Μετά την «Οδύσσεια», το Χόλιγουντ έρχεται ξανά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στη Μεσσηνία. Λίγους μόλις μήνες μετά τα γυρίσματα του Κρίστοφερ Νόλαν, η βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ ετοιμάζεται να βρεθεί στην Καρδαμύλη για τις ανάγκες της νέας διεθνούς παραγωγής «Sweetsick».
Η νέα ταινία, μια δημιουργία της ελληνικής εταιρείας Heretic σε σενάριο της Alice Birch, θα ξεκινήσει γυρίσματα στη Μεσσηνία από τις 4 έως τις 9 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της ERTNews. Οι λήψεις θα πραγματοποιηθούν σε Καρδαμύλη, Τραχήλα, Πετροβούνι και κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου – Τραχήλας, όπου θα εφαρμοστούν ολιγόλεπτες ρυθμίσεις κυκλοφορίας για τις ανάγκες της παραγωγής.
Το φινάλε της ταινίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαδραματιστεί μέσα στη Μάνη, με τη σκηνή να χαρακτηρίζεται ως «κάθαρση και επιστροφή στις ρίζες». Στις θαλάσσιες λήψεις θα συμμετάσχουν τρία σκάφη, με τη Μεσσηνιακή ακτογραμμή να πρωταγωνιστεί.
Η παραγωγή έχει ήδη εγκαταστήσει βάσεις στο Νηπιαγωγείο Καρδαμύλης και στο Πνευματικό Κέντρο Τραχήλας, ενώ τα συνεργεία προετοιμάζονται πυρετωδώς. Χώροι στάθμευσης και εξοπλισμού έχουν οριστεί στον παραλιακό δρόμο της Καρδαμύλης και στην Παλιά Καρδαμύλη, με αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
Στο Instagram έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες φωτογραφίες από τις προετοιμασίες, δείχνοντας τα συνεργεία να στήνουν φώτα και κάμερες στην παραλία της Καρδαμύλης και στην Τραχήλα.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.
Η Mapei Hellas, εταιρεία δομικών και χημικών προϊόντων, μέλος του γνωστού Ιταλικού Ομίλου Mapei, που φέτος κλείνει 25 χρόνια στην Ελλάδα, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα φάση βιώσιμης ανάπτυξης, με τη σειρά προϊόντων «Zero Line» να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να την οδηγεί σε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.