Κορωνοϊός - Αυστρία: Λήψη αυστηρότερων μέτρων ζητά από τα ομόσπονδα κρατίδια ο Κoυρτς

Κορωνοϊός - Αυστρία: Λήψη αυστηρότερων μέτρων ζητά από τα ομόσπονδα κρατίδια ο Κoυρτς

Σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν φτάσει σε «πολύ ανησυχητικά επίπεδα»

sebastian_kurz
Στη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ενόψει των ολοένα και περισσότερων νέων μολύνσεων στη χώρα καλεί σήμερα με έγγραφό του τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνοντας ότι σε πολλά ομόσπονδα κρατίδια οι αριθμοί έχουν φτάσει σε «πολύ ανησυχητικά επίπεδα».

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία μαζική εξάπλωση του ιού σε ορισμένες πόλεις και χώρες της Ευρώπης, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την καταπολέμησή του με πολύ δραστικά μέτρα», αναφέρει ο καγκελάριος, τονίζοντας πως «πρέπει να είναι σαφές σε όλους στη χώρα: η κατάσταση είναι σοβαρή».

Ο ίδιος προειδοποιεί πως ένα νέο κύμα μολύνσεων, όπως στη γειτονική χώρα, την Τσεχία, οδηγεί σε μοιραίες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις, φέρνει το σύστημα υγείας στα όρια των δυνατοτήτων του και προκαλεί «de facto» ένα δεύτερο «lockdown».

«Το ζήτημα τώρα είναι τα ομόσπονδα κρατίδια, που επηρεάζονται ιδιαίτερα, να εντείνουν με στοχευμένο τρόπο τα μέτρα στις περιοχές τους, καθώς, έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δεν θα είναι δυνατές για τις αρχές των εν λόγω ομόσπονδων κρατιδίων ούτε η πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ούτε η στοχευμένη ανίχνευση επαφών», παρατηρεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος απευθύνεται προς τον πληθυσμό σημειώνοντας: «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση στη χώρα και να υποστηρίξουν τα μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποφασιστικές για το εάν η εξάπλωση του ιού μπορεί να επιβραδυνθεί και να περιοριστεί ή εάν η πανδημία μπορεί να προκαλέσει ακόμη πολύ μεγαλύτερες ζημίες στο σύστημα υγείας, στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις στη χώρα».


Ειδήσεις σήμερα: 

Οι κινήσεις Ερντογάν και το σενάριο κλιμάκωσης αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Ρωσία: Δικαίωμα της Ελλάδας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Δίκη ΧΑ: Ύστατη προσπάθεια της ναζιστικής συμμορίας να γλιτώσει τις συλλήψεις - Δεν ζητάει αναστολή ο Ρουπακιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ