Ο γάμος των Μπέκαμ έγινε μπίζνα 500 εκατ. ευρώ

Ο γάμος των Μπέκαμ έγινε μπίζνα 500 εκατ. ευρώ

Το αυτοαναφορικό ντοκιμαντέρ έχει σεξ, μπάλα, χρήμα, απιστίες, συγκίνηση και de profundis εξομολογήσεις - Κυρίως, όμως, έχει την απόδειξη πως εδώ και 25 χρόνια, παρά τους ψιθύρους, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ όχι μόνο διατηρούν ακέραιο τον γάμο τους, αλλά και τον έχουν μετατρέψει σε μπίζνα με τρελά κέρδη

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
beckham_arthro_1
Η Δέσποινα και ο Ντέμης χώρισαν. Ο Μπραντ και η Αντζελίνα τα «έσπασαν» -και μάλιστα, αφήνοντας πίσω τους σκανδαλοθηρικά απόνερα, μέσα στα οποία ακόμα προσπαθούν να επιπλεύσουν. Ακόμα και οι λιγότερο φωτογενείς για τον Τύπο, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, «χάλασαν» το «φαραωνικών» διαστάσεων σπιτικό τους. Είναι κλισέ, δηλαδή απ’ τη ζωή βγαλμένο και πολλάκις επαληθευμένο, ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Τίποτα εκτός από τον γάμο/προσοδοφόρα επιχείρηση/μηχανή παραγωγής ειδήσεων του Ντέιβιντ και της Βικτόρια Μπέκαμ, οι οποίοι συμπληρώνουν φέτος αισίως 26 χρόνια γνωριμίας, ενώ στις 4 Ιουλίου γιόρτασαν την 24η χρονιά τους παντρεμένοι. Παρότι μάλιστα η χρονιά δεν σηματοδοτεί και δεν συμπίπτει με κάποια «στρογγυλή» επέτειο, το πιο διάσημο ζευγάρι της Μεγάλης Βρετανίας -κι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολυσυζητημένα στον κόσμο- αποφάσισε πως φέτος ήταν μια καλή στιγμή για να ιχνηλατήσει κι εκείνο στον δρόμο που χάραξαν οι αλλοτινοί κολλητοί φίλοι τους Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.
'BECKHAM' Documentary Series | Official Trailer | Netflix


Μπορεί ο πρίγκιπας του αγγλικού ποδοσφαίρου να μην ανταλλάσσει πια ούτε βλέμμα -ή έστω emoji στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- με τον γαλαζοαίματο πρίγκιπα, αφού παρεμπιπτόντως οι Σάσεξ θεωρούν ότι οι Μπέκαμ φλυαρούν, διοχετεύοντας στα Μέσα ειδήσεις, δηλαδή κουτσομπολιά, για την ιδιώτευσή τους, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έκρινε πως οι συνθήκες, δέκα χρόνια αφότου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, ήταν πια ώριμες για ένα ολωσδιόλου -αλλά στην περίπτωσή του δίκαια- αυτοαναφορικό ντοκιμαντέρ, σε δική του μάλιστα παραγωγή, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Netflix την εβδομάδα που μας πέρασε. Και μάλιστα παρότι το «Beckham», όπως τιτλοφορείται, είναι μια μεγαλόπρεπη αγιογραφία, από εκείνες που κάθε σταρ οφείλει να έχει στο παλμαρέ του σύμφωνα με τα νέα celebrity ήθη και έθιμα, πρόκειται τουλάχιστον για μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετικά και σεναριακά παραγωγή τεσσάρων επεισοδίων. Τη σκηνοθεσία άλλωστε των τεσσάρων επεισοδίων συνολικής διάρκειας τεσσάρων ωρών και 45 λεπτών υπογράφει ο βραβευμένος με Οσκαρ δημιουργός (και πλέον και ηθοποιός) για το ντοκιμαντέρ «The Cove» Φίσερ Στίβενς.

Κλείσιμο
beckham__2_


Οι αποκαλύψεις

Αλλά, ναι, οι παραπάνω λεπτομέρειες μοιάζουν επουσιώδεις και μάλλον δεν πιάνουν μια μπροστά στις (παρ’ ολίγον) αποκαλύψεις που κάνουν οι Μπέκαμ για την ιδιωτική ζωή, τον βίο και την πολιτεία τους. Γιατί παρ’ ολίγον; Διότι μπορεί ένα γενναίο κομμάτι του ντοκιμαντέρ να εστιάζει στην κρίση του γάμου τους την περίοδο όπου ο Μπέκαμ εντάχθηκε στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης το 2003, ωστόσο ούτε εκείνος ούτε το παλαίμαχο Spice Girl αποκαλύπτουν τελικά εάν ο Αδάμ δάγκωσε τελικά τωόντι τον απαγορευμένο καρπό. Να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το 2003 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήδη μεσουρανούσε στα γήπεδα. Δεν ήταν απλώς ένας ακόμα γοργοπόδαρος και επιδέξιος ποδοσφαιριστής. Είχε ήδη εκκολαφτεί σε σταρ. Εντάξει, προφανώς εκτός από τις αγωνιστικές επιδόσεις του, στη μυθολογία του είχαν συμβάλει και οι μεταξύ σοβαρού και αστείου αποκαλύψεις της συζύγου του, πως δηλαδή ο αρρενωπός Ντέιβιντ για τον οποίο οι φίλαθλοι έσκιζαν τις φανέλες τους και τον οποίο οι γυναίκες (εντάξει και οι άνδρες) είχαν τοποθετήσει δυσθεώρητα ψηλά στην πυραμίδα των φαντασιώσεών τους φορούσε ενίοτε ασμένως τα στρινγκ εσώρουχά της.

Στις 17 Ιουνίου του 2003 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωνε τη μεταγραφή του Μπέκαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης, έπειτα από 364 συμμετοχές του με την ομάδα, έξι τίτλους της Premier League, δύο Κύπελλα Αγγλίας και ένα Champions League (το 1999). Με αντίτιμο 35 εκατ. ευρώ ο Αγγλος σούπερ σταρ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα αλλά και στη ζωή του. Οπως αφηγείται στο ντοκιμαντέρ, από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε σε μια καινούρια χώρα, σε μια νέα πόλη, με άγνωστους ανθρώπους που δεν μιλούσαν τη γλώσσα του. Οχι, η Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία δεν είχε πιάσει ακόμα βελόνα και κλωστή για να δημιουργήσει τον διάσημο σήμερα οίκο μόδας της, δεν τον ακολούθησε στην Ιβηρική. Εμεινε σπίτι να μεγαλώνει τους δυο γιους που είχαν ήδη αποκτήσει, τον τρίχρονο τότε Μπρούκλιν και τον ενός έτους Ρόμεο. Το μοναδικό αποκούμπι του ποδοσφαιριστή στην καινούρια του ζωή ήταν η ολλανδικής καταγωγής νέα προσωπική βοηθός του, ονόματι Ρεμπέκα Λος.

Η 46χρονη σήμερα αλλοτινή γραμματέας του Μπέκαμ, η οποία πριν από τη θητεία της στο πλευρό του είχε εργαστεί ως μοντέλο -μιλάμε για σοβαρή προϋπηρεσία- ενώ κατόπιν εξαργύρωσε τη διασημότητά της ως πέτρα του σκανδάλου περιφερόμενη από reality σε tabloid και τούμπαλιν, γρήγορα χρίστηκε από τις βρετανικές εφημερίδες ως η παράνομη ερωμένη του. Η ίδια λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που αγανάκτησε -κατά δήλωσή της την κυρία Μπέκαμ- απολύθηκε, ενώ σαν να μην έφτανε η απομάκρυνσή της που επιβεβαίωνε εμμέσως πως υπήρχε καπνός, η ίδια σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «News of the World» (βλ. πάλαι ποτέ φωλιά της κίτρινης δημοσιογραφίας συμφερόντων Μέρντοχ) έριξε λάδι στη φωτιά μιλώντας για το σύντομο αλλά φλογερό ειδύλλιό της με τον Μπέκαμ. Ηταν η πιο κρίσιμη στιγμή για τον γάμο των Μπέκαμ, ο οποίος κλυδωνιζόταν συθέμελα. Κυρίως σε κοινή θέα.
David Beckham ROASTS Victoria Beckham’s "Working Class" Claim: "Be Honest!" | E! News

Τα μυστικά

Αλλά η Βικτόρια, η οποία, όπως μαθαίνουμε στο ντοκιμαντέρ, πήγαινε σχολείο με τη Rolls-Royce του πατέρα της, δεν ήταν (και δεν είναι) από τις γυναίκες που θα άφηνε μια τυχαία κοινή θνητή να χαλάσει το παραμύθι που είχε φροντίσει να αποσαφηνίσει ότι ζούσε ήδη από τη μέρα του γάμου της, όταν εκείνη και ο σύζυγός της είχαν απαθανατιστεί σε χρυσούς θρόνους με κόκκινη ταπετσαρία από βελούδο. Με συνοπτικές διαδικασίες μετακόμισε κι εκείνη στην Ισπανία, για να βρίσκεται νύχτα μέρα στο πλευρό τ’ αντρός της (sic), αποσοβώντας τελικά εκείνο που σε κάποιους έμοιαζε αναπόφευκτο, ήτοι το διαζύγιο.

Βέβαια, παρότι αμφότεροι ερωτώνται και μιλούν -από την ασφάλεια και την απαράμιλλη πολυτέλεια του σπιτιού τους- στο ντοκιμαντέρ για την πιο σκοτεινή ώρα τους, κανείς από τους δύο δεν απαντά εάν τελικά ο Ντέιβιντ ήταν τόσο άπιστος όσο τον παρουσίαζε ο Τύπος. Ως γνωστόν τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Το ντοκιμαντέρ για τα έργα και τις ημέρες του Μπέκαμ φυλλομετρά τη ζωή του όλη. Από τα μαθητικά χρόνια του, όταν απλώς απαξίωνε το σχολείο γιατί το μόνο που ήθελε ήταν να κλωτσά το τόπι, μέχρι την ανάδειξή του σε σούπερ σταρ της μπάλας κι από εκεί σε οικουμενικού διαμετρήματος, απήχησης και οικονομικού αποτυπώματος brand - η κοινή περιουσία τους με τη Βικτόρια αγγίζει κάτι παραπάνω από το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Εκτός από τον ίδιο που ανάμεσα σε άλλα αποκαλύπτει την ψυχαναγκαστική εμμονή του με την τάξη και την καθαριότητα και τη Βικτόρια, για το φαινόμενο που ενσαρκώνει μιλούν η μαμά Μπέκαμ (Σάντρα Ουέστ), φίλοι, πρώην συναθλητές του, παπαράτσι που τον είχαν πολλές φορές πάρει στο κατόπι, αλλά και ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο άνθρωπος που τον γαλούχησε και τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά και με τον οποίο η σχέση τους διαρράγηκε έπειτα από την ήττα της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ από την Αρσεναλ σε αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας το 2003. Μέντορας και μαθητής είχαν τότε σχεδόν πιαστεί στα χέρια, με τον καβγά τους να κορυφώνεται όταν ο Φέργκιουσον πέταξε το παπούτσι του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ στο κεφάλι του Μπέκαμ και η υπόλοιπη ομάδα συγκρατούσε τον τελευταίο για να μην ορμήσει στον προπονητή.
David Beckham's Son LOVES Wolverine | Best of David Beckham | The Graham Norton Show

Ο κάτοχος μάλιστα του επίμαχου παπουτσιού αφηγείται με λεπτομέρεια στο ντοκιμαντέρ την ιστορία που καθοδήγησε λίγους μήνες αργότερα την έξοδο του Μπέκαμ από τη Γιουνάιτεντ. Ηταν μια από τις στιγμές που ο 48χρονος σήμερα παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά για πάντα σούπερ σταρ ανακαλεί ως τις πιο μελανές και σκοτεινές στην ποδοσφαιρική καριέρα του. Βέβαια σε τίποτα δεν συγκρίνεται με τη διαπόμπευση, τον εξευτελισμό και την αποδόμηση που ακολούθησε την περίφημη κόκκινη κάρτα που ο Μπέκαμ δέχτηκε στον νοκ άουτ αγώνα με την Αργεντινή στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 1998 στη Γαλλία.

Το αψυχολόγητο χτύπημά του στον Ντιέγκο Σιμεόνε κόστισε την αποβολή του από το κρίσιμο ματς λίγο πριν από την εκπνοή του δευτέρου ημιχρόνου -κι ενώ ο αγώνας ήταν ισόπαλος 2-2-, οι Αγγλοι φίλαθλοι χρέωσαν τελικά σε εκείνον την ήττα και τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας τους από τη διαδικασία των πέναλτι που ακολούθησε και ο Μπέκαμ στα 23 του χρόνια βρέθηκε εν μία νυκτί από τους επτά ουρανούς στα τάρταρα. Εγινε ο ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος.
Netflix 'BECKHAM' - 'David Beckham and Sir Alex Ferguson'


Οπως εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ, ακόμα και 25 χρόνια μετά δεν έχει καταφέρει να συγχωρέσει τον εαυτό του για το ηλίθιο λάθος του. Και μπορεί αμέσως μετά τον επίμαχο αγώνα, ο πατέρας του, «καμένος» κατά το κοινώς λεγόμενο οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να είχε μια ανοιχτή αγκαλιά για τον γιο του, όμως για μήνες μετά ο Μπέκαμ ζούσε την απόλυτη αμφισβήτηση. Στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, ακόμα και στον δρόμο. Φοβόταν να κυκλοφορήσει μόνος γιατί θεωρούσε ότι κάποιος θα βρισκόταν να του επιτεθεί, να τον βρίσει ή να τον φτύσει για την ατιμωτική ήττα. Ψυχολογικά είχε φτάσει στο ναδίρ του. Δεν έτρωγε, δεν κοιμόταν, δεν μπορούσε να μαζέψει τα κομμάτια του. Αλλά, όπως λέει, δεν είχε μάθει να εγκαταλείπει τόσο εύκολα τα όπλα.

beckham


Το νέο της εγκυμοσύνης

Εμμεσα πάντως το ντοκιμαντέρ εξερευνά και την επιρροή που είχε η Βικτόρια στην κακή αγωνιστική ημέρα του Μπέκαμ στο Παγκόσμιο του ’98, αφού για πρώτη φορά αποκαλύπτεται ότι την προηγούμενη νύχτα του κρίσιμου αγώνα εκείνη είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον σύζυγό της πως ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί τους. Θυμάται πως βρισκόταν μάλιστα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όταν του τηλεφώνησε για να του μεταφέρει το χαρμόσυνο νέο, γεγονός που σχεδόν τους υπέδειξε να βαφτίσουν τον πρωτότοκο γιο τους με το όνομα της χιλιοτραγουδισμένης γειτονιάς της Νέας Υόρκης. Η Βικτόρια Μπέκαμ ερωτάται στο ντοκιμαντέρ αν θεωρεί ακόμα καλή εκείνη την απόφασή της να μιλήσει για την εγκυμοσύνη της στον σύζυγό της πριν από ένα νευραλγικής σημασίας ματς. Ακόμα δεν έχει την απάντηση. Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως το μένος που εισέπραττε η οικογένεια για την ήττα της Εθνικής Αγγλίας ήταν τόσο και τέτοιο, ώστε ακόμα και καιρό μετά τη γέννηση του Μπρούκλιν το 1999 δέχονταν απειλές από φερόμενους απαγωγείς.

Θα μπορούσε να πει πάντως κανείς ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα, τη σύζυγό του δύο χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν εκείνη έφερνε στον κόσμο το τρίτο παιδί τους, τον Κρουζ. Ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να είναι παρών στη γέννα, αφού είχε ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Οχι στο γρασίδι. Εξωαγωνιστικές.

Συγκεκριμένα την ώρα που η Βικτόρια βρισκόταν στη διαδικασία του τοκετού, εκείνος φωτογραφιζόταν μαζί με την Τζένιφερ Λόπεζ και την Beyonce. Ναι, η Βικτόρια Μπέκαμ ήταν για μια ακόμα φορά έξαλλη με τον σύζυγό της - και πλέον δεν έχει ούτε ψήγμα δισταγμού να το ομολογήσει μπροστά στις κάμερες. Αλλωστε πλέον φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι ικανό ή αρκετά σημαντικό για να μπει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που πιθανότατα έχει διαβάσει τα πάντα να γράφονται για εκείνο εδώ και 25 χρόνια και μοιάζει τόσο αχώριστο ώστε πλέον ανοίγει το ίδιο μια χαραμάδα στα τρίσβαθα του ιδιωτικού βίου του στην οικουμένη.

Είναι πάντως απορίας άξιον πώς σε ένα αναλυτικό και καλοδουλεμένο ντοκιμαντέρ, στο οποίο ο Μπέκαμ φλεξάρει ακόμα και την ιδιότητά του ως μελισσοκόμου -είναι το χόμπι που ξεκίνησε στην καραντίνα ενώ το μέλι του λέγεται πως έχει γίνει το αγαπημένο του έτερου παλαίμαχου σούπερ σταρ του NFL Τομ Μπρέιντι- δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να αποκαταστήσει -επιτέλους- την αλήθεια αναφορικά με το εάν τελικά εκτός από τη ζωή, την καθημερινότητα, τις χαρές και τις λύπες οι Μπέκαμ εξακολουθούν να μοιράζονται και τα εσώρουχα της Βικτόρια.

Ειδήσεις σήμερα

Δρυμιώτης για αυτοδιοικητικές: Έχω πειστεί για ένα πράγμα, ο κόσμος εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη

Είχα ζητήσει βοήθεια, κανείς δεν ανταποκρίθηκε - Ήταν η έσχατη λύση, λέει ο πατέρας που άρπαξε τον 2χρονο γιο του


Προφυλακιστέος ο 55χρονος που ασελγούσε στον 13χρονο βαφτισιμιό του και σε έναν συνομήλικό του στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης