Κύπρος: Παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες ο απαγωγέας των δύο 11χρονων μαθητών

Κύπρος: Παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες ο απαγωγέας των δύο 11χρονων μαθητών

Ομολόγησε ότι νάρκωσε τα παιδιά, κατηγορία που είχε αρνηθεί - Η δίκη διακόπηκε και δόθηκε χρόνος να για ετοιμαστεί η υπεράσπιση του 35χρονου και να αγορεύσει για μείωση της ποινής

apagogi__1_
Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, ο Γιώργος Νικολάου, 35 χρόνων, από τη Λάρνακα, παραδέχθηκε σήμερα τις δύο κατηγορίες στην υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, στις οποίες είχε δηλώσει «μη παραδοχή».

Ο Νικολάου, δεν παραδέχθηκε ενοχή σε δύο από τις τέσσερις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, κατά την προηγούμενη δικάσιμο και σήμερα αναμενόταν να αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Ωστόσο ο 35χρονος με την έναρξη της διαδικασία άλλαξε την απάντηση του και παραδέχθηκε τελικά και τις άλλες δύο κατηγορίες που αφορούν την νάρκωση των παιδιών.

Οι δύο κατηγορίες αφορούν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης - για τον κάθε ένα από τους δύο μαθητές, με την Κατηγορούσα Αρχή να εξηγά ότι ο 35χρονος στις 25/9/2018 στην Οδό Τυρνάβου στην Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη που ήταν ικανή να τον ναρκώσει.

Όσον αφορά τις δύο άλλες κατηγορίες που παραδέχθηκε αρχικά και αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό - για τον κάθε ένα από τους μαθητές, η Κατηγορούσα Αρχή εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Μετά την εξέλιξη αυτή η σημερινή διαδικασία διακόπηκε και δόθηκε χρόνο να για ετοιμαστεί η υπεράσπιση του 35χρονου για να αγορεύσει για μετριασμό της ποινής. Οι αγορεύσεις θα γίνουν την 1η Φεβρουαρίου ενώ στη συνέχεια θα οριστεί ημερομηνία για επιβολή της ποινής.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου ο ύποπτος φέρεται να απήγαγε τους δύο μαθητές από την αυλή του σχολείου τους στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απαγωγή, η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη και των μαθητών. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο ύποπτος και τα παιδιά εντοπίστηκαν, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από Παρατηρητές της Γειτονιάς, στο διαμέρισμα του που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Σχολείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης