Πάτρα: Αποζημίωση €170.000 σε 16χρονο που έχασε το μάτι του στο καρναβάλι το 2014

Πάτρα: Αποζημίωση €170.000 σε 16χρονο που έχασε το μάτι του στο καρναβάλι το 2014

Το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι είχε χάσει στην έναρξη του πατρινού καρναβαλιού του 2014 το 11χρονο, τότε, αγόρι - Ο πυροτεχνουργός είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση

patra_karnavali
Το ατύχημα που σημειώθηκε στην τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού το 2014, όταν ένα αγόρι, 11 χρονών τότε, τραυματίστηκε από πυροτέχνημα είχε απασχολήσει όχι μόνο την Πάτρα αλλά και το πανελλήνιο.

Το Πρωτοδικείο Πατρών, στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια του παιδιού ζητώντας αποζημίωση για την τύφλωσή του, επιδίκασε αποζημίωση 170 χιλιάδων ευρώ.

Από το ατύχημα το παιδί έχασε το 90% της όρασής του από το αριστερό μάτι.

Το δικαστήριο υποχρεώνει τον πυροτεχνουργό της εταιρείας που ήταν υπεύθυνος για τη ρίψη των ελαττωματικών πυροτεχνημάτων να πληρώσει το παραπάνω ποσό στην οικογένεια του παιδιού.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο πυροτεχνουργός δεν έλαβε τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος και την προστασία όσων παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό κατά τη ρίψη τους θραυσμάτων που τραυμάτισαν βαρύτατα τον 11χρονο. Αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης και όχι τρεις μήνες πριν που είχε γίνει η παραλαβή τους από την Κίνα.

Κλείσιμο
Ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο πυροτεχνουργός είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση αλλά άσκησε έφεση.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Πελοπόννησος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης