Χριστακάκη (ΕΡΤ): Η εξέγερση του Δεκέμβρη του '08 οδήγησε στις πλατείες και στην «επόμενη μέρα»

Χριστακάκη (ΕΡΤ): Η εξέγερση του Δεκέμβρη του '08 οδήγησε στις πλατείες και στην «επόμενη μέρα»

Καινοφανείς ερμηνείες από τη ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

xririr
Ως «εξέγερση» που λοιδωρήθηκε, αλλά παράλληλα οδήγησε «στην επόμενη μέρα» - φωτογραφίζοντας ως τέτοια τη σημερινή κυβέρνηση, περιέγραψαν η παρουσιάστρια της «Δεύτερης Ματιάς» Κατερίνα Ακριβοπούλου και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλεξάνδρα Χριστακάκη τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μάλιστα, η κυρία Χριστακάκη προχωρώντας ακόμη περισσότερο είπε ότι «η δολοφονία του Αλέξανδρου άνοιξε το καπάκι για να διεκδικήσει ο καθένας αυτό που του στερούσαν».

Αλεξάνδρα Χριστακάκη


Σε τηλεφωνική σύνδεση με τη δημοσιογράφο, που βρισκόταν στο σημείο που έπεσε νεκρός πριν από δέκα χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, η Αλεξάνδρα Χριστακάκη σε μια λυρική περιγραφή των εικόνων από το σημείο μίλησε για «απίστευτη σιωπή» που δείχνει το σεβασμό στη μνήμη και αφού διευκρίνισε ότι πηγαίνει κάθε χρόνο στο σημείο «ως Αλεξάνδρα» περιέγραψε «τα παιδιά που φοράνε καπέλα, φοράνε κουκούλες και πολύχρωμα σακάκια», στάθηκε στο σύνθημα «Αλέξη, Παύλο, Λουκμάν, Ζακ θα ζείτε στους αγώνες μας», για να συμπεράνει ότι σ' αυτά τα τέσσερα πρόσωπα «συμπυκνώνεται ο αγώνας για τη νεολαία». Για να αποδείξει μάλιστα ότι στις εκδηλώσεις μνήμης δεν μετέχουν μόνο «οι γνωστοί - άγνωστοι, οι κουκουλοφόροι» σημείωσε ότι «κάποιοι πηγαίνουν στην οδό Μεσολογγίου και κάνουν τον σταυρό τους».

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ - και πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι είναι άδικο να στεκόμαστε στις καταστροφές που ακολούθησαν τη δολοφονία και όχι «σε ένα κίνημα νεολαίας», για να υπερθεματίσει η Κατερίνα Ακριβοπούλου, που μίλησε για εξέγερση. «Εξέγερση έγινε τότε και λοιδωρήθηκε», είπε η Αλεξάνδρα Χριστακάκη για να απαντήσει η Κατερίνα Ακριβοπούλου «έχεις δίκιο, δεν ήταν απλά "κάηκε η Αθήνα". Ηταν ένα ορόσημο που δεν σημάδεψε μόνο μια γενιά».

Στο σημείο αυτό η Αλεξάνδρα Χριστακάκη είδε τη σύνδεση των γεγονότων του Δεκεμβρίου του 2008 με όσα ακολούθησαν για να φωτογραφήσει τελικά τη σημερινή κυβέρνηση, ως την «επόμενη μέρα»: «Τροφοδότησε αυτά που έγιναν το επόμενο διάστημα. Από κει ξεκίνησε και φτάσαμε στις πλατείες και στην επόμενη μέρα. Η ιστορία δεν γράφεται από τη μια μέρα στην άλλη. (...) Εβλεπες χιλιάδες κόσμου να κατεβαίνει παρά την κρατική καταστολή. Την πολύ ισχυρή καταστολή». Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη, αφού έφτασε στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του Αλέξανδρου άνοιξε το καπάκι των διεκδικήσεων, κατέληξε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που η εξέγερση «τους τρόμαξε, τους φόβισε και γι' αυτό προσπάθησαν να το κλείσουν σε μια λέξη: Καταστροφές, καταστροφές, καταστροφές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης