Σπείρα ανηλίκων διέρρηξε δέκα μαγαζιά σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Σπείρα ανηλίκων διέρρηξε δέκα μαγαζιά σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Όταν οι πέντε νεαροί προσπάθησαν να επεκτείνουν την δράση τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου παραβίασαν άλλο ένα κατάστημα, δυο από αυτούς ηλικίας 19 και 17 χρόνων έπεσαν στα χέρια αστυνομικών

astynomia
Σε διάφορες περιοχές των Σερρών δρούσε τον τελευταίο μήνα μια σπείρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών και ενός λίγο μεγαλύτερου σε ηλικίας συνεργού τους, που διέρρηξαν συνολικά δέκα καταστήματα παραβιάζοντας τις εισόδους ή σπάζοντας τις τζαμαρίες και άρπαξαν μετρητά και διάφορα προϊόντα -κυρίως καπνικά- αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

Όταν οι πέντε νεαροί προσπάθησαν να επεκτείνουν την δράση τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου παραβίασαν άλλο ένα κατάστημα, δυο από αυτούς ηλικίας 19 και 17 χρόνων έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.. Στην προανάκριση, που συνεχίστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Σερρών, ταυτοποιήθηκαν οι υπόλοιποι τρεις ανήλικοι και εξιχνιάστηκαν έξι επιτυχημένες διαρρήξεις και άλλες τρεις από τις οποίες δεν μπόρεσαν να κλέψουν κάτι.

Ακόμη, εντοπίστηκαν δυο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι πέντε νεαροί και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε ένα από αυτά, με το οποίο κινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός πομποδέκτης, δυο 2 μαχαίρια, 150 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, ενώ στην κατοχή του 19χρονου κατασχέθηκαν άλλα 420 ευρώ.

Οι δυο νεαροί που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος άσκησε στους ίδιους και στους συνεργούς τους δίωξη για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές και στους γονείς των ανήλικων για πλημμελή εποπτεία τους. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της σπείρας, που μπορεί να χτυπούσε και σε άλλους νομούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης