Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Χαμός σε συναυλία του Πάριου - Διακόπηκε όταν ο κόσμος άρχισε να χορεύει χωρίς μέτρα

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Χαμός σε συναυλία του Πάριου - Διακόπηκε όταν ο κόσμος άρχισε να χορεύει χωρίς μέτρα

Παρά την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της, υπό mini lockdown Θεσσαλονίκης, πολύ κόσμος πήγε στη συναυλία - Δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις του ερμηνευτή για τήρηση των μέτρων - Διαμαρτυρία από τους DJs της πόλης

parios-synaylia-arthro
Τι κι αν από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη μπήκε σε καθεστώς μίνι lockdown, με τη μουσική να απαγορεύεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την κυκλοφορία να απαγορεύεται από τη μια ως τις έξι τι πρωί... Αυτό δεν εμπόδισε πλήθος κόσμου να βρεθεί στο Θέατρο της Γης και να... ξεφαντώσει σε συναυλία που έδινε ο Γιάννης Πάριος, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο για την αποφυγή συνωστισμού.

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως δεν έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, με την προϋπόθεση πως οι θεατές θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να είναι καθήμενοι, πολλοί Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στον χώρο της συναυλίας του γνωστού καλλιτέχνη. Ωστόσο, οι περιορισμοί... πήγαν περίπατο και τη θέση τους πήραν οι χοροί, όταν ο Πάριος άρχισε να τραγουδάει νησιώτικα.

Το βίντεο που ακολουθεί από την εφημερίδα «Μακεδονία», είναι χαρακτηριστικό...

Συναυλία Γ.  Πάριου στο Θέατρο Γης


Ο ίδιος ο τραγουδιστής πάντως, πριν αρχίσει να νησιώτικα έκανε παράκληση στον κόσμο, σύμφωνα με τη «Μακεδονία», να καθίσει στις θέσεις του αλλά έπειτα από ένα σημείο δεν μπορούσε να συγκρατηθεί το κοινό.

Οι εικόνες του βίντεο δεν κράτησαν για πολλή ώρα, καθώς η συναυλία έληξε όταν κόσμος άρχισε να χορεύει και να σηκώνεται όρθιος. Ο μεγάλος ερμηνευτής αποχαιρέτησε το κοινό, ζητώντας να προσέχουν «για να μην αρρωστήσουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ υποσχέθηκε πως «χρωστάει» ακόμα τρεις ώρες τραγούδια στο κοινό της πόλης επειδή η συναυλία ολοκληρώθηκε νωρίτερα λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Διαμαρτυρία από τους DJs της Θεσσαλονίκης

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Θέατρο Γης, την ώρα που εδινε συναυλία ο Πάριος, πραγματοποίησαν δεκάδες djs το βράδυ του Σαββάτου, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Συμβολική διαμαρτυρία των DJs της Θεσσαλονίκης στο θέατρο Γης


Μάλιστα, σε μία συμβολική κίνηση, κρέμασαν τα ακουστικά τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη, που όπως λένε, τους καθιστά και πάλι προσωρινά άνεργους.



Οι djs μάλιστα προειδοποιούν με κινητοποιήσεις διαρκείας, με στόχο την άμεση αλλαγή της απόφασης.

Αυτή η κινητοποίηση δείχνει να είναι μόνο η αρχή, καθώς όπως είχε εξηγήσει ο εκπρόσωπος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης Χρίστος Καλτσάς, στο GRTimes «είμαστε ήδη σε ανοικτή επικοινωνία με το αντίστοιχο Σωματείο της Λάρισας, προκειμένου να εκδώσουμε κοινή ανακοίνωση και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις διαμαρτυρίας».

Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται το «σαφάρι» για φοιτητική κατοικία - Πώς διαμορφώνονται τώρα οι τιμές

Κεραμέως: Μειώθηκαν τα κρούσματα σε παιδιά τον Σεπτέμβριο με τα σχολεία ανοιχτά

«Πρεμιέρα» για τα πανεπιστήμια αύριο Δευτέρα - Πώς θα γίνει η επιστροφή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK