Μουντιάλ 2022, Γερμανία-Ιαπωνία 1-2: Και στο τέλος κερδίζουν οι «σαμουράι»! - Δείτε τα γκολ

Μουντιάλ 2022, Γερμανία-Ιαπωνία 1-2: Και στο τέλος κερδίζουν οι «σαμουράι»! - Δείτε τα γκολ

Οι Γερμανοί την «πάτησαν» όπως η Αργεντινή με τη Σαουδική Αραβία - Προηγήθηκαν στο 33', αλλά  Ντόαν στο 76' και Ασάνο στο 85' έφεραν το ματς... τούμπα

japan_goal_wc22_arthro
Λίγες ώρες μετά την ήττα σοκ της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία, το πάθημα των λατινοαμερικάνων δεν έγινε μάθημα για τους Γερμανούς που την πάτησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κόντρα στους Ιάπωνες στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojs6aghu8rt)


Τα «πάντσερ» κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο από το 20' έως το 70' καταφέρνοντας να προηγηθούν με το πέναλτι του Γκουϊντογκάν στο 33'... Ωστόσο ενώ δημιούργησαν (ειδικά στο Β' ημίχρονο) πληθώρα ευκαιριών δεν τις εκμεταλλεύτηκαν (εκπληκτικός ο Ιάπωνας τερματοφύλακας Γκόντα) και το πλήρωσαν... Οι πεισματάρηδες Ασιάτες βρήκαν τις στιγμές που έψαχναν για να χτυπήσουν στο 76' και στο 85' πετυχαίνοντας δύο γκολ και προκαλώντας νέες... σεισμικές δονήσεις στο Κατάρ.

Το ματς
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο στο οποίο ακυρώθηκε ένα γκολ της Ιαπωνίας για οφσάιντ του Τανάκα, η Γερμανία άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κλέβοντας συνεχώς μπάλες κι από το 17' και μετά άρχισε να δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις με τον Γκόντα να επεμβαίνει όποτε χρειάστηκε, ωστόσο στο 33' έκανε το μεγάλο λάθος.

Κλείσιμο
Ο κίπερ της Ιαπωνίας δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει σωστά τον Ράουμ και μετά την προσποίηση τον ανέτρεψε με τον Γκουϊντογκάν να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι... Ακόμη και μετά το 1-0 η Γερμανία πίεσε για ένα δεύτερο γκολ το οποίο ήρθε αλλά ακυρώθηκε σωστά καθώς στο 45'+2' ο Χάβερτζ σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojpjf4dojjd)

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία έδωσε λίγο χώρο στην Ιαπωνία, όμως δεν κινδύνευε καθόλου κι αντιθέτως σχεδόν σε κάθε δική της επίθεση απειλούσε με ένα δεύτερο γκολ έχοντας και δοκάρι με τον Γκουϊντογκάν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojqmwzlwy4p)

Οι Ιάπωνες προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να γίνουν απειλητικοί χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά αυτό που τους κράτησε ζωντανούς ήταν η αστοχία των Γερμανών και οι εντυπωσιακές επεμβάσεις του τερματοφύλακα τους που διατηρούσαν το ρευστό 1-0...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojrwq0nx9c9)


Έτσι φτάσαμε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, όπου με τις αλλαγές που έγιναν οι Ιάπωνες τα έπαιξαν όλα για όλα και δικαιώθηκαν... Αφού αρχικά έχασαν απίθανη διπλή ευκαιρία, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 76' με τον Νόιερ να διώχνει την επικίνδυνη σέντρα και τους συμπαίκτες του να κοιτούν τον Ντόαν (που αγωνίζεται στη Φράιμπουργκ) να πετυχαίνει το 1-1...


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojr4urhlrzd)

Το σκηνικό μόλις είχε αλλάξει με τη Γερμανία να βρίσκεται σε πανικό και να προσπαθεί με άναρχο τρόπο να πάρει ξανά το προβάδισμα, την ίδια ώρα που οι ψυχωμένοι Ιάπωνες βρήκαν ακόμη περισσότερους χώρους και με τον Ασάνο στο 85' πέτυχαν ένα απίθανο γκολ ολοκληρώνοντας την επική ανατροπή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cojr66eklki9)

Στα 13 λεπτά που απέμειναν οι Γερμανοί πίεσαν ασφυκτικά, δημιούργησαν απειλητικές καταστάσεις, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία τους γνωρίζουν δεύτερη σερί ήττα σε όμιλο Μουντιάλ (η προηγούμενη το 2018 από τη Νότιο Κορέα) και το μόνο που μπορούν να κρατήσουν ήταν το ρεκόρ του Γιουσούφα Μουκόκο, ο οποίος, σε ηλικία 18 ετών και 3 ημερών, έγινε ο νεώτερος Γερμανός ποδοσφαιριστής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου
ο 

Διαιτητής: Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)

Οι συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ζίλε, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ, Κίμιχ, Γκιντογάν (67΄ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (90΄ Μουκόκο), Μίλερ (67΄ Χόφμαν), Μουσιάλα (79΄ Γκέτσε), Χάβερτς (79΄ Φίλκρουγκ)

ΙΑΠΩΝΙΑ (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Σακάι (75΄ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57΄ Μιτόμα), Εντο, Τανάκα (71΄ Ντοάν), Τζ. Ιτο, Καμάντα, Κούμπο (46΄ Τομιγιάσου), Μαέντα (57΄ Ασάνο)

Ειδήσεις σήμερα:

«Κάναμε μασάζ στον πατέρα Αντώνιο όπως κάθε παιδί στον πατέρα του», λέει τρόφιμος της Κιβωτού

Άρση της βουλευτικής ασυλίας Πάτση ζητά ο εισαγγελέας Εφετών - Στη Βουλή ο φάκελος

Μήνυμα Δένδια για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Η Μεσόγειος δεν αποτελεί εμπόδιο μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK