Απολογία Μαυρίδη στη δίκη της Siemens: Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές

Απολογία Μαυρίδη στη δίκη της Siemens: Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές

«Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές, παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρείας» είπε ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς

prodromos_mavrides
Τον ισχυρισμό πως τα χρήματα που κατηγορείται ότι διακίνησε μέσω του τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ προορίζονταν για πληρωμές συμβούλων που είχαν εκπονήσει μελέτες για τον τρόπο λειτουργίας των αγορών στην Αρμενία ή τη Νότια Αφρική ή για άλλες νόμιμες υποχρεώσεις της εταιρείας, προέβαλε κατά την απολογία του, σήμερα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο άλλοτε γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς, Πρόδρομος Μαυρίδης.

«Τι να έκανα κύριε πρόεδρε; Σε αυτές τις χώρες με έστελναν να βολιδοσκοπώ» είπε το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Ελλάς, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές, παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρείας» ανέφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρχισε σήμερα να απολογείται στο δικαστήριο για την υπόθεση της σύμβασης «8002» με τον ΟΤΕ το 1997 για την ψηφιακοποίηση των κέντρων του.

Μάλιστα, κατά την απολογία του ο κ. Μαυρίδης υπεραμύνθηκε της συμφωνίας, υποστηρίζοντας πως δεν προκύπτει ζημία για τον ΟΤΕ. Αντίθετα, ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «γιγαντιαίο πρόγραμμα», το οποίο, όπως είπε, ήταν επωφελές «χρηματοοικονομικά» για τον οργανισμό. Ανέφερε, δε, πως η τότε διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, που ήταν απερχόμενη το διάστημα εκείνο, «το έδωσε, σκοτώνοντας τις τιμές».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επισήμανε ακόμη πως η επαγγελματική σχέση του με την Siemens ξεκίνησε δύο χρόνια αφού είχε υπογραφεί η σύμβαση «8002».

Τέλος, ο Πρόδρομος Μαυρίδης, που, κατά το κατηγορητήριο, διακίνησε τεράστια χρηματικά ποσά σε παράνομες πληρωμές, επικαλέστηκε με την έναρξη της απολογίας του αποφάσεις της ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης, οι οποίες, όπως είπε, δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό.

«Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε» ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Κλείσιμο
Η απολογία του πρώην στελέχους της Siemens Ελλάς θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης