Μαντόνα: Φασίστες όπως ο Πούτιν καταστρέφουν τη ζωή μας

Μαντόνα: Φασίστες όπως ο Πούτιν καταστρέφουν τη ζωή μας

Δηλητηριώδη σχόλια κατά του Ρώσου πρόεδρου από τη βασίλισσα της ποπ - Δε γλιτώνει από τα… βέλη της ούτε ο Νικολάς Μαδούρο

Μαντόνα: Φασίστες όπως ο Πούτιν καταστρέφουν τη ζωή μας

«Κάποτε η τέχνη καθρέπτιζε όσα συνέβαιναν στην κοινωνία. Καλλιτέχνες όπως ο Μάρβιν Γκέι, ο Στίβι Γουόντερ, ο Ρίτσαρντ Πράιορ και ο Ζαν - Λουκ Γκοντάρ έκαναν πολιτικές δηλώσεις μέσω της τέχνης τους», κάπως έτσι σύστησε η Μαντόνα στο αναγνωστικό κοινό του ιταλικού περιοδικού L'Uomo Vogue το νέο της εγχείρημα «Art For Freedom».

Υπό τις σκηνοθετικές εντολές του φωτογράφου Τομ Μουνρό, η ιέρεια του στυλ και της ποπ μίλησε για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα που σε συνεργασία με τη Vice Media, θα φιλοξενεί βίντεο, φωτογραφίες και εκδηλώσεις που θα αφορούν σε ζητήματα ρατσισμού και διακρίσεων.

Όπως είπε, στόχος της πλατφόρμας αυτής είναι «να πείσει τους ανθρώπους ότι με την τέχνη μπορεί να αλλάξει ο κόσμος».

Άραγε, με ποια μορφή τέχνης ο κόσμος μπορεί να σταματήσει τη βία που αφήνει το σκοτεινό της στίγμα σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη αυτή την περίοδο;

Η Μαντόνα υποστηρίζει πως το «Art For Freedom» καταπολεμά τα στερεότυπα και τις διακρίσεις και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ τονίζει πως υπάρχουν «εχθροί, τύραννοι, φασίστες και δικτάτορες, άνθρωποι που καταστρέφουν τη ζωή των άλλων και αφαιρούν την ελευθερία, όπως ο Βλάντιμιρ Πούτιν ή ο Νικολάς Μαδούρο».

Κλείσιμο

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα ο εχθρός βρίσκεται μέσα στον καθένα από εμάς, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.

Επομένως, «το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε είμαστε εμείς. Το είπαν όλοι οι σημαντικοί ηγέτες από τον Γκάντι μέχρι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, από τον Τζον Κένεντι, στον Νέλσον Μαντέλα».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης