Τον καθολικό εμβολιασμό των Αργεντινών μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ζητάει η υπουργός Υγείας της χώρας

Τον καθολικό εμβολιασμό των Αργεντινών μέχρι τον Ιούνιο του 2022 ζητάει η υπουργός Υγείας της χώρας

 Το 80% των ανθρώπων στην Αργεντινή είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου για την COVID-19, ενώ το 60%, δηλαδή περίπου 27,5 εκατ., έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Carla_Vizzotti
Όλοι οι κάτοικοι της Αργεντινής πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως εναντίον της COVID-19 όταν έρθει την επόμενη χρονιά το φθινόπωρο στο νότιο ημισφαίριο, τόνισε χθες Τετάρτη η υπουργός Υγείας, η Κάρλα Βιτσότι.

Μέχρι προχθές Τρίτη, «το 80% των ανθρώπων στην Αργεντινή είχε λάβει τουλάχιστον μια δόση» εμβολίου για την COVID-19, ενώ το 60%, δηλαδή περίπου 27,5 εκατ., «είχαν εμβολιαστεί πλήρως», διευκρίνισε η κυρία Βιτσότι, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TELAM.

«Η ολοκλήρωση του χρονοδιαγράμματος του εμβολιασμού και η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι στο βόρειο ημισφαίριο βλέπουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων», επέμεινε η υπουργός Υγείας, αναφερόμενη κυρίως στην έξαρση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη και σε τμήματα των ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε καλά ενόψει του φθινοπώρου, όλος ο πληθυσμός πρέπει να έχει εμβολιαστεί πλήρως και να έχει λάβει ενισχυτικές δόσεις», τόνισε η Κάρλα Βιτσότι, διαβεβαιώνοντας πως «τα καλά νέα είναι πως έχουμε αποθέματα».

Η περίοδος του φθινοπώρου στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά στα μέσα του Ιουνίου του 2022.

Αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτεια της Αργεντινής η πανδημία του νέου κορωνοϊού, τον Μάρτιο του 2020, ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 116.313 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 5.310.334 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.


Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Ο Φάουτσι προειδοποιεί ότι η έξαρση του κορωνοϊού το χειμώνα θα επηρεάσει και τους εμβολιασμένους - Τι λέει για την 3η δόση

Φερνάντο Σάντος: «Αν δεν πάμε Μουντιάλ θα φύγω» - Τι είπε ο Πορτογάλος τεχνικός για το... επεισόδιο με τον Ρονάλντο

Το νέο τρέιλερ του «Spider-Man No Way Home» βάζει τον Πίτερ Πάρκερ αντιμέτωπο με τους κακούς του Πολυσύμπαντος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ