«Είμαι πολύ μικρή για γάμο και παιδί»

«Είμαι πολύ μικρή για γάμο και παιδί»

Η ακριβοθώρητη ηθοποιός μιλάει για τον νέο της ρόλο, τις γυμνές φωτογραφήσεις, τις πλαστικές επεμβάσεις, τον χωρισμό της από τον Φώτη Βαλλάτο, τη φημολογούμενη σχέση της με τον Γιάννη Φιξ και όλα όσα αποτελούν το προσωπικό της σύμπαν…

«Είμαι πολύ μικρή για γάμο και παιδί»
Με τη Δήμητρα Ματσούκα θα μπορούσαμε να καθόμαστε για ώρες και να συζητάμε πίνοντας ελληνικό καφέ στο υπέροχο σπίτι της στο Παγκράτι. Είναι μια γυναίκα-χείμαρρος, με εκρηκτικό ταμπεραμέντο και κέφι για τη ζωή. Καθόμαστε στον μελί δερμάτινο καναπέ της, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα στο κέντρο ενός κατάλευκου διαμερίσματος με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Πάνω στο τραπέζι βρίσκεται «απλωμένος» ο νέος ρόλος της ως τηλεοπτικής σταρ. Ενας ρόλος τόσο κοντά και τόσο μακριά από την αληθινή Δήμητρα Ματσούκα… 

- Πώς είναι η συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη στη θεατρική παράσταση «Συνέντευξη»; Μου αρέσει που θα συνυπάρξω επί σκηνής με έναν ηθοποιό τον οποίο θαυμάζω, με κάποιον που μου παραχωρεί απλόχερα τις γνώσεις του. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική, κάτι το οποίο μου δημιουργεί μεγάλη ασφάλεια. Με βοηθάει πολύ, όπως κάθε σκηνοθέτης τον ηθοποιό του. Τον Γιώργο θα τον χαρακτήριζα «δαιμόνιο»… Είναι η ματιά του, η ενέργειά του, αυτό που εκπέμπει πάνω στη σκηνή.

- Υποδύεσαι μια σταρ της τηλεόρασης η οποία δίνει συνέντευξη σε έναν ξεπεσμένο δημοσιογράφο. Πόσο οικείος σού είναι ο συγκεκριμένος ρόλος; Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία αντιλαμβάνομαι διότι τα έχω ζήσει και εγώ στο παρελθόν μου. Ωστόσο, με την ηρωίδα έχουμε μια βασική διαφορά: εκείνη παίζει σε τηλεοπτικές σειρές γνωρίζοντας ότι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα ποιότητα και δεν κάνει θέατρο. Εγώ κάνω το αντίθετο. Κάνω θέατρο και σε οκτώ χρόνια έχω κάνει μόνο τρεις τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες αισθάνομαι πολύ περήφανη.

-Γιατί δεν κάνεις τηλεόραση;  Δεν μου αρέσει η τηλεόραση, ούτε καν ως τηλεθεατής. Ποτέ δεν ανήκα στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων που παρακολουθούν ανελλιπώς κάποια σειρά, ελληνική ή ξένη. Κατά καιρούς μού άρεσαν δουλειές όπως «Το νησί», πιο παλιά είχα ξεχωρίσει την κωμωδία «Σ’ αγαπώ - Μ’ αγαπάς», αλλά μέχρι εκεί. Βαριέμαι τις περισσότερες από τις ελληνικές σειρές δεν ανήκω σε αυτούς που τις θεωρούν καλύτερες από αυτές της Τουρκίας. Από την άλλη, όμως, στενοχωριέμαι που δεν υπάρχουν, διότι πολύς κόσμος έχει χάσει τη δουλειά του.

- Ακούγεσαι σαν να σνομπάρεις την τηλεόραση… Δεν ισχύει αλλά δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας ηθοποιός να πει «όχι» στην τηλεόραση από τη στιγμή που όλοι μας θέλουμε χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι για να έχω κάνει την τελευταία δεκαετία τρεις σειρές οφείλεται στο ότι δεν με ευχαριστούσαν τα σενάρια που έπαιρνα στα χέρια μου και στο ότι ανήκω στους ανθρώπους εκείνους που μπορούν να ζήσουν με πολλά αλλά και με λίγα.

-Αλήθεια, πού τοποθετείς τον εαυτό σου στη δουλειά αυτή; Η ηρωίδα μου λέει ότι δουλεύει σκληρά προσπαθώντας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Εγώ λέω ότι προσπαθώ να κάνω αυτά που θα μου άρεσαν να βλέπω ως θεατής. Αυτή είναι η μόνη πολυτέλεια την οποία θέλω πάντα να παραχωρώ στον εαυτό μου, γιατί στις υλικές πολυτέλειες μπορώ να αντισταθώ. Να φανταστείς ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οδηγώ το ίδιο αυτοκίνητο. Ξέρω ότι αυτή η επιλεκτικότητά μου μου στερεί κάποια υλικά αγαθά, αλλά δεν με νοιάζει. Είμαι πολύ κακομαθημένη αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο. Επιμένω να παίζω μόνο όταν πιστεύω σε κάτι.




- Στην παράσταση η συνάντηση του δημοσιογράφου με την ηθοποιό είναι συγκρουσιακή, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικές προσωπικότητες από διαφορετικούς κόσμους. Στην πραγματική ζωή πόσο σε γοητεύουν οι άνθρωποι που είναι διαφορετικοί από σένα; Οχι ιδιαίτερα. Με γοητεύουν οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε ένα κοινό αξιακό σύστημα. Μπορώ να συνυπάρξω με ανθρώπους που δεν έχουμε κοινά γούστα, αλλά οι άνθρωποι που θα επιλέξω να έχω δίπλα μου με την ιδιότητα του φίλου ή του συντρόφου πρέπει να έχουν βασικές ομοιότητες με μένα.  Η ζωή μού έχει αποδείξει ότι τα ετερώνυμα μπορεί να έλκονται, αλλά δεν μένουν μαζί. Οι εμπειρίες μου από μεγάλες σχέσεις που είχα κατά το παρελθόν μού έδειξαν ότι η βασική προϋπόθεση για να ζήσεις με κάποιον είναι να έχετε ομοιότητες. Να αντιλαμβάνεστε τον κόσμο και τα πράγματα με μια κοινή αισθητική και να μοιράζεστε ένα κοινό σύστημα αξιών.

- Πώς είναι η Δήμητρα αυτή την περίοδο; Είμαι σε μια περίοδο που δεν με βαριέμαι καθόλου. Χρόνια λέω το αντίθετο. Μπορεί πλέον να τα έχω βρει με τον εαυτό μου, μπορεί να έχω συμφιλιωθεί με μένα και με ό,τι θεωρώ αδυναμία μου.

- Είσαι τόσο σκληρή όσο δείχνεις; Ενα κομμάτι μου είναι χαοτικό και πολύ αποθαρρυντικό, όπως τα ραντεβού με τον λογιστή μου. (γέλια) Αλλά υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι μου που βάζει πάντα συγκεκριμένους στόχους. Στη 12ετή καριέρα μου όλοι μου έλεγαν ότι οι επαγγελματικές κινήσεις που είχα επιλέξει τα τελευταία χρόνια θα με έφερναν εκτός παιχνιδιού. Ωστόσο, εγώ ήμουν σίγουρη ότι αυτό που επέλεγα να κάνω θα με έφερνε πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούσα. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή με απασχολούσε πάντα το τι θα σκεφτώ εγώ για μένα και όχι οι άλλοι. Αυτό που με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει είναι τι αισθάνομαι εγώ για μένα στο τέλος της ημέρας. Δεν είμαι ιδιαίτερα εύκολη. Ούτε στην κρίση μου απέναντι στους άλλους, ούτε απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό.

- Εχεις μετανιώσει για κάποιες σέξι φωτογραφήσεις που έκανες κατά το παρελθόν; Η φωτογραφία μού άρεσε πολύ από παλιά. Θυμάμαι τον πατέρα μου να φέρνει ξένα περιοδικά στο σπίτι και εγώ να τα χαζεύω με τις ώρες. Θεωρούσα ότι το κόνσεπτ μιας φωτογράφησης είναι σαν ένα μικρό γύρισμα. Ωστόσο, το κόνσεπτ στα ελληνικά περιοδικά έβγαινε στο τέλος πάντα πειραγμένο και μπανάλ, κάτι που με έφερνε σε αμηχανία. Οταν κατάλαβα ότι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ σταμάτησα τις φωτογραφήσεις.

- Σύμφωνα με κάποια κακοπροαίρετα σχόλια, οφείλεις την καριέρα σου στην εμφάνισή σου και όχι στο ταλέντο σου. Τι απαντάς σε αυτά; Αυτό μπορεί να είναι η μισή αλήθεια, διότι η εμφάνιση παίζει και αυτή τον ρόλο της. Ωστόσο ότι είχα την τύχη  να με διαλέξουν σημαντικοί σκηνοθέτες όπως ο Μαστοράκης ή ο Ρόμπερτ Στούρουα. Είναι κάτι που με νομιμοποιεί ως ηθοποιό. Οι συγκεκριμένοι δεν θα επέλεγαν ποτέ κάποια που δεν θα πίστευαν.

- Εχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες στα επαγγελματικά σου; Μετά το σίριαλ «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» έμεινα για δύο χρόνια στο σπίτι μου, γιατί δεν ήθελα να παίξω σε αυτά που μου πρότειναν. Ηθελα να κάνω άλλα πράγματα και πήγα στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το να ανατρέψω μια συγκεκριμένη εικόνα που μου είχαν φορέσει τα media ήταν πολύ δύσκολο. Ωστόσο μέσα μου γνώριζα ότι με επιμονή και συνέπεια θα πετύχαινα κάποτε τους στόχους μου αν και αισθάνομαι ότι έχω δρόμο μπροστά μου. Και χαίρομαι γι' αυτό.

- Εχεις χάσει ανθρώπους που σε ενδιέφεραν επειδή δίστασες να εκφράσεις τα αληθινά σου συναισθήματα; Εχω χάσει ανθρώπους γιατί τους είπα την αλήθεια. Τελικά υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να λες, αλλά να τα δείχνεις με τη σιωπή σου…

- Αλήθεια, θα έκανες πλαστική; Δεν είναι κάτι που αποκλείω αν στην πορεία αισθανθώ άσχημα με κάτι πάνω μου. Τώρα το αν θα το έλεγα εξαρτάται από το πόσο πετυχημένη θα ήταν…

- Ποιο είναι το πιο αντισυμβατικό πράγμα που έχεις κάνει; Είμαι ειλικρινής με τις επιθυμίες μου όποιο κόστος κι αν έχουν, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ κάτι πραγματικά αντισυμβατικό.

- Στην προσωπική σου ζωή αναζητάς ηρεμία ή ένταση; Ζητάω μόνο ηρεμία. Σημασία έχει σε μια ερωτική σχέση να είσαι ευτυχισμένος. Αυτό και τίποτε άλλο.

- Τι αναζητάς σε έναν σύντροφο; Να είμαι με έναν άνθρωπο που με γοητεύει ως άνδρας και εκτιμώ ως προσωπικότητα.

- Τα δημοσιεύματα σε θέλουν να είσαι ζευγάρι με τον Γιάννη Φιξ. Πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή; Οταν μιλάω για τα προσωπικά μου είμαι πάντα τηλεγραφική, γι’ αυτό και θα σου πω ότι στην προσωπική μου ζωή είμαι μια χαρά.

- Πώς αισθάνεσαι για τους πρώην συντρόφους σου; Με όποιον έχω υπάρξει για καιρό στη ζωή μου αισθάνομαι μόνο εκτίμηση.

- Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όλοι περίμεναν ότι φέτος το καλοκαίρι θα παντρευόσουν με τον πρώην σύντροφό σου Φώτη Βαλλάτο. Τελικά, δεν ήταν ο κατάλληλος; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 

- Αλήθεια, σκέφτεσαι τον γάμο; Εχεις φανταστεί τον εαυτό σου σε μια οικογένεια; Οχι, νιώθω ακόμα πολύ μικρή για γάμο και παιδί…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ