Μουντιάλ 2018 - Ουρουγουάη-Πορτογαλία 2-1: Ο Καβάνι έστειλε τον Ρονάλντο σπίτι του!

Μουντιάλ 2018 - Ουρουγουάη-Πορτογαλία 2-1: Ο Καβάνι έστειλε τον Ρονάλντο σπίτι του!

Ο Έντισον Καβάνι έβαλε τη σφραγίδα του στην πρόκριση της Ουρουγουάης στους «8» του Μουντιάλ 2018 - Ο άσος της Παρί άνοιξε το σκορ στο 7' κι όταν ισοφάρισε ο Πέπε στο 55' είχε άμεση απάντηση διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 62'!

urugouay_port_mesa
Το ταξίδι της ομάδας του Οσκαρ Ταμπάρες συνεχίζεται. Αν και δέχθηκε το πρώτο της γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, η Ουρουγουάη είχε έναν hot Καβάνι που πέτυχε δύο γκολ και ουσιαστικά απέκλεισε μόνος του την Πορτογαλία, την οποία δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν περισσότεροι οι Ρονάλντο και Σάντος. Ξεπέρασε τα 500 λεπτά χωρίς να σκοράρει ο Κριστιάνο, ενώ ο Πέπε πέτυχε το γκολ Νο50 των Ιβήρων στη διοργάνωση. Αποχώρησε τραυματίας λίγο μετά το γκολ ο Καβάνι, προκαλώντας ανησυχία στην Celeste.

Φωτιά πήρε το ματς από νωρίς καθώς ύστερα από μακρινή μπαλιά ο Σουάρες κατέβασε και έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Καβάνι με κεφαλιά - δυναμίτη τίναξε τα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο για το 1-0. Η Πορτογαλία από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχασε την κατοχή σε κανένα σημείο του αγώνα, όμως ένα σουτ του Ρονάλντο ένα λεπτό πριν το γκολ και η κεφαλιά του Φόντε στο 11' ήταν οι μοναδικές φάσεις για τους Ιβηρες. Η κατοχή για την ομάδα του Σάντος ήταν στο 64% - 34%, όμως εκείνος που απείλησε ήταν ο Σουάρες στο 22' με φάουλ του έβγαλε ο Ρουί Πατρίσιο. Η Ουρουγουάη παρέμεινε πίσω εκπληκτικά οργανωμένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει την μπάλα στην Πορτογαλία, η οποία έφτανε άνετα έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Ετσι, χωρίς πολλές φάσεις έφυγαν τα πρώτα 45 με την Celeste μπροστά με 1-0.

Με γκολ ξεκίνησε και η επανάληψη. Στο 55' το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα από τους Πορτογάλους και από τη σέντρα του Γκερέιρο, ο Πέπε από την καρδιά της άμυνας έκανε με δυνατή κεφαλιά το 1-1. Δυστυχώς για την ομάδα του Σάντος όμως δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 62' ο Μπετανκούρ έδωσε στην κόντρα στον Καβάνι και εκείνος με υποδειγματικό curler νίκησε ξανά τον Ρουί Πατρσίο για το 2-1. Και η εικόνα ήταν ξανά η ίδια. Με την Celeste να δίνει χώρο να μην κάνει λάθη πίσω και να έχει μέσους και μπάλα με τρελά τρεξίματα και πάθος. Στο 70' η Πορτογαλία έφτασε κοντά στο 2-2 αλλά μετά το λάθος του keeper, Μουσλέρα, ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε ψηλά και στη συνέχεια - μετά και τον τραυματισμό του Καβάνι - πήρε ακόμα περισσότερα μέτρα αλλά η φάση που θα έφερνε νέα ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ και η Ουρουγουάη πέρασε στα προημιτελικά...

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Γοδίν, Χιμένες, Λασάλτ, Τορέιρα, Βεσίνο, Νάντες (80' Σάντσες), Μπετανκούρ (63' Κριστιάν Ροδρίγες), Σουάρες, Καβάνι (74' Στουάνι).
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Φόντε, Ρικάρντο Περέιρα, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα (65' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο (85' Μανουέλ Φερνάντες), Μπερνάρντο Σίλβα, Γουέντες (74' Αντρέ Σίλβα), Ρονάλντο.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

Κλείσιμο
87': Με σουτ της απελπισίας η Πορτογαλία προσπαθεί να απειλήσει...

83': Ο ΡΙκάρντο μπαίνει στην περιοχή, όμως δεν βρίσκει συμπαίκτη...

76': Κόρνερ για την Αργεντινή η μπάλα φτάνει στον Γκερέιρο ο οποίος σουτάρει ψηλά άουτ...

71': Έξω ο Καβάνι πιθανώς με τράβηγμα! Στη θέση του ο Στουάνι

70': Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μπερνάντο Σίλβα που σουτάρει άουτ στην κενή εστία!

Ακόμη μια παιδική αντίδραση από την άμυνα της Πορτογαλίας!


62' ΓΚΟΟΟΟΟΛ: Από το βολέ του Μουσλέρα οι Πορτογάλοι δεν καθαρίζουν τη φαση, ο Σουάρες μοιράζει στον Καβάνι που σουτάρει στην κίνηση και στέλνε τη μπάλα στα δίχτυα!

60': Νέο κόρνερ για την Πορτογαλία

Νίκησε κατά κράτος τους Γοδίν, Ροντρίγκες ο Πέπε

55' ΓΚΟΟΟΟΛ: Από την εκτέλεση κόρνερ και την σέντρα του Γκερέιρο ο Πέπε με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1!

50': Προσπαθεί η Πορτογαλία να βρει διαδρόμους

46' Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο

45'+2': Ο Καβάνι κάνει καταπληκτικό κατέβασμα, αλλά και πολύ κακό τελείωμα...

40': Πολύ αργή και προβλέψιμη στις επιθέσεις της η Πορτογαλία, δεν έχει κάνει σοβαρή τελική προσπάθεια μετά από 40 λεπτά!

35': Έχει ισορροπήσει κάπως η Ουρουγουάη και τουλάχιστον κρατά τη μπάλά στα πόδια της και δεν πιέζεται..

32': Η μπάλα όμως στο τείχος και ο Καβάνι στη συνέχεια κερδίζει το φάουλ.

31': Φάουλ κερδίζει ο Γκέντες έξω από την περιοχή της Ουρουγουάης και ο Ρονάλντο ετοιμάζεται..

25': Δεν έχει αλλάξει η εικόνα του αγώνα με την Πορτογαλία να έχει την απόλυτη υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Ουρουγουάης, ενώ ο Φόντε είναι ο 12ος παίκτης της Ουρουγουάης καθώς και τον Καβάνι έχασε στη φάση του γκολ και σε κάθε του επαφή με τη μπάλα κάνει... γκέλα!

22': Ο Σουάρες σουτάρει δυνατά κι ο Ρούι Πατρίσιο διώχνει με δυσκολία.

21': Ο Σουάρες στην ατομική προσπάθεια κερδίζει το φάουλ στον άξονα της εστίας της Πορτογαλίας.

15': Πιέζει η Πορτογαλία που κερδίζει συνεχώς μπάλες κοντά στην περιοχή της Ουρουγουάης.



13': Ο Φόντε προλαβαίνει τον Σουάρες και παραχωρεί το κόρνερ

10': Κόρνερ για την Πορτογαλία, ο Φόντε παίρνει την κεφαλιά (έχοντας κάνει φάουλ) όμως αστοχεί...

Άψογη συνεργασία των δύο επιθετικών της Ουρουγουάης. Ο Καβάνι πήρε τη μπάλα πλάγια δεξιά, έκανε πάσα 40 μέτρων στον Σουάρες κι έφυγε σφαίρα στην περιοχή για να δεχθεί την σέντρα από τον συμπαίκτη του και να ανοίξει το σκορ!

7' ΓΚΟΟΟΟΛ: Ο Σουάρες δέχθηκε την πάσα στα αριστερά της επίθεσης κι αφού είδε την κίνηση του Καβάνι, έκανε την σέντρα ακριβείας κι ο τελευταίος με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Ουρουγουάη!

5': Ο Μπερνάντο σπάει τη μπάλα στον Ρονάλντο που σουτάρει με τον Μουσλέρα να μπλοκάρει σταθερά.

4': Κόρνερ για την Πορτογαλία, καθαρίζει ο Πέπε

2': Σέντρα του Ζοάο Μάριο, ο Μπερνάντο πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Moυσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Λασάλτ, Ναντές, Βεσίνο, Τορέιρα, Μπεντανκούρ, Σουάρες, Καβάνι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Ρικάρντο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ουίλιαμ, Αντριέν Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Γκέντες, Ρονάλντο.

-Η Ουρουγουάη απέχει 81 λεπτά από το να ισοφαρίσει την κορυφαία αμυντική της επίδοση που είναι 390 λεπτά χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, ενώ η Πορτογαλία τρέχει ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 17 αγώνων  (στην κανονική τους διάρκεια) σε μεγάλες διοργανώσεις... 

-Όμως αν και έχει συμπληρώσει 424 λεπτά συμμετοχής σε νοκ άουτ αγώνες, ο CV7 δεν έχει καταφέρει να πετύχει γκολ  σε τέτοια ματς...

-Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφαρίζει ένα ακόμη ρεκόρ σήμερα (κι αν προκριθεί η Πορτογαλία θα το καταρρίψει) καθώς φτάνει στον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στις 38 συμμετοχές σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης