Σουηδία: «Έσπασε το φράγμα» των 10.000 θανάτων από την αρχή της επιδημίας

Σουηδία: «Έσπασε το φράγμα» των 10.000 θανάτων από την αρχή της επιδημίας

Η Σουηδία των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου

23627343
Η Σουηδία ξεπέρασε σήμερα τους 10.000 θανάτους από την αρχή της επιδημίας, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, μετά το νέο ρεκόρ των 351 θανάτων που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 10.185 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στο σκανδιναβικό βασίλειο των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, που εφάρμοσε μια λιγότερο καταναγκαστική στρατηγική σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Η Σουηδία είναι σήμερα μια από τις πλέον πληγείσες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα την κορύφωση του αριθμού θανάτων που είχε την άνοιξη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Σήμερα, η χώρα σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ 132 ημερήσιων θανάτων κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Προβλέπουμε δυστυχώς τη συνέχιση της αύξησης καθώς έχουμε εκτεταμένη εξάπλωση της μόλυνσης", δήλωσε η Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ, της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου.

Οι αρχές διευκρινίζουν ότι οι θάνατοι που ανακοινώνονται καθημερινά δεν είναι των τελευταίων 24 ωρών αλλά οι περισσότεροι χρονολογούνται ημέρες πριν.

Κλείσιμο
Συνολικά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας ανέρχεται σε 518.783, σχεδόν 6.580 επιπλέον μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση σήμερα.

"Φαίνεται ότι φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν βλέπουμε επιτάχυνση, αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που αναφέρονται στη Σουηδία", δήλωσε η Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ.

Σε αντίθεση με τα μέτρα που επιβάλλονται αλλού στην Ευρώπη, η σκανδιναβική χώρα ακολουθούσε μια πολύ διαφορετική πολιτική που βασιζόταν σε συστάσεις, χωρίς καραντίνα και σχεδόν ούτε κατανασταγκαστικά μέτρα.

Σε σχέση με τη μάσκα, δεν συνιστάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα η χρήση τους πουθενά σε δημόσιο χώρο. Από τις 7 Ιανουαρίου, συνιστάται επίσημα στα δημόσια μέσα μεταφοράς , αλλά μόνο τις ώρες αιχμής.

Παρότι η στρατηγική της παραμένει λιγότερο αυστηρή σε σχέση με πολλές χώρες, η Σουηδία έγινε πιο αυστηρή από τον Νοέμβριο, λαμβάνοντας σειρά μέτρων που περιορίζουν συγκεκριμένα τον αριθμό των καθημένων ανά τραπέζι στα εστιατόρια ή εναλλάσσοντας την εκπαίδευση εξ αποστάσεως στα λύκεια.

Απέναντι στο ισχυρό δεύτερο κύμα, το κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα νόμο που δίνει προσωρινά στην κυβέρνηση νέες εξουσίες κατά της επιδημίας, επιτρέποντας κυρίως το κλείσιμο των καταστημάτων για πρώτη φορά.


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Έρχονται απαγορεύσεις εισόδου σε ταξιδιώτες από τη Νότια Αμερική

«Άγριες Μέλισσες» Spoiler Alert: Όλες οι συνταρακτικές εξελίξεις από τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε πληρώνονται - Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK