Κορωνοϊός - Μπουρλά: Σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή εμβολίου η αποτροπή θανάτων και νοσηλειών

Κορωνοϊός - Μπουρλά: Σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή εμβολίου η αποτροπή θανάτων και νοσηλειών

Ο επικεφαλής της Pfizer έθεσε τις προτεραιότητες για την επιλογή εμβολίου κατά της Covid - Τι είπε για τις μεταλλάξεις

dr_albert_bourla_pfizer
Η αποτελεσματικότητα απέναντι στις νοσηλείες και τους θανάτους, αποτελεί για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τον βασικό παράγοντα επιλογής εμβολίου, σύμφωνα με όσα τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο HBO.

Στην ερώτηση που δέχτηκε για το ποιο εκ των τριών: η αποτελεσματικότητα απέναντι στη νοσηλεία και τον θάνατο, η αποτελεσματικότητα απέναντι στη συμπτωματική λοίμωξη ή η αποτελεσματικότητα στη μόλυνση, αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα επιλογής εμβολίου κατά της Covid, ο κ. Μπουρλά είπε: «Ένας συνδυασμός και των τριών. Ξεκάθαρα, πάντως, αυτό που έρχεται πρώτο είναι η αποτελεσματικότητα απέναντι στους θάνατους και στις νοσηλείες».



«Για να καταστείλουμε την πανδημία, πρέπει να σταματήσουμε να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή του ιού, από την οποία προκύπτουν και οι μεταλλάξεις με τις παραλλαγές. Αν περιορίσουμε την ομάδα των ατόμων που μπορούν να μολυνθούν μέσω των εμβολιασμών, τότε και οι μεταλλάξεις θα μειωθούν αισθητά» συνέχισε ο επικεφαλής της Pfizer.

«Τώρα γνωρίζουμε πως το εμβόλιό μας είναι αποτελεσματικό στους συμπτωματικούς, αλλά έχουμε σημαντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και στους ασυμπτωματικούς, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Περιμένουκε να δούμε περισσότερα, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι για την αποτελεσματικότητά του και στο κομμάτι των μολύνσεων. Η αποτροπή των μολύνσεων μπορεί να προστατέψει σίγουρα από την ανάπτυξη των μεταλλάξεων, οι οποίοες προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού», είπε ο κ. Μπουρλά.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες απώλειες λόγω… Δρίτσα

Εμβολιάστηκε ο Άλμπερτ Μπουρλά - Τι δήλωσε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer

«Όχι» από το ΣτΕ στο πάγωμα της μεταγωγής του Κουφοντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα