Τυνησία-Αγγλία 1-2: Την έσωσε στα... χασομέρια ο Κέιν!

Τυνησία-Αγγλία 1-2: Την έσωσε στα... χασομέρια ο Κέιν!

Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, ο Χάρι Κέιν έσωσε τα "λιοντάρια" από μια ακόμη γκέλα - Ο επιθετικός της Τότεναμ άνοιξε το σκορ στο 11', με τους Τυνήσιους να ισοφαρίζουν στο 35' από το ανόητο πέναλτι του Γουόκερ - Ο Κέιν όμως είπε την τελευταία λέξη, σκοράροντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

κανε56
Με την... υπογραφή του Χάρι Κέιν, η Αγγλία κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Τυνησίας για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο αρχηγός των "Τριών Λιονταριών" σκόραρε στο 11' και στο 91' και έδωσε στις καθυστερήσεις τους τρεις βαθμούς.

Νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Τυνησία με πέναλτι του Σασί (35'), σε ένα ματς που η Αγγλία ήταν καλύτερη και είχε και δύο δοκάρια.

Κλείσιμο

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε τα εύκολα-δύσκολα κόντρα στην Τυνησία αφού από τις πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, πήγε στα αδιανότητα προβλήματα στη δημιουργία στο δεύτερο, όμως με τον Κέιν να βάζει δύο γκολ νίκησε με 2-1 και ξεκίνησε καλά. Για τα Τρία Λιοντάρια ήταν η πρώτη νίκη στις καθυστερήσεις σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ ο επιθετικός της Τότεναμ έγινε ο πρώτος που βάζει δύο τεμάχια σε Mundial μετά τον Λίνεκερ το 1990 με τα δύο πέναλτι στο Καμερούν. Επιασαν το Βέλγιο στους τρεις βαθμούς οι Αγγλοι.

Δύο τρομερές ευκαιρίες έχασε η Αγγλία στο ξεκίνημα του ματς με τον Λίνγκαρντ να μην μπορεί να νικήσει στο 3' από κοντά από τον Χασέν και στο 4' ο Στέρλινγκ απλά δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα μετά την προσπάθεια του Λίνγκαρντ. Στο 11' άνοιξαν το σκορ τα Τρία Λιοντάρια όταν ο Χασέν απέκρουσε την κεφαλιά του Στόουνς και ο Κέιν σε άδεια εστία έκανε το 1-0. Στο 15' ο βασικός keeper της Τυνησίας, Χασέν, τραυματίστηκε και αποχώρησε για να μπει ο Μπεν Μουσταφά. Η Αγγλία έπαιξε μονότερμα, είχε κατοχή πάνω από 60% και 10 ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όμως στο 35' ισοφαρίστηκε από το πέναλτι του Σασί ύστερα από παράβαση του Γουόκερ (1-1).

Στα επόμενα λεπτά η Αγγλία είχε δύο δοκάρια. Στο 39' ο Κέιν έκανε την ανάποδη κεφαλιά στο οριζόντιο και στην εξέλιξη της φάσης ο Στόουνς τσαφ με βολέ από κοντά και στο 44' ο Λίνγκαρντ τσίμπησε από τον Μπεν Μουσταφά αλλά η μπάλα πήγε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και άουτ. Στην επανάληψη η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θα ονειρευόταν τις φάσεις που έκανε στο πρώτο. Σε ένα ματς που η Τυνησία είχε διαβάσει άριστα, οι Αγγλοι έκαναν την πρώτη φάση στο 79' με το μέτριο φάουλ του Γιανγκ, άουτ για να έρθει το γκολ στο 91' με την κεφαλιά του Κέιν για το τελικό 2-1.

Τυνησία (Ναμπίλ Μααλούλ): Χασέν (15' Μπεν Μουσταφά), Σιάμ Μπεν-Γιουσέφ, Μααλούλ, Μπρον, Σλιτί (74' Μπεν Αμόρ), Σασί, Σκιρί, Μεριά, Καζρί (85' Καλιφά), Μπαντρί, Φακρεντίν Μπεν-Γιουσέφ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Γουόκερ, Γιανγκ, Τρίπιερ, Χέντερσον, Ντέλε Αλι (80' Λόφτους-Τσικ), Λίνγκαρντ (93' Ντάιερ), Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Κέιν.

Πηγή: gazzetta.gr

Παρακολουθήσατε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+1' ΓΚΟΟΟΟΛ: Από το κόρνερ ο Στόουνς πήρε την κεφαλιά κι ο Κέιν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι με νέα κεφαλιά λυτρώνει τους Άγγλους!



84': Το κόρνερ εκτελείται κι ο Στόουνς κάνει επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Μουσαφά... Κι οι δύο είναι πεσμένοι στο χορτάρι, αλλά θα σηκωθούν.

83': Ο Ράσφορντ μπαίνει στην περιοχή, φτάνει μέχρι την τελική γραμμή και κερδίζει το κόρνερ

79': Στην εκτέλεση ο Γιάνγκμ, η μπάλα μισό μέτρο πάνω από το δοκάρι της Τυνησίας...

78': Φάουλ σε πολύ καλή θέση για την Αγγλία στα πέντε μέτρα έξω από την περιοχή...

71': Γέμισμα του Χέντερσον, αδράνεια της άμυνας, αλλά ο Μουστάφα μπλοκάρει προ του Ντέλε Άλι.

69': Εκτελεί το φάουλ ο Τρίπιερ η μπάλα περνά ένα μέτρο από το δοκάρι..

68': Ο Ράσφορντ στη θέση του Στέρλινγκ..

61': Κόρνερ για την Αγγλία, ο Τζόουνς παίρνει πάλι την κεφαλιά, αλλά ο Κέιν δεν μπορεί να απειλήσει...

55': Δεν έχει τον ίδιο ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο με τους Τυνήσιους να κλείνουν καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους.

51': Κόρνερ για την Αγγλία, ο Ντέλε Άλι παίρνει την κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Μουσταφά.

Σέντρα στο Β' ημίχρονο


45'+2': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η Τυνησία δεν έχει τελική προς την εστία του Πίκφορντ, αλλά ελέω Γουόκερ και αστοχίας Λίνγκαρντ είναι στο 1-1!!!

44': Δοκάρι ο Λίνγκαρντ! Δεν τον θέλει η μπάλα σήμερα... Βρέθηκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Μπεν Μουσταφά κι η μπάλα σαδιστικά βρήκε τη ρίζα της κάθετης δοκού και πέρασε άουτ...

43': Ο Λίνγκαρντ δεν μπορεί να σκοράρει και πάλι. Ο Μαγκουαίρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Λίνγκαρντ, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε κεφάλι αμυντικού και πέρασε
κόρνερ! Τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες από τον άσο της Γιουνάιτεντ.

39': ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: 
Από το φάουλ ο Μαγκουαίρ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Στέρλινγκ με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια αρχικά ο Λίνγκαρντ, αλλά κυρίως ο Στόουνς από τα δύο μέτρα έπιασαν... αέρα χάνοντας την ευκαιρία!



Ο Γουόκερ ήδη μετρά δύο σημαντικές γκέλες με τη δεύτερη να κοστίζει το γκολ της ισοφάρισης...



35' ΓΚΟΟΟΛ: Το εκτελεί ο Σασί και παρόλο που ο Πίκφορντ έπεσε σωστά ισοφάρισε σε 1-1!



33': Πέναλτι για την Τυνησία, με τον διαιτητή να θεωρεί ότι υπάρχει σπρώξιμο από τον Γουόκερ σε ακίνδυνη σέντρα!  Ο μπακ της Σίτι με τη μπάλα να περνά πολύ ψηλά, άπλωσε το χέρι του και γκρέμισε τον Μπεν Γιουσέφο οποίος δεν μπορούσε να απειλήσει!

27':Ο Γουόκερ κάνει ανόητο λάθος έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ των Τυνήσιων κοντράρει και καταλήγει σε κόρνερ.

24': Ωραία σέντρα στην περιοχή της Τυνησίας, ο Λίνγκαρντ είναι εντελώς μόνος του, αλλά κάνει το... τσαφ και χάνεται η ευκαιρία!

22': Πρώτη επίθεση για την Τυνησία και το κέρδος είναι ένα κόρνερ



20': Έχει πέσει κάπως ο ρυθμός..

16': Νέα ευκαιρία για την Αγγλία με τον Στέρλινγκ να κάνει το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αλλά οι συμπαίκτες του δεν πίστευαν ότι θα περάσει η μπάλα και αιφνιδιάστηκαν με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί.

Με δάκρυα στα μάτια αποχωρεί ο γκολκίπερ της Τυνησίας που δίνει τη θέση του στον Μπεν Μουσταφά.



Ο Χασέν που είχε χτυπήσει στη φάση του 4', τραυματίστηκε ξανά στη φάση του γκολ και δεν μπορεί να συνεχίσει!



11': ΓΚΟΟΟΟΛ: Από το κόρνερ ο Στόουνς πήρε την κεφαλιά, ο Χασέν απογειώθηκε και έδιωξε με το ένα χέρι, αλλά ο Κέιν από κοντά άνοιξε το σκορ για την Αγγλία!



10': Σουτ του Κέιν, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει σε κόρνερ

6': Οι Αγγλοι έχουν παρασύρει τους Τυνήσιους που είναι τυχεροί

4': Νέα μεγάλη φάση με τον Ντέλε Άλι να βρίσκει τον Λίνγκαρντ, αυτός γύρισε στον Στέρλινγκ με τον τελευταίο να παραπατά και να χάνει το σίγουρο γκολ!!!

3': Τρομερή ευκαιρία για την Αγγλία καθώς από το λάθος του Μπεν Γιουσέφ η μπάλα έφτασε στον Λίνγκαρντ ο οποίος στα τρία μέτρα από την εστία δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χασέν!

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις:
Τυνησία (4-3-3): Χασέν – Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ – Σκιρί, Μπαντρί, Σασί - Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί, Σλιτί.
Αγγλία (3-5-2): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ - Τρίπιερ, Ντέλε Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ - Στέρλινγκ, Κέιν.

-Φοβερές εικόνες στις κερκίδες με... σταυφορόφους, Φαραώ,  οργανοπαίκτες και... άφθονη μπύρα

ENG-TUN11
ENG-TUN10
ENG-TUN6
ENG-TUN7
ENG-TUN8
ENG-TUN9







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης