαρίζοντας πως ό,τι τους χώριζε πριν ανήκει πλέον στο παρελθόν, αν και τίποτα δεν είναι όπως παλιά, τουλάχιστον προς το παρόν.



Η αρχή της φιλίας

Το 2005 ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε πάρει το πράσινο φως από το MEGA για τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς «Στο παρά πέντε», την οποία υπέγραφε ως σεναριογράφος και κρατούσε τον έναν από τους πέντε βασικούς ρόλους. Με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο (σκηνοθέτης επιτυχιών όπως «Τα εγκλήματα» και «Είσαι το ταίρι μου») έψαχναν για τους υπόλοιπους.

Ο σκηνοθέτης πρότεινε την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και της έστειλαν το σενάριο για το πρώτο επεισόδιο. Η Ελισάβετ ενθουσιάστηκε τόσο ώστε είπε στους φίλους της πως είναι ό,τι καλύτερο έχει διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Για τον ρόλο της πλούσιας και χαριτωμένα αφελούς Ντάλιας επέλεξαν την Κάτια Δανδουλάκη, η οποία όμως είχε ήδη δεσμευτεί με το καθημερινό σίριαλ «Βέρα στο δεξί». Ο Παπαπέτρου πρότεινε τη Σμαράγδα Καρύδη και επέμενε ότι θα ήταν ιδανική για τον ρόλο. Η Σμαράγδα έως τότε δεν είχε δοκιμαστεί στην κωμωδία και η επιλογή της ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουν. Μέχρι εκείνη την ημέρα ο Γιώργος και η Σμαράγδα είχαν τις τυπικές σχέσεις που έχουν δύο άνθρωποι που γνωρίζονται ελάχιστα.

Οι επόμενοι ρόλοι ήταν προτάσεις του Γιώργου που έγιναν δεκτές από τον σκηνοθέτη: η Αγγελική Λάμπρη, στενή του φίλη και συμμαθήτρια από τη δραματική σχολή, θα έπαιζε τη «ζόρικη» Αγγέλα. Ο Αργύρης Αγγέλου (με τον οποίο γνωρίστηκαν όταν έπαιξαν μαζί το 2001 στην παράσταση του Τάκη Ζαχαράτου, ενώ αργότερα ο Αργύρης είχε ρόλο και στο πρώτο σίριαλ που έγραψε ο Γιώργος, τις «Σαββατογεννημένες») θα έκανε τον Φώτη, ενώ για τον ρόλο της Αμαλίας πρότεινε τη Ζέτα Μακρυπούλια, με την οποία συμπρωταγωνιστούσαν στο θέατρο «Αποθήκη» στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους». Τα γυρίσματα ξεκίνησαν αρχές Αυγούστου και το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2005. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η επιτυχία της σειράς ήταν σαρωτική. Τα νούμερα τηλεθέασης ανέβαιναν από επεισόδιο σε επεισόδιο και οι πρωταγωνιστές απολάμβαναν μια πρωτοφανή επιτυχία. Οι ηθοποιοί από τις πρώτες μέρες έγιναν φίλοι. Εβγαιναν μαζί για φαγητό, μιλούσαν με τις ώρες στα τηλέφωνα, ενώ το κλισέ «έχουν χημεία μεταξύ τους» απέκτησε πραγματικά νόημα. Αν και σπάνιο φαινόμενο ανάμεσα στους ηθοποιούς, κανείς τους δεν ήταν ανταγωνιστικός, ούτε προσπαθούσε να πιστωθεί την επιτυχία της σειράς.



Η σεζόν τελείωσε με το σίριαλ στην κορυφή και τους ηθοποιούς πιο δημοφιλείς από ποτέ. Η επιτυχία έφερε εξώφυλλα, νέες προτάσεις και φυσικά πολλά χρήματα. Το κασέ τους για τη δεύτερη σεζόν πολλαπλασιάστηκε και οι προτάσεις για διαφημίσεις έρχονταν η μία μετά την άλλη. Οι φωνές τους ακούγονταν σε διάφορα ραδιοφωνικά σποτάκια, ενώ η Σμαράγδα και η Ελισάβετ διαφήμισαν φούρνους και έπιπλα στην Κύπρο. Επίσης εταιρεία ρούχων (για πιο εύσωμες γυναίκες) έκανε την Ελισάβετ κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της, η Ζέτα διαφήμιζε σούπερ μάρκετ και όλοι μαζί έκαναν δύο μεγάλες διαφημίσεις για εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Οι προτάσεις για όλους τους ηθοποιούς δεν σταματούν να έρχονται και ίδιοι τις δέχονταν με χαρά, μια και έφερναν ανέλπιστα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Την ίδια εποχή αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματα από τη δουλειά και τις διαφημίσεις. Ο Γιώργος, η Ελισάβετ και η Σμαράγδα αγόρασαν σπίτια στην Αίγινα, όλα σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους. «Της Σμαράγδας είναι το πιο μεγάλο και το πιο ωραίο, αλλά έτσι κι αλλιώς εκείνη την εποχή ήταν όλοι μαζί είτε στο ένα σπίτι είτε στο άλλο. Δεν είχε σημασία ποιο ήταν το μεγαλύτερο», λέει ηθοποιός που έχει φιλοξενηθεί σ’ ένα από τα σπίτια. Ο Αργύρης Αγγέλου αγόρασε σπίτι στην Κυψέλη, ενώ η Αγγελική Λάμπρη -που στο μεταξύ είχε γίνει ζευγάρι με τον σκηνοθέτη του «Παρά πέντε» Αντώνη Αγγελόπουλο- σπίτι στο Μεταξουργείο.

Μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν της σειράς οι ηθοποιοί μπορεί να χώρισαν επαγγελματικά, αλλά σε προσωπικό επίπεδο παρέμειναν στενοί φίλοι. Κάποιοι ήρθαν ακόμα πιο κοντά: η Ελισάβετ με τη Ζέτα και ο Γιώργος με τη Σμαράγδα. Τα επόμενα χρόνια οι περισσότεροι συνεργάστηκαν μεταξύ τους στο θέατρο, με εξαίρεση την Αγγελική Λάμπρη, η οποία -αν και έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους- κρατάει μια απόσταση. Σήμερα οι σχέσεις τους είναι λίγο πολύ όπως παλιότερα. Η Ελισάβετ, η Ζέτα, ο Γιώργος και η Σμαράγδα είναι η τετράδα που έχει στενές φιλικές σχέσεις. Οι υπόλοιποι της αρχικής παρέας, αν και διατηρούν φιλικές επαφές, έχουν αφοσιωθεί στην προσωπική τους ζωή. Ο Αργύρης στη δουλειά του και η Αγγελική στην οικογένεια που ξεκίνησε με τον σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ