Κορωνοϊός - Τουρκία: Πρώτο βήμα από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας για την παρασκευή εμβολίου

Κορωνοϊός - Τουρκία: Πρώτο βήμα από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας για την παρασκευή εμβολίου

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Αϊκούτ Οζκιούλ, λέει πως κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου

emvolio_gia_ton_io
Το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου κατά της θανατηφόρας νόσου.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε το ίδιο το πανεπιστήμιο, με ανάρτηση στο Twitter. «Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου μας, o καθηγητής Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραγωγή ορού, εμβολίου και φαρμάκων κατά του κορωνοϊού!» ανέφερε η ανάρτηση, ενώ ξεχωριστή ανάρτηση του Ινστιτούτου του καθηγητή Οζκιούλ, υπερθεμάτιζε: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι και γεμάτοι φιλοδοξία. Ένας Τούρκος επιστήμονας απομόνωσε τον ιό!».

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, έχει ανακοινώσει ότι 24 τουρκικά πανεπιστήμια και οκτώ ερευνητικά κέντρα εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της νόσου.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, σε δική του ανάρτηση, σχολίασε την εξέλιξη: «Περιμένουμε σύντομα καλά νέα από την Άγκυρα».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Αυξήθηκε πάλι ο αριθμός των νεκρών - Στους 636 οι νέοι θάνατοι

Κορωνοϊός: Αμερικανός πάστορας που κατηγορούσε τα media για «υστερία»... πέθανε από τον ιό



Κορωνοϊός – Μέρκελ: Δεν υπάρχει ημερομηνία για χαλάρωση των μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ