Politico: Αλματώδης αύξηση του δείκτη θνησιμότητας το 2020 λόγω της πανδημίας

Politico: Αλματώδης αύξηση του δείκτη θνησιμότητας το 2020 λόγω της πανδημίας

Η COVID-19 ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στη χώρα πέρυσι, πίσω μόνο από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο

usa_covid_19_flags
Μελέτη των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) διαπίστωσε ότι το 2020 καταγράφηκε η υψηλότερη θνησιμότητα στην ιστορία των ΗΠΑ αφότου άρχισαν να τηρούνται δεδομένα γι’ αυτή, με την πανδημία του νέου κορωνοϊού να συμβάλλει στην αύξησή της κατά 15%, ή σε πάνω από 3 εκατ. θανάτους, ανέφερε χθες στην ηλεκτρονική του έκδοση το ειδησεογραφικό περιοδικό Politico.

Επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, το περιοδικό τονίζει ότι η COVID-19 ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στη χώρα πέρυσι, πίσω μόνο από τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο.

Τα CDC θα συνοψίσουν τα ευρήματα αυτά στην προσεχή έκδοση της Εβδομαδιαίας Έκθεσης για τη Νοσηρότητα και τη Θνητότητα (Morbidity and Mortality Weekly Report) που δημοσιοποιούν, πάντα σύμφωνα με το Politico.

Η ανάλυσή τους θα αναφέρεται λεπτομερώς στα ποσοστά των αμερικανών κατά φυλή και εθνότητα που πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας και τους αριθμούς των θανάτων κατά δημογραφική κατηγορία, κατά το δημοσίευμα στον ιστότοπο του περιοδικού.

Τα CDC και το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Παγκοσμίως, πάνω από 117,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 πάνω από 2,73 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο. Οι ΗΠΑ έχουν υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας, με πάνω από 528.000 θανάτους και 29 εκατομμύρια κρούσματα.

Κλείσιμο
Ωστόσο τα CDC τονίζουν πως οι μολύνσεις, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι μοιάζουν να βρίσκονται σε πτωτική τροχιά το τελευταίο διάστημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: «Τάβλα» ο Ταβλαδάκης στη βάρκα της επιστροφής

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Ιταλία: 187 μετανάστες διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λαμπεντούζα-Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ