Κορωνοϊός - Novavax: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητά του - Καλύπτει τις περισσότερες παραλλαγές

Κορωνοϊός - Novavax: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητά του - Καλύπτει τις περισσότερες παραλλαγές

Τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου δοκιμών σε 30.000 εθελοντές, παρουσίασε η εταιρεία

novavax
Τα δεδομένα από το τελευταίο επίπεδο μελέτης, που πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για το εμβόλιό της κατά της Covid, παρουσίασε η Novavax, σύμφωνα με τα οποία το σκεύασμα είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό απέναντι στη λοίμωξη, καθώς και σε μια σειρά από παραλλαγές του ιού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 30.000 εθελοντές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, επιτρέπει στη Novavax να ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για χρήση έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες περιοχές του κόσμου, μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2021, ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, το, βασισμένο σε πρωτεΐνες, εμβόλιο της Novavax ήταν περισσότερο από 93% αποτελεσματικό έναντι των κυρίαρχων παραλλαγών της Covid-19 που έχουν προκαλέσει ανησυχία μεταξύ επιστημόνων και αξιωματούχων δημόσιας υγείας, δήλωσε η Novavax.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η παραλλαγή B.1.1.7 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έγινε η πιο συνηθισμένη παραλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Novavax εντόπισε επίσης παραλλαγές της Covid-19 που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία μεταξύ των συμμετεχόντων στη δοκιμή, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Novavax, Dr. Gregory Glenn.

Το εμβόλιο ήταν 91% αποτελεσματικό στους εθελοντές με υψηλό κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης και 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη μέτριων και σοβαρών περιπτώσεων Covid-19. Ακόμη, ήταν περίπου 70% αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών που η Novavax δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει, είπε ο Glenn.

Η Novavax είπε ότι το εμβόλιο έγινε, γενικά, καλά ανεκτό από τους συμμετέχοντες. Οι παρενέργειες περιελάμβαναν πονοκέφαλο, κόπωση και μυϊκό πόνο και ήταν γενικά ήπιες. Ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων παρουσίασε ανεπιθύμητες ενέργειες που περιγράφονται ως σοβαρές.

Κλείσιμο
Η εταιρεία παραμένει σε καλό δρόμο για να παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 και 150 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ανέφερε η εταιρεία.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη - Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

Καμένα Βούρλα: 24χρονος βίασε 11χρονη μέσα σε ασανσέρ

Το πρώτο μήνυμα του Έρικσεν: «Δεν τα παρατάω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK