Lil Nas X: Απειλή για βόμβα στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Lil Nas X: Απειλή για βόμβα στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του στο Φεστιβάλ του Τορόντο

Η προβολή του ντοκιμαντέρ του ράπερ καθυστέρησε λόγω κλήσης που έγινε για ενδεχόμενη ύπαρξη βόμβας

lil_nas_x
Η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Lil Nas X «Lil Nas X: Long Live Montero» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε μετά από απειλή για βόμβα που είχε ως στόχο τον καλλιτέχνη.

Η επίσημη προβολή ήταν προγραμματισμένη για έναρξη στις 10 μ.μ. στο «Roy Thomson Hall», έναν από τους σημαντικότερους χώρους του TIFF. Οι συν-σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ και ο μοντέρ έφτασαν πρώτοι στο κόκκινο χαλί, ποζάροντας με τους θαυμαστές που είχαν παραταχθεί στην είσοδο.
Αλλά καθώς ο πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο σταρ της ραπ Lil Nas X, έφτασε με το αυτοκίνητό του για να περπατήσει και αυτός το χαλί, οι διοργανωτές ενημερώθηκαν ότι είχε ειδοποιηθεί για απειλή βόμβας και ο καλλιτέχνης κλήθηκε να περιμένει, σύμφωνα με πηγές στο «Variety». Η απειλή στόχευε ειδικά τον ράπερ επειδή είναι ένας μαύρος γκέι καλλιτέχνης, πρόσθεσε μια πηγή.

Κλείσιμο
Η άφιξη του Nas καθυστέρησε 20 λεπτά, καθώς η ασφάλεια του TIFF έκανε έλεγχο του χώρου. Αφού αποδείχθηκε ότι η απειλή δεν ήταν αληθοφανής, συνάντησε τους σκηνοθέτες στο κόκκινο χαλί και η προβολή ξεκίνησε περίπου στις 10:30 μ.μ.

Στα 46 χρόνια της ιστορίας του, το TIFF δεν είχε σχετικά πολλά περιστατικά όσον αφορά την ασφάλεια. Το 2017, το φεστιβάλ επένδυσε σε αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έπειτα από ένα χακάρισμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance στη Γιούτα, που προκάλεσε προβλήματα στις δυνατότητες των ταμείων και τις συνδέσεις WiFi σε όλη την πόλη. Το 2018, το Τορόντο εισήγαγε σκύλους ανίχνευσης βομβών και ελέγχους τσάντας στις προβολές ως απάντηση στις τοπικές τρομοκρατικές επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων ενός δημόσιου πυροβολισμού και του θανάτου 10 αθώων όταν ένας οδηγός έριξε σκόπιμα ένα φορτηγάκι σε ένα πεζοδρόμιο).
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ, ο Nas μίλησε στο Variety για τον αντίκτυπο που ελπίζει ότι θα έχει η ταινία στο κοινό, ειδικά καθώς πραγματεύεται θέματα εκπροσώπησης.

«Ξέρω ότι στη διάρκεια της ζωής μου, όσο είμαι εδώ, θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω τις δυνατότητες άπειρες για το πού μπορούμε να φτάσουμε οι μαύροι queer άνθρωποι», δήλωσε ο Nas.

Συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι ζούμε σε μια γενιά όπου οι μαύροι queer άνθρωποι ελέγχουν πραγματικά την κουλτούρα και βοηθούν πραγματικά να πάει ο κόσμος στο επόμενο επίπεδο. Και νομίζω ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στη νεολαία μας που μας παρακολουθεί».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης