Κύπρος: «Πόρτα» σε Ουκρανούς ανεμοπτεριστές που πήγαιναν σε αγώνες στα κατεχόμενα

Κύπρος: «Πόρτα» σε Ουκρανούς ανεμοπτεριστές που πήγαιναν σε αγώνες στα κατεχόμενα

Οι Ουκρανοί ήταν μέλη της εθνικής ομάδας και θα συμμετείχαν στον «διεθνή» διαγωνισμό - Για αθλητικό και πολιτιστικό εμπάργκο μιλούν οι Τουρκοκύπριοι

katexomena0
Οι Κυπριακές αρχες δεν επέτρεψαν την είσοδο στη Κύπρο, σε τρεις Ουκρανούς αθλητές που έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας και θα συμμετείχαν στον «διεθνή» διαγωνισμό μοντέλων ανεμοπτέρων, στο ψευδοκράτος. Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο λεγόμενο «βουλευτή», Oγουζχάν Χασίπογλου, οι Κυπριακές αρχές αφού διαπίστωσαν ότι οι Ουκρανοί θα μετέβαιναν στα κατεχόμενα, «σαν να ήταν εγκληματίες και χωρίς καμία έρευνα τους έστειλαν πίσω στη χώρα τους».

Ο κ. Χασίπογλου πρόσθεσε ότι πρόκειται για τρεις αθλητές της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας στο συγκεκριμένο άθλημα, λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρεμποδίζουν την είσοδο σε κάποιους που θέλουν να μεταβούν στα κατεχόμενα και υπενθύμισε αυτό που είχε συμβεί πέρυσι με ομάδα 12 παιδιών από την Σερβία που θα συμμετείχε σε εορτασμούς στα κατεχόμενα για την «Ημέρα εθνικής κυριαρχίας και παιδιο» στις 23 Απριλίου. Το ίδιο, ανέφερε, έχει συμβεί και με Ρώσους και Ισραηλινούς τουρίστες που είχαν επίσης έρθει μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας με σκοπό να μεταβούν στα κατεχόμενα, αλλά και με έναν Ιάπωνα καθηγητή που ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή.

Μιλούμε, συνέχισε ο Τουρκοκύπριος «βουλευτής», για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Κυπριακό, αλλά για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη, πρέπει πρώτα να υπάρχει. Υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εφαρμόζει αθλητικά και πολιτιστικά εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους και από την άλλη λέει ότι θέλει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τουρκοκύπριους να συζητήσει την ομοσπονδία. Δεν είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος αυτή την αντίφαση, πρόσθεσε και ζήτησε από τον Μουσταφά Ακιντζί να θέσει το θέμα αυτό στην ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στην συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης