Τα ηλεκτρικά γραφεία και τα καθίσματα της ΔΡΟΜΕΑΣ δημιουργούν ένα περιβάλλον που προάγουν την εργασιακή μας καθημερινότητα.
Αν και συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών του Νότη, ο Γιώργος Μουκίδης τον ενημέρωσε μέσω facebook πως «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου, κ. Νότη Σφακιανάκη».
Αναμενόμενες οι αντιδράσεις των φανατικών θαυμαστών του. Αρκετοί μάλιστα, με αυθεντικό θυμό και ασίγαστη οργή, περίπου σαν ο Μουκίδης να γκρεμίζει τα ιερά και τα όσια της θρησκείας τους, κατέφυγαν στη χυδαιότητα και στους «ευγενείς» χαρακτηρισμούς. Το αρχίγραμμα «γ» ήταν τσιχλόφουσκα.
Ακλόνητος ο Γιώργος Μουκίδης. Ακλόνητος και ετοιμόλογος: «Μετά από όλα αυτά τα ''γλυκόλογα'' που διάβασα χθες στον ''τοίχο'' μου και στη σελίδα μου από ορισμένους φαν του ''αυτοκράτορα'' κατάλαβα τελικά γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία στις τάξεις τους το τραγούδι του πρώην συνεργάτη μου ''Πρόβατα''. Ετσι εξηγούνται όλα. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς και χρόνια πολλά σε όλους, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και κάθε ευφυΐας».
Και διευκρίνισε, προφανώς επειδή εκτιμά την υπέρτατη ευφυΐα όλων αυτών των οπαδών: «Πρόβατα αποκαλώ αυτούς που μου επιτέθηκαν φραστικά και απροκάλυπτα τυφλωμένοι από έναν ηλίθιο και ανεξήγητο φανατισμό και όχι όλους τους ακροατές των τραγουδιών μου»!
Μαριχουάνα αγάπη μου!
Η αλβανομαχία και η χρυσαυγίτικη μανία πορεύονται με τη μαριχουάνα. Και η μαριχουάνα με τη φοροδιαφυγή και την τζάμπα μαγκιά. Γιατί ο ίδιος στο παρελθόν είχε ομολογήσει πως έκανε χρήση μαριχουάνας. «Μόνο;», αναρωτήθηκαν σουλατσαδόροι και εξαιρετικοί γνώστες της πιάτσας.
Κοντά με τη «φούντα» και το σπορ της φοροδιαφυγής. Για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος από τον συμπαθέστατο χώρο των καλλιτεχνών. Ειδικά των νυχτερινών κέντρων και των λουλουδιών. Από τα οποία λουλούδια οι καλλιτέχνες και οι ιδιοκτήτες των κέντρων λαμβάνουν το κατιτίς τους.
Ο ίδιος, άλλωστε, έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να πληρώνει φόρους στο κράτος. Μάλιστα σε συνεντεύξεις του πριν από έξι χρόνια, μέσα στην κρίση, είχε ομολογήσει ότι πληρώνει μόνο τις υποχρεώσεις του και ότι ζήτησε από τον λογιστή του να μην πληρώσει ως «χαράτσι» χρήματα τα οποία δεν οφείλει.
Τώρα τι ακριβώς εννοεί με τις «υποχρεώσεις» και το «χαράτσι» μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Σημασία έχει, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πλήθος πασίγνωστων ονομάτων, ακόμα και του ημιθανούς ελληνικού κινηματογράφου, ότι ο Νότης εξακολουθεί να διάγει ζωή χαρισάμενη εντός ασυλίας καλλιτεχνικής.
Πλήθος παραδειγμάτων. Εδώ που τα λέμε, «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε»; Από την Κρήτη το μοναδικό χάρισμα που κληρονόμησε είναι η ευθύτητα. Την οποία εγκατέλειψε στα Τίρανα για τα «περιττώματα του διαβόλου».
Ευθέως και εκτεθειμένος, λοιπόν, ο Νότης ο γνωστός. Γιατί «κανένα πρόβλημα» όταν υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή του Νικόλαου Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο οποίος Κασιδιάρης όταν τηλεοπτικώς παραλίγο να γρονθοκοπήσει δύο γυναίκες, παρουσία του «ακούνητου» σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνέχεια, ως μάγκας και παιδαράς αυθεντικός, την κοπάνησε για να γλιτώσει το αυτόφωρο. Εκτοτε οι μεν «μάγκες» ονομάζονται «Κασιδιάρηδες» και οι δε απλοί παρατηρητές τέτοιων επεισοδίων «Παυλόπουλοι».
Ιδεολογική κόντρα με την Βανδή
Αφού είναι Χρυσαυγίτης δηλωμένος, είναι ομοφοβικός και νοσταλγός της δικτατορίας του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Αν και έχει εκφραστεί εναντίον του Δημητρίου Ιωαννίδη. Δηλαδή του Μητσάρα του «μάγκα» και του εντελώς αυθεντικού αρσενικού. Που μέσα στον οίστρο της πατριωτικής του μανίας «παρέδωσε» τη μισή, σχεδόν, Κύπρο στα κάτεργα της Τουρκίας. Και μάγκας και σωτήρας και αρσενικός και πατριώτης. Ολα μαζί. Γύρισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!
Θρυλική η τοποθέτηση του Νότη σχετικά με την 21η Απριλίου: «Η δικτατορία του Παπαδόπουλου θα είχε αίσιο τέλος για την Ελλάδα εάν δεν την είχαν καταλύσει»!
Στρατευμένος Χρυσαυγίτης. Μάλιστα στη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματος σε νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν, το χαρακτήρισε «αντιστασιακό». Η συνέχεια ακόμα πιο πικάντικη: Πριν από πέντε χρόνια είχε πει ότι όλοι οφείλουν να στηρίξουν τη Χρυσή Αυγή και όχι ο αρχηγός της να βρίσκεται στη φυλακή! Εξαιτίας αυτού του παραληρήματος, η Δέσποινα Βανδή αναγκάστηκε να διακόψει την επαγγελματική συνεργασία της μαζί του.
Θρυλική και η τοποθέτησή του σχετικά με τη Μελίνα Μερκούρη. Που την έχει χαρακτηρίσει «θεά του κ@@@υ».
Μεταξάς – Παπαδόπουλος, οι «τελευταίοι μάγκες»
Επίσης θρυλική και η ανάλυσή του σχετικά με το πολιτικό σύστημα, τους ιερωμένους, τον Μεταξά και πολλούς άλλους: «Είναι ξεδιάντροπη, ελεεινή φυλή αυτή που μας κυβερνάει». Και «τελευταίοι μάγκες» ήταν ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος. Περίπου σαν να λέει «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».
Φυσικά εναντίον των ομοφυλόφιλων. Αλίμονο. Με την επεξήγηση «γίνε πόρνη για να αρέσεις και να ’κονομήσεις και γίνε γκέι γιατί είναι της μόδας». Μεταξύ μας, δεν τον αδικώ. Συμβαίνει. Ειδικά σε μερικούς κύκλους. Εντελώς υπεράνω πάσης υποψίας. Συμπληρώνοντας ότι θα ντρεπόταν αν το παιδί του προτιμούσε άντρες.
Και πάλι μεταξύ μας, όσοι περισσότεροι γκέι τόσο καλύτερα για όλους εμάς. Χα χα χα χα!
Ενα από τα τελευταία περιστατικά, με τα οποία εκτιμώ ότι έτσι εξασφαλίζει δημοσιότητα και δωρεάν προβολή, έχει να κάνει με τη συμμετοχή της Ελένης Φουρέιρα ως εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον διαγωνισμό και την πασαρέλα της Eurovision. Λέγοντας περίπου «τι είναι αυτό το πράγμα; Συμμετέχω εγώ με τη Ρωσία, αλλά είμαι Γερμανός και το τραγούδι το έχει γράψει ένας Ελληνας. Αυτό δεν είναι σωστό! Είναι δυνατόν ένας καλλιτέχνης να πηγαίνει με τη Γερμανία αλλά να έχει καταγωγή από αλλού;».
Με φόντο ένα πουλί – που θα ήθελε να είναι το «πουλί της επανάστασης»
Προφανώς ο Νότης αγνοεί τη λέξη «παγκοσμιοποίηση» και επίσης αγνοεί ότι πλήθος καλλιτεχνών αλλά και ποδοσφαιριστών, γεννημένων ας πούμε στην Αφρική, εκπροσωπούν Ολλανδία, Σουηδία και Δανία.
Γενικώς ο Νότης θέλει να αγνοεί τα πάντα. Οπως Δημοκρατία. Οπως ατομικά δικαιώματα. Οπως ότι οι Αλβανοί έχτισαν όλα περίπου τα ολυμπιακά ακίνητα. Οπως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πάει λέγοντας.
Αθώος λόγω άγνοιας; Μπα καθόλου. Οπως έλεγε και ο Γούντι Αλεν: «Ποιον από τους δύο αγαπάς; Τον καλλιτέχνη ή τον άνθρωπο;». Δύο πρόσωπα στη συσκευασία του ενός. Ο Νότης των Τιράνων. Ο Νότης της Αθήνας. Ο Νότης του «ώπα ώπα» και ο Νότης του Γεώργιου Παπαδόπουλου και της χούντας των «σωτήρων» της 21ης Απριλίου. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Και για να ολοκληρώσω, παραφράζω πασίγνωστο και φιλολαϊκό άσμα που έχει πει ο ίδιος ο Νότης, το οποίο πάει κάπως έτσι:
«Ακου βρε φίλε να δεις τι κρίμα/για τα λεφτά της έπεσα θύμα/φιλότιμο δεν είχα στο στήθος μέσα/ ήμουνα ψεύτης δεν έχω μπέσα».