Κορωνοϊός - Βρετανία: Συμφωνία με την Pfizer για άλλες 2,5 εκατομμύρια θεραπείες Paxlovid

Κορωνοϊός - Βρετανία: Συμφωνία με την Pfizer για άλλες 2,5 εκατομμύρια θεραπείες Paxlovid

Η κυβέρνηση Τζόνσον είχε ήδη εκασφαλίσει 250.000 θεραπείες του φαρμάκου που τελεί υπό έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές - 30 εκατομμύρια θεραπείες θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2022, σύμφωνα με την Pfizer

pfizer_xapi
Νέα συμφωνία για την πρόσφατη προμήθεια 2,5 εκατομμυρίων θεραπειών του χαπιού κατά της Covid, Paxlovid στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπέγραψε η Pfizer. Με αυτό το δεδομένο και με βάση πως η κυβέρνηση Τζόνσον είχε ήδη εξασφαλίσει 250.000 θεραπείες του Paxlovid, εφόσον λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, οι συνολικές θεραπείες που έχει «κλείσει» η Βρετανία ανέρχονται σε 2,75 εκατομμύρια.

«Τα τελικά δεδομένα από τη Φάση 2/3 της δοκικμής σε συμμετέχοντες υψηλού κινδύνου, επιβεβαίωσε τη μεγάλη αποτελεσματικότητα του Paxlovid στη μείωση του ρίσκου νοσηλείας κατά περίπου 90% σε σύγκριση με το placebo, όταν αμφότερα χορηγήθηκαν τρεις και πέντε μέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι» εξήγησε ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. και συνέχισε: «Συνεχίζουμε να μαχόμαστε με τον ιό και είμαστε σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ώστε να διασφαλίσουμε πως η θεραπεία αυτή θα φτάσει στους ασθενείς το συντομότερο δυνατό, μετά τις εγκρίσεις».

Στο μεταξύ, ενώ οι διαδικασίες ελέγχου του φαρμάκου από τις ρυθμιστικές αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη, η Pfizer ξεκίνησε να παρασκευάζει το Paxlovid νωρίτερα μέσα στη χρονιά και περιμένει πως η παραγωγή θα φτάσει στα 80 εκατομμύρια θεραπειών ως τα τέλη του 2022. Παράλληλα, 30 εκατομμύρια θεραπείες θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του 2022.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραδόθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Συμμορία ανηλίκων έβγαλαν μαχαίρι για ένα κινητό

«Έχουν ξεφύγει σε αδιανόητο βαθμό οι τιμές της ενέργειας στην ΕΕ», λέει ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ